Već dva dana netko krajem trgovanja kupuje preko 200 kom. po 3500 kn.
Jesu li fond menađeri stigli sa skijanja pa tako fondovi ulaze u dionice sa lovom tek u ponedeljak? Tada se neće moći ni dionicu ULPL više držati u stagnaciji.
Ja sam sretan da smo tu gdje jesmo, s obzirom na BDI i svjetske brodare, koji padaju svaki dan 5-10’%.
Ne moramo nikud što se mene tiče, dok se stvar ne stabilizira.
BDI je jos na visokoj razini,te sa te strane nema greske………za sada.Cilj uprave je dovest dionicu na 4000 kn i oni ce je dovest,pa makar gurali brodove[wink]
A do kad im je to cilj? Dionica je bila i debelo preko 4000, naravno nerealnih visina zbog prikupljanja u dokap…
Do proljeća je cilj da bude na 4000? Nakon iduće vijesti i deadlinea za dokapitalizaciju? do 2015.-te ??
Tko ju zeli prodati na 4000 to je vec mogao (ako se ne varam mogao je i po 4700), ja ju neću prodati niti za 6000. A do onda jos mislim sudjelovati u bar 3 dokap : ) – koliko god nekima mrske bile, meni simpatično skupljati makar tada puno oscilira.
Nakuplja se kupnja polako…
Najbolje ponude [ ULPL-R-A ]
Kupnja Cijena
20 3.505,01
113 3.505,00
100 3.503,00
10 3.502,01
14 3.502,00
Cijena Prodaja
3.548,99 7
3.549,00 7
3.550,00 103
3.585,00 13
3.600,00 63
Da nakuplja se sve vise, omjer se povecao u korist kupnje, sada je 2243/1295
K-P
Da li se ti strasi sa prodajom, pa ne mogu kada kupnja ne posustaje i slaze se.[thumbsup]
K-P
Po svemu sudeći ULPL bi danas trebala preletiti 3600 ako ne i doći na 3700…
Kupnja je prejaka da bi bila pre sramežljiva a prodaja pada….
Ne znam jeste li vidjeli ovo, vjerojatno je kao što i piše u članku samo patka, ali gdje ima vatre ima i dima. Ipak volio bi da nema ništa istine u tome….
Uljanik: Oduprijet ćemo se špekulativnoj privatizaciji
RIJEKA Na informacije da koalicija planira privatizaciju u sektoru brodogradnje te neslužbene potvrde da postoji interes za osnivanje domaćeg konzorcija u slučaju da država odluči privatizirati Uljanik reagirao je jučer direktor zajedničkih poslova pulskog Uljanika Hrvoje Markulinčić. “Zatečeni smo potpuno neutemeljenim spekulacijama o privatizaciji Uljanika. Ne postoji nikakva konstrukcija, a posebno ne nikakav konzorcij Tankerske plovidbe i Uljanik plovidbe kao tvrtki koje nisu zainteresirane za brodograđevnu djelatnost. Ponavljamo stav izrečen na svim skupštinama društva: Uljanik može funkcionirati i kao stabilna državna tvrtka, no tu odluku donosi naš vlasnik – država. Naše jedino razmišljanje o toj temi je da ćemo se znati oduprijeti svakoj špekulativnoj privatizaciji koja ne osigurava razvoj djelatnosti i očuvanje radnih mjesta”, naglašava Markulinčić. Uljanik je jedno od pet brodogradilišta u vlasništvu države, ali koje posluje s najmanjim gubitcima samostalno ih amortizirajući iz rezervi. Nova vlada će za pokriće troškova restrukturiranja brodogradnje, navodi se u koalicijskom sporazumu, izdvojiti između osam i devet milijardi kuna.
Ne znam jeste li vidjeli ovo, vjerojatno je kao što i piše u članku samo patka, ali gdje ima vatre ima i dima. Ipak volio bi da nema ništa istine u tome…. Uljanik: Oduprijet ćemo se špekulativnoj privatizaciji RIJEKA Na informacije da koalicija planira privatizaciju u sektoru brodogradnje te neslužbene potvrde da postoji interes za osnivanje domaćeg konzorcija u slučaju da država odluči privatizirati Uljanik reagirao je jučer direktor zajedničkih poslova pulskog Uljanika Hrvoje Markulinčić. “Zatečeni smo potpuno neutemeljenim spekulacijama o privatizaciji Uljanika. Ne postoji nikakva konstrukcija, a posebno ne nikakav konzorcij Tankerske plovidbe i Uljanik plovidbe kao tvrtki koje nisu zainteresirane za brodograđevnu djelatnost. Ponavljamo stav izrečen na svim skupštinama društva: Uljanik može funkcionirati i kao stabilna državna tvrtka, no tu odluku donosi naš vlasnik – država. Naše jedino razmišljanje o toj temi je da ćemo se znati oduprijeti svakoj špekulativnoj privatizaciji koja ne osigurava razvoj djelatnosti i očuvanje radnih mjesta”, naglašava Markulinčić. Uljanik je jedno od pet brodogradilišta u vlasništvu države, ali koje posluje s najmanjim gubitcima samostalno ih amortizirajući iz rezervi. Nova vlada će za pokriće troškova restrukturiranja brodogradnje, navodi se u koalicijskom sporazumu, izdvojiti između osam i devet milijardi kuna. http://www.poslovni.hr/66727.aspx
ma nek uprava Uljanika salgija salgiju…imaju sigurno ogromne plaće a sve na teret poreznih obveznika i još bi oni neke uvijete postavljali. da sam na Polančecovu mjestu odmah bi ih prodao najboljem ponuđaču a
naštimo bi ULPL i TNPL da hrvatske tvrtke ostanu u hrvatskim rukama.
lako je tuđim k..em po gloginju mlatiti.
[angry] [tongue]