Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
Causio, nemožeš uspoređivati pokušaj dokapa Luke Ploče sa dokapom Uljanika. U Luci Ploće su neki “igrači” pokušali uvuči državu u svoje igrice što im za sada nije uspjelo. Uljanik je 100% privatizirana tvrtka i tu stvari idu drugim tokom, a kako se vrše pripreme za dokap to u Uljaniku znaju, ovo im je četvrti dokap u zadnje dvije godine.[bye]
Pa sad je prilika povecati udio u ULPL, ako je netko zainteresiran za % vlasnistva u ULPL
ja ovaj put vjerojatno neću sudjelovati u dokapu al to je samo moja odluka…
@Febo – kazes -“problem je što je zadnji put odmah po zaključenju perioda dokapa cijena zviznula sa ATH 4700 natrag na 3000 i to u jednom danu a bid (koji je dotad bio jači od ponude) se istog trenutka desetkovao. da li će se taj scenarij ponoviti i ovaj put.”
Po pamćenju – U prošloj dokap. po zaključenju perioda dokapa cijena zviznula sa ATH 4700 natrag na oko 3400 (znam jer sam kupio nešto taj dan). A najviša cijena ULPL nakon toga je bila 02.01.2007 – preko 3700 kn a onda su došli oko 15.01.2007 fond meneđeri sa skijanja, mirovinci pa se rušila cijena na dogovorenim razinama.
Inače slažem se potpuno sa kolegoma Amaru kad kaže – “Takva ulaganja su dugorocna. Ja imam ULPL ne zato jer ide u dokapitalizaciju, nego jer vjerujem u poduzece i vodstvo. znaci ostajem bez obzira na odluku skustine o novoj dokap.”
Zamislite kolegu, koji je jučer napisao na ovom forumu, da je sudjelovao u svih dosadašnji dokap. ULPL. A što mislite zašto? Ako je kupio 3-4 godine nazad 20 dionica po 500 kn uložio je tada 10 000 kn. Dokapitalizacije su bile mislim 50% (prva), 44% (druga) 48 % (treća) i zadnja 45%. Uključujući i ovu zadnju dokap. danas tako teoretski posjeduje 92 dionice ULPL puta zadnja cijena 3800 kn = 349600 kn. Jel sad jasno o čemu priča kolega Amaru i ostale kolege? A ko želi zaditi na daytraderskim poslovima – pa neka izvoli.
A koji se to brod može kupiti za 72 milijuna kuna?Možda Kerumova jahta??!Ili je to prilika za Upravu i veće dioničare da putem nove dokapitalizacije povećaju svoj imetak?[huh]
kakogod ja idem van ovaj put…tko želi sudjelovati nek sudjeluje…ja sam zadovoljan prinosom na određenoj razini…
zadnji put je vrlo brzo cijena bila i na 3000 po zaključenju dokapa…i osobno nemam više živaca za manično depresivne faze…tko voli nek izvoli, nit svak ima istu situaciju nit je svak za sve..a svak je valjda napametniji sam za sebe….ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju…
[bye]
A koji se to brod može kupiti za 72 milijuna kuna?Možda Kerumova jahta??!Ili je to prilika za Upravu i veće dioničare da putem nove dokapitalizacije povećaju svoj imetak?[huh]
Odgovorili ste točno na pitanje od 100 kn. Čestitam.
[smiley]
Ovaj period pred dokapitalizaciju , idealna je prilika Mirovincima , kao i drugim fondovima da poprave vlasničku poziciju / količinski i po prihvatljivim cijenama / ![smiley][smiley]
kakogod ja idem van ovaj put…tko želi sudjelovati nek sudjeluje…ja sam zadovoljan prinosom na određenoj razini…
zadnji put je vrlo brzo cijena bila i na 3000 po zaključenju dokapa…i osobno nemam više živaca za manično depresivne faze…tko voli nek izvoli, nit svak ima istu situaciju nit je svak za sve..a svak je valjda napametniji sam za sebe….ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju…
[bye]
Pa ako cijena padne nazad na 3000, a imaš 45% više dionica u čemu je problem?!?
Ja sam prošli put imao dionice prije nego je najavljena dokapitalizacija, ipak procjenio sam da mogu drugdje zaraditi više i prodao zadnji dan po cijeni iznad 4000. Budući da su se naredale korekcije žao mi je da nisam sudjelovao… Inače stari mi je sudjelovao u svim dokapitalizacijama i nema nikakvih loših iskustava, dapače…
kakogod ja idem van ovaj put…tko želi sudjelovati nek sudjeluje…ja sam zadovoljan prinosom na određenoj razini… zadnji put je vrlo brzo cijena bila i na 3000 po zaključenju dokapa…i osobno nemam više živaca za manično depresivne faze…tko voli nek izvoli, nit svak ima istu situaciju nit je svak za sve..a svak je valjda napametniji sam za sebe….ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju… [bye]
Kolega da nebi ostali nedorečeni : da Vam nisu ” možda jučer pokupljeni nalozi pa sada nemate što dokapitalizirati ” ili ako to nije slučaj na kojoj cijeni izlazite ako se smije znati / a da i vaš kupac ima koristi od vaše prodaje / !
[smiley][smiley]