ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 01:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

rezultati su jednom riječju fenomenalni. doći će do kraja godine na P/E 3 [smiley1]

kakav je feeling biti s brodarima opet nakon iskustava 2005? [smiley2]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

_Mrzljak_: ” da i ja sam zadovoljan Fijem .. [smiley2][smiley1] ” Ma je li moguće? [smiley1] Kumulativno 255 milijuna, prošle godine ispod 100 nakon 3Q. Bez obzira na brodove, jako dobro. A dugotrajna imovina prešla milijardu kuna.

dok se trzisna kapitalizacija nije bitno pomakla.(cak i sa novim dionicama)

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

_Mrzljak_: ” da i ja sam zadovoljan Fijem .. [smiley2][smiley1] ” Ma je li moguće? [smiley1] Kumulativno 255 milijuna, prošle godine ispod 100 nakon 3Q. Bez obzira na brodove, jako dobro. A dugotrajna imovina prešla milijardu kuna….

da .. imovina se značajno povečala , što su rijetki zamijetili , a to je dosta važno ..
ali i nakon 2Q Fija se vidjelo da je ovdje sve vrlo dobro , a cijena je stajala u mjestu ??
dobro dokap je pogurao cijenu 40-50% , ako uračunamo nove dionice .. ali opet ima i ovdje još prostora ..

vidim odusevljenje nekih dionicara ovim fi. ja moran priznati da ne dijelim ovo odusevljenje, jer od 88 milja dobiti 83 su iz prodaje broda i povlačenja dobiti iz njihove firme iz vana. sad vec lagano sumnjam u pe 10-15 iz redovnog poslovanja kad vise nemaju sto prodat, a sasada kako cujem obnova flote ide novim tankerima, a ne bulkerima[smiley9]

Sve to samo potvrđuje da je ova dionica bitno podcjenjena i da je pred njom svjetla budućnost .
Ima najmanji omjer P/B xP/E od svih brodara.Samo treba strpljenja.

Gle dečki, po cijeni se ne vidi, ali ULPL je od petog mjeseca porasla preko 90, malo fali do 100% (sa trenutnom cijenom oko 3550).

Ne vidi se zbog dokapa, ali je raslo i svi koji su unutra barem 6 mjeseci to znaju. To je tako.
Bilo je faza kad se mrdalo mjesec-dva, padalo dizalo, padalo…. svega. I opet se iz toga izrodilo 100%.

A fundamenti i dalje dobri. Ja čekam unutra barem FI2007. Ali onda će me vjerojatno navući neki novi dokap i tako… [smiley11]

No respect

vidim odusevljenje nekih dionicara ovim fi. ja moran priznati da ne dijelim ovo odusevljenje, jer od 88 milja dobiti 83 su iz prodaje broda i povlačenja dobiti iz njihove firme iz vana. sad vec lagano sumnjam u pe 10-15 iz redovnog poslovanja kad vise nemaju sto prodat, a sasada kako cujem obnova flote ide novim tankerima, a ne bulkerima[smiley9]

Nije sramota ne znati, ali se onda moraš truditi naučiti i shvatiti neke stvari, o svrsi i funkcioniranju sestrinskih firmi kod brodara, o revalorizaciji i nerevalorizaciji brodova, o kupovinama bulkera a gradnji tankera itd… [smiley11]

No respect

Drugi put u 2 mjeseca se ukrcam dan prije rasta , eto sreca. [smiley1]

ma stvarno su losi rezultati :).

dobit za prvih devet mjeseci je 255.169.000 kn

ako to podjelimo sa novim brojem dionice od 400.000 dobivamo da je EPS 637,92 kn.

prema tome ako zanemarimo zadnji kvartal imamo P/E vec sad 5,33 na cijenu od 3.400…

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Sviđami se što su im prihodi iz glavnog biznisa narasli puno

SAM PROTIV SVIH

Sviđami se što su im prihodi iz glavnog biznisa narasli puno

Točno, to i je bitno. A stvarno – ne zaborivate taj bulker je stigao.

Na spotu je taj brod “Marlera” radio u 9. mjesecu za starog gazdu 60.000 dolara dnevno. Pa ti vidi za 4Q koliko je to love, ako ostane na spotu. Po meni, 20-25 milijuna kuna novih prihoda, ako ostane na spotu.

No respect

svaka cast vama sto ” znate”, ali ja mislim da je 20 milja zarade bez izvanrednih i financijskih prihoda pre malo i manje vjerujen u ovu dionicu nego jucer, ali drago mi je vidit da san u manjini i veselin se novin dokapitalizacijama.

New Report

Close