ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 10:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pozdrav, a koliki je udio prodaje broda u dobiti ULPL,( stavka ostali prihodi u konsolid.izvješču u prospektu)?

možeš cijelu stavku ostali prihodi (AOP 033) izuzeti od prihoda od redovnog poslovanja pa ćeš dobiti
202.785/395.489 x 100= 51,27 % je udio ostalih (izvanrednih ) prihoda u strukturi ukupnih prihoda a to je uglavnom prodaja brodova i dugotr.imovine.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ne zaboravite u ovogodišnje prihode tj. dobit uvrstiti i pedesetak milijuna čistog keša od netom odrađene dokapitalizacije.

No respect

Ne zaboravite u ovogodišnje prihode tj. dobit uvrstiti i pedesetak milijuna čistog keša od netom odrađene dokapitalizacije.

to će ti ući u poslijednji FI i dokap ti ne ulazi u prihode već će biti obuhvaćen izvještajem o promjeni glavnice te će direktno ući u kapital (AOP 017). nema govora tu o ikakvim prihodima.

hvala febo, znam za za ULPL ali neznam za ATPL, a povodom rezultata ULPL Vs.ATPL.
nego komentari glede mogučeg projekta s Adrisom,Agrokorom i dr. oko LNG terminala-Krk(članak stranica prije)-ima li više info. Pozdrav.

SLK: ” Ne zaboravite u ovogodišnje prihode tj. dobit uvrstiti i pedesetak milijuna čistog keša od netom odrađene dokapitalizacije. ” to će ti ući u poslijednji FI i dokap ti ne ulazi u prihode već će biti obuhvaćen izvještajem o promjeni glavnice te će direktno ući u kapital (AOP 017). nema govora tu o ikakvim prihodima.

da ući će i u izvještaj o CF-u. u RDG neće ući.

U četvrtom kvartalu t.j. godišnjem izvješču za 2007.godinu očekuje nas značajnije povečanje Materijalne imovine / uključenje Marlera u bilancu / ! [smiley][smiley]

U četvrtom kvartalu t.j. godišnjem izvješču za 2007.godinu očekuje nas značajnije povečanje Materijalne imovine / uključenje Marlera u bilancu / ! [smiley][smiley]

jel kupljen parama od dokapa ili iz kredita?

Volim kada kapital brutalno raste u bilancama[rolleyes]

SAM PROTIV SVIH

kapital je već povećan u izvješćima (1H) a dokap keš kao što je febo rekao nije prihod. kao što ni rashod nije (pretpostavljam) kad trezor kupuje dionice. jedino neznam kako se vodi kad trezor dodijeli dionice dioničarima. mislim da bi to trebao biti rashod jer ipak imovina izlazi iz firme a ništa drugo ne ulazi kao nadomjestak. febo?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Volim kada kapital brutalno raste u bilancama[rolleyes]

hehe i ja.
To najviše volim, jer zna se onda slijedi rast, rast i rast. Zato tako volim ovu dionicu.

[proud]

SLK: ” Ne zaboravite u ovogodišnje prihode tj. dobit uvrstiti i pedesetak milijuna čistog keša od netom odrađene dokapitalizacije.” kapital je već povećan u izvješćima (1H) a dokap keš kao što je febo rekao nije prihod. kao što ni rashod nije (pretpostavljam) kad trezor kupuje dionice. jedino neznam kako se vodi kad trezor dodijeli dionice dioničarima. mislim da bi to trebao biti rashod jer ipak imovina izlazi iz firme a ništa drugo ne ulazi kao nadomjestak. febo?

promjena vlasničke pozicije bilo kakvih dionica (pa i trezorskih) nema nikakvog utjecaja na RDG (znači ne može biti niti prihod niti rashod) već se mijenja samo vlasnička struktura u pasivi poduzeća. znači, laički, ako
upisani kapital (to se ne vidi u FI) u iznosu od x kuna podjeljeno na x dionica vodimo prema šiframa dioničara tj. osoba A, osoba B, osoba C itd.. onda samo se mijenja npr. osoba C otpušta x dionica i one se opet knjiže na osobu A. (recimo da je osoba C trezor). znači sve ostaje na poziciji upisani vlasnički kapital u bilanci (AOP 017).
nadam se da sam barem malo pojasnio.

Robin Hood: ” U četvrtom kvartalu t.j. godišnjem izvješču za 2007.godinu očekuje nas značajnije povečanje Materijalne imovine / uključenje Marlera u bilancu / ! [smiley][smiley] ” jel kupljen parama od dokapa ili iz kredita?

Od 113.136.642- kuna datih predujmova / vlastita sredstva / dio je otišao na Marlera , a dio na predujmove za tankere u izgradnji broj 708 i 709 . Ostatak novca je iz kredita !
[smiley][smiley]

New Report

Close