ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 06:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ Vorda,

Inozemne podruznice (Branch office) domacih poduzetnika promatraju se kao jedan entitet pa sukladno tome stanje obveza i imovine podruznica na dan x kao i poslovni rezultat podruznice ulazi u Bilancu i Izvjestaj o dobiti domaceg poduzetnika. Inozemna samostalna drustva (d.o.o. i dd) cjeline su za sebe te kao takve ulaze u Izvjestaje domacih poduzetnika kao konsolidirani izvjestaji.
Tu nema iznimke i “kreativnog racunovodstva”, rezultat podruznice mora uci u svaki izvjestaj drustva sukladno MRS-evima te Zakonu o porezu na dobit. Mislim da to i podlijeze kaznenim odredbama istog zakona. Vezano za prihode(ili rashode ) podruznice oni bi se u RDG-u ULPL-a za 3Q trebali nalaziti na pozicijama AOP 32 ili AOP 040 ako je rijec o rashodima.
Vezano za samu dionicu ULPL, mogu reci da je pratim vec neko vrijeme i nikako ne kuzim koji je “problem”ove dionice. Niska cijena u odnosu na prosjek sektora, dobri fundamenti a gotovo da nema potraznje. Sklon sam povjerovati u teoriju igara oko ove vrijednosnice. Kako vidim da to i ostale muci , citam postove u nadi da cu saznati nesto vise.
Nadam se da sam bar malo pripomogao u razumijevanju materije.
Kolega Vorda, sorry za malo pregub PM, ali bio sam malo iznerviran.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Zadovoljan sam analizom kolege zmkrlica, s obzirom na ostatak tržišta u kojem se nalazimo, i više nego dobro. Ono što čekam je odobrenje HANFA-e za dokapitalizaciju, i nadam se da ćemo kao dioničari dobiti kući osim opće uplatnice i instrukcija za plaćanje dodatnih dionica i nekakav prospekt gdje će se malo detaljnije opisati trenutna pozicija na tržištu, poslovni potezi koji se planiraju povući u 2008, dakle gdje stojimo i gdje idemo.

Kada se pošalje obavijest da je član Uprave ili NO stekao određeni broj dionica, zar nije od neke važnosti da se objavi kako je stekao ? stekao može bit da si je zemio iz trezora kao bonus, bilo da je nekom ispalo iz džepa pa je našao na podu, a stekao može bit da je iskeširao lovu i kupio na burzi po tržišnoj cijeni… to nije isto, i može biti vrlo indikativno svekolikoj javnosti.

Također, preporučio bih malo ažuriranje webstranica, nije da su od presudne važnosti za poslovanje, ali neke novosti i uredno ažuriranje daju imidž jedne respektabilne kompanije koja brine, kako o investitorima, tako i o svekoliko javnosti i zajednici u kojoj djeluje.

@Vorda,

a da zaboravio dati ocjenu 3Q Izvjestaja…

Kako rekoh, povecanje imovine na 1,1 mlrd kuna sa 670 mil. uz isto vrijeme udjela vlastitog kapitala (Equity Cov.) 38 % te povecanja dugorocnih obveza sa 383 mil.na 582 mil.govori o tome da je firma dio imovine financirala iz vlast.sredstava (pretpostavljam da je rijec o prosloj dokapitalizaciji). Napomena u biljeskama da je doslo do priljeva s osnove zadrz.dobiti iz podruznica racunov.ne znaci puno po pitanju RDG-a jer je ta dobit vec ranije bila priznata po nacelu nastanka dogadjaja sada je samo povucena u ULPL te je to prikazano u novcanom toku. To je samo priljev sredstava ne i prihod ako se radi o ranijem razdoblju kad je uslo u RDG kao prihod.Rezultat razdoblja a gleda se kumulativ 1-9.mjesec 2007. visestruko nadmasuje lanjski. Sve mi izgleda OK, no i Enron je izgledao OK a revizori AA to su i potpisali

Moram reci odmah da to niej moja analiza ( nazalost) , samo prenio , kolege fazan i nevera s mojnovac
zasluzni

Kada se pošalje obavijest da je član Uprave ili NO stekao određeni broj dionica, zar nije od neke važnosti da se objavi kako je stekao ? stekao može bit da si je zemio iz trezora kao bonus, bilo da je nekom ispalo iz džepa pa je našao na podu, a stekao može bit da je iskeširao lovu i kupio na burzi po tržišnoj cijeni… to nije isto, i može biti vrlo indikativno svekolikoj javnosti.

Pa koliko znam, ako je to dobio iz trezora, tada bi to i bilo naznačeno. Morala bi biti i obavijest o otpuštanju iz trezora, kao što bude i kad kupuju u trezor.

A što se tiče stranica – slažem se. Trebalo bi ih malo zašpotati emailovima. Nije da ne mogu dati par tisuća kuna za kompletni redesign i neki paušal plaćati za održavanje.

No respect

Mislim kolega SLK da više nismo sami [smiley2]

SAM PROTIV SVIH

Zna li netko kada možemo očekivati upisnice za dokap??

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

@ Vorda, Inozemne podruznice (Branch office) domacih poduzetnika promatraju se kao jedan entitet pa sukladno tome stanje obveza i imovine podruznica na dan x kao i poslovni rezultat podruznice ulazi u Bilancu i Izvjestaj o dobiti domaceg poduzetnika. Inozemna samostalna drustva (d.o.o. i dd) cjeline su za sebe te kao takve ulaze u Izvjestaje domacih poduzetnika kao konsolidirani izvjestaji. Tu nema iznimke i “kreativnog racunovodstva”, rezultat podruznice mora uci u svaki izvjestaj drustva sukladno MRS-evima te Zakonu o porezu na dobit. Mislim da to i podlijeze kaznenim odredbama istog zakona. Vezano za prihode(ili rashode ) podruznice oni bi se u RDG-u ULPL-a za 3Q trebali nalaziti na pozicijama AOP 32 ili AOP 040 ako je rijec o rashodima. Vezano za samu dionicu ULPL, mogu reci da je pratim vec neko vrijeme i nikako ne kuzim koji je “problem”ove dionice. Niska cijena u odnosu na prosjek sektora, dobri fundamenti a gotovo da nema potraznje. Sklon sam povjerovati u teoriju igara oko ove vrijednosnice. Kako vidim da to i ostale muci , citam postove u nadi da cu saznati nesto vise. Nadam se da sam bar malo pripomogao u razumijevanju materije. Kolega Vorda, sorry za malo pregub PM, ali bio sam malo iznerviran.

Sve je to meni dobro poznato, samo sam htio da to još netko potvrdi. Tim prije što neki ovdje misle da je financijsko knjigovodstvo dječja igra pa da se može prikazivati kako nekome padne na pamet.

Ovo izvješće je konsolidirano, ali u konsolidiranom izvješću dobit povezanog društva ne iskazuje se direktno kroz financijske prihode. Evo citata iz FI ” zbog transfera zadržane dobiti inozemne podružnice iz proteklih razdoblja“. Naglasak je na jednokratnom prikazivanju zadržane dobiti iz PRETHODNIH razdoblja. Ako pogledamo prethodna kvartalna izvješća možemo vidjeti da u njima takvih prihoda NEMA. Tu su onda bitne dvije stvari. Kao prvo, zbog čega se do sada nije radila konsolidacija (možda ih je sada revizija nagazila) i kao drugo, koliko se dugo ova dobit akumulirala.

Od tebe, kao revizora, očekivao sam da nam odgovoriš što se to smatra knjigovodstvenom (financijskom) pronevjerom.

Pozdrav

Točno !
Nikad ni niste bili sami , ima nas 3.232 – dioničara čije interese i želje , kako je vidljivo iz financijskog izvješča , zastupa da nemože bolje s a d a š n ja U p r a v a !
Nadam se da će nam se pridružiti i drugi , t.j. svi oni koji žele siguran rast firme , porast svog dioničkog kapitala i isplate primjerene dividende !

Fino otvaranje danas.

No respect

@Vorda,

vjerojatno to i sam znas, kako vidim po tvojim postovima upucen si u tajne “zanata”, mozda si mi i kolega.

Knigov.pronevjerom smatra se neistinito iskazivanje stanja imovine,obveza,prihoda i rashoda u finac.izvjestajima s namjerom da se stekne imovinska korist za neciji racun ili nekome nanese steta.
Takodjer tim odredbama podlijeze i obveznik ciji knjig.dogadjaji budu utemeljeni na nevjerodostojnoj dokumentaciji sukladno odredbama ZOR-a.
Drustva ciji vrijednosni papiri kotiraju na burzi ili se spremaju na uvstenje u burzovnu kotaciju te svi JDD-i moraju se pridrzavati odredbama MSFI (Međunar.standardi fin.izvjestavnja-engl.IFRS).
Ako imas jos pitanja posalji PM, rado cu odgovoriti kad stignem.

Nikad nismo sami. Svako malo ti se pojavi netko da objasni koliko si glup jer si unutra i kako nemaš pojma o analizi FI, i kako je Uprava kriminalna.
Obavezno se pojavi netko kad je najava dokapa, kad treba pasti zbog kraja prava na dokap, kad izađe FI, kad cijena jače poraste… trkelja dva-tri dana i onda ga nema do slijedećeg događaja.

No respect

New Report

Close