Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Dragi dioničari Uljanik plovidbe,
Ovo je linka na stranicu u sklopu portala poslovni.hr posvećenoj samo ovoj dionici:
http://www.poslovni.hr/57839.aspx
Na jednom mjestu možete pronaći:
• osnovne podatke o dionici
• TOP 10 vlasničku strukturu zadnjeg dostupnog financijskog izvještaja – ovdje je moguće vidjeti gdje su se sve pojedini dioničari nalazili u TOP 10 vlasničke strukture.
• Financijske podatke i pokazatelje (u slučaju dostupnosti potrebnih financijskih izvještaja)
• Grafikon sa tehničkom analizom. Posebno bi ovdje istaknuli markere sa objavama vijesti o dionice koji su ucrtani na grafikonu.
• Sve vijesti o promatranoj dionici
• Komentari korisnika sa foruma o promatranoj dionici
Molim Vas da imate na umu da je ovo još u testnoj fazi.
Hvala i lijep pozdrav
http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2007,12,20,,102412.jl
Mirovincima zanimljivo svega 15 ‘novih’ dionica.
Oko 10-15 novih dionica izvan prve kotacije koje nam mogu biti interesantne – ističe Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ-Croatia osiguranja. No, on, kao i ostali fond menadžeri, ne želi govoriti o konkretnim društvima.
Obzirom, da ima ULPL veliki free float i vrhunske fundamente (uz koju buduću dokapitaliazaciju) mogla bi ubrzo postati meta mirovinskih fondova.[rolleyes]
Mogla bi, ali kad ju vec OIF izbjegavaju nekako sam skeptican prema tome.
http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2007,12,20,,102412.jl Mirovincima zanimljivo svega 15 ‘novih’ dionica. Oko 10-15 novih dionica izvan prve kotacije koje nam mogu biti interesantne – ističe Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ-Croatia osiguranja. No, on, kao i ostali fond menadžeri, ne želi govoriti o konkretnim društvima. Obzirom, da ima ULPL veliki free float i vrhunske fundamente (uz koju buduću dokapitaliazaciju) mogla bi ubrzo postati meta mirovinskih fondova.[rolleyes]
Mislim da se to odnosi na onih petnajstak,koje je naveo Lider, da sigurno ostaju na burzi nakon velikog čiščenja koje je već u tjeku.Oni moraju igrati na sigurno.A ulpl nije na tom popisu,ali će najvjerojatnije biti.Ipak, dok nije na popisu za mirovinske fondove riskantna dionica.Ali kažem ,promjenit će se to uskoro[proud]
Mozda trenutno izbjegavaju radi povedene dokapitalizacije – sto ce se pojavom novih dionica cijena nesto spustiti, pa cekaju.
golubv
“ulpl nije na tom popisu,ali će najvjerojatnije biti“- kako to misliš?
Najvjerojatnije će biti. Tako bi i mirovinci mogli učestvovati u dokap.
sakai:
”
”
Mozda trenutno izbjegavaju radi povedene dokapitalizacije – sto ce se pojavom novih dionica cijena nesto spustiti, pa cekaju.
Tesko d ce ispod 3050-3200,pogledaj na Limunu koja je bila najveca,ova cijena sad je minimum.[undecid]
Nešto sa foruma mojnovac (dobro)
A program by which a company buys back its own shares from the marketplace, reducing the number of outstanding shares. This is usually an indication that the company’s management thinks the shares are undervalued.
Because a share repurchase reduces the number of shares outstanding (i.e. supply), it increases earnings per share and tends to elevate the market value of the remaining shares. When a company does repurchase shares, it will usually say something along the lines of, “We find no better investment than our own company.”[thumbsup]
Sakai, i ja dijelim tvoje sumnje iako ne znam zašto je to tako.
Mala je vijerovatnost da ce “penzioneri”uci u Top10.Kad samo malo bolje pogledam slican scenarij imala je i INGR.Nakoncu i samoj upravi ocito jos ne odgovara da im udje koji fond jer mislim da se oni jos zele nakrcati a kroz jos jednu dokapitalizaciju pa tek onda da pute fondove a oni svoje dionice skupo naplate.[thumbsup]