Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
Ako može odgovor na pitanje?Kad se donese odluka o dokapitalizaciji,kad mogu prodati dionice,a da svejedno učestvujem u dokapitalizaciji?Ako se odluka donese 31.3,to znaci da 1.4 već mogu prodati?ili već 31.3?
Meni je skroz ok što neki prodaju po 3700. Oni su zaradili preko 20% ako su kupili po 3000. Realno daju uz diskont, ali već su puno zaradili pa je ok. Od koga bi mi koji nismo bili unutra kupovali da njih nema? Pustite ljude da prodaju da i mi drugi možemo dobro zaraditi.
Serenity 1 (53,688 dwt, 14.7L(A), 2006-built) delivery Surabaya 6-17 Mar, redelivery worldwide, 1 year, $59,250 daily. (Korean)
Spar Canis (53,565 dwt, 14/33.5L(A) 14.5/33.5B, 2006-built) delivery worldwide 20 Mar – 14 Jun, redelivery worldwide, 1 year, $58,000 daily. (Cosbulk)
Nove ideje za Volme i Marleru……..
Ako je neko bježao sa matiše ili mu se jednostavno neda sam računat – mala pomoć.
Ako danas kupite 100 dionica po 4.000 kn dobit ćete pravo kupiti još 45 po 400 kn.
Ukupni trošak = 100*4.000+45*400=418.000 kn
Cijena po jednoj dionici = 418.000/145= 2883 kn
Po trenutnoj cijeni 3700 kn ispada da kupujemo dionice otprilike po 2676 kn.
E sad dal je 2680 kn jeftino ili nije to nek svako procijeni sam za sebe.
Ako je neko bježao sa matiše ili mu se jednostavno neda sam računat – mala pomoć.
Ako danas kupite 100 dionica po 4.000 kn dobit ćete pravo kupiti još 45 po 400 kn.
Ukupni trošak = 100*4.000+45*400=418.000 kn
Cijena po jednoj dionici = 418.000/145= 2883 kn
Po trenutnoj cijeni 3700 kn ispada da kupujemo dionice otprilike po 2676 kn.
E sad dal je 2680 kn jeftino ili nije to nek svako procijeni sam za sebe.
pa tolko će i bit kad se ekipa počne ikrcavat
Ako može odgovor na pitanje?Kad se donese odluka o dokapitalizaciji,kad mogu prodati dionice,a da svejedno učestvujem u dokapitalizaciji?Ako se odluka donese 31.3,to znaci da 1.4 već mogu prodati?ili već 31.3?
možeš ih prodati prvi dan nakon zaključenja perioda dokapa a to je, milim, dan skupštine (31.03.?).
problem je što je zadnji put odmah po zaključenju perioda dokapa cijena zviznula sa ATH 4700 natrag na 3000 i to u jednom danu a bid (koji je dotad bio jači od ponude) se istog trenutka desetkovao.
da li će se taj scenarij ponoviti i ovaj put…teško je reći ali moraš računati i na takav rasplet događaja da ne bi
bilo neugodnih iznenađenja.
možeš ih prodati prvi dan nakon zaključenja perioda dokapa a to je, milim, dan skupštine (31.03.?). problem je što je zadnji put odmah po zaključenju perioda dokapa cijena zviznula sa ATH 4700 natrag na 3000 i to u jednom danu a bid (koji je dotad bio jači od ponude) se istog trenutka desetkovao. da li će se taj scenarij ponoviti i ovaj put…teško je reći ali moraš računati i na takav rasplet događaja da ne bi bilo neugodnih iznenađenja.
Pa to je i logično, ako dobiješ nove dionice i ako padne cijena nakon odluke ne vidim gdje je problem. Pitanje je samo koliko nisko može pasti?
Samo jedno amatersko pitanjce!
Je li se kupljene dionice iz dokapa moraju registrirati kod brokera da bi se mogle prodavati ili će biti automatski pripojene već postojećima? [wink]
Ako je neko bježao sa matiše ili mu se jednostavno neda sam računat – mala pomoć. Ako danas kupite 100 dionica po 4.000 kn dobit ćete pravo kupiti još 45 po 400 kn. Ukupni trošak = 100*4.000+45*400=418.000 kn Cijena po jednoj dionici = 418.000/145= 2883 kn Po trenutnoj cijeni 3700 kn ispada da kupujemo dionice otprilike po 2676 kn. E sad dal je 2680 kn jeftino ili nije to nek svako procijeni sam za sebe.
….da, al’ svatko tko procijenjuje ne smije zanemariti činjenicu da će biti 45% više izdanih dionica…
Odgovaram na post sa prethodne stranice:
Nakon objave vijesti o prosloj dokapitalizaciji cijena je poletila i letila sve do 4700 (otprilike, ali nisam pogledao točno da provjerim) do dana D. Bilo je maaalih oscilacija ali u principu je samo rasla (pogotovo nakon objave i pogotvo pred deadline). Odmah nakon isteka roka za sudjelovanje u dokap. cijena je u sekundi pala do nekih 3500.. pa 3300.. (onda su vec i poceli cirkusi na burzi, ali mislim da je tu bila neka realna cijena koja bi se branila da nije bilo cirkusa koji nas prate zadnje vrijeme).
Jedna je zanimljivost vezana za taj slucaj (a znam da se i jucer dogodilo isto):
Ljudi imaju visoko postavljene naloge za prodaju i onda ih jucerasnji dan “pomete”, znaci da (ako ne kupe opet : ) nece sudjelovati u dokap., a isto tako naivni kupci koji kupuju dok dionica bjesomucno raste, na dan D imaju otvoren nalog za kupnju ( “jeftinu”) pa kad se cijena strmoglavi kupe visoko na pocetku dana i zbunjeni gledaju pad od 30 posto u dan-dva.
. ” Pa to je i logično, ako dobiješ nove dionice i ako padne cijena nakon odluke ne vidim gdje je problem. Pitanje je samo koliko nisko može pasti?
da ali ima jedan problem….nema dokapa dok god Samodol ne kaže.:”Nek bude dokap” tek onda i Bi dokap..
njegova je posljednja..dosad nije bilo problema no izvjesna doza rizika postoji