ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 15:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
15,20
228
15
15,20
15,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

I još nešto. Nemaju li ULPL prevelike dugove? Kratkoročne obveze su rasle za 4,3 puta, a dugoročne 82 puta!?

p/e 40.to baš i nije previše primamljivo

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

MATTEUS:
“/> molim upućene, Dali možda postoji minimalni broj dionica ispod kojeg ne možeš sudjelovati u dokapitalizaciji?

1

ZAHVALJUJEM!

Ford:

Hvala deimos.
Po mom izračunu ULPL ima bolji pokazatelj p/e od ATPL,TNPL i JDPL.

Pogledaj izvanredne prihode… To je one-time event i u pravilu se treba izbacit iz proracuna. Po operativnim prihodima, anualizirani P/E je 50 nakon dokapa.

Malo si krivo računao Deimos. Stvari stoje tako:
ULPL P/E = 11,9
ATPL P/E = 44,7

http://www2.fima.com/pdf/fondovi/200710/20071004_dionice_report.pdf

deimos:
“/> …
edit:
s tim uracunato, dodje P/E na oko 40.

Hm, 45/35 je P/E, ne 50/40, malo sam zeznuo cijenu dionice

Deimose, onda po ovom pokazatelju ispada da je ULPL duplo skuplji od TNPL!?

Onako od oka, da. Samo pitanje ti je isto i sastava flote, a i dokap sada rusi fundamente znatno, za 1/1.5.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Dokap nema veze ako si računao p/e po današnjoj cijeni ( cca 3350)

Uspoređivati današnju cijenu sa izvješćem iz 1H je diletantski. Već je i 3Q za nama.

No respect

Dokap nema veze ako si računao p/e po današnjoj cijeni ( cca 3350)

Trzila se max po 3.500 prije objave dokapa. Sad je doslo +50% dionica, a cijena je cca. 3.400. Ne racunam ono ludilo zbog dokapa, kad su ljudi navalili kupovat. Znaci, prije dokapa cijena, poslje dokapa cijena. Tu je negdje ista, a dionica znacajno vise.

Dobro, treba biti oprezan sa multiplama, nisu one sve. Ali meni je ovo malo cudno, iskreno.

Uspoređivati današnju cijenu sa izvješćem iz 1H je diletantski. Već je i 3Q za nama.

SLK odmah upotrebljavaš teške riječi.
Pa neće ti ULPL pasti jer smo deimos i ja razmijenili 2 posta a na kraju krajeva i ja sam imaoc ove dionice pa mi pad nije u interesu.
Koliko znam izvješća za 3Q još nisu izašla.
Zadnji postojeći je za 2Q i na bazi toga smo računali i za ULPL i za TNPL.
Znaći ako smo umanjili ULPL umanjili smo i TNPL.

Daj se opusti. 3Q je buducnost, bit ce kad bude. Ja gledam ono sto trenutno vidim. Ono sto vidim, je da je trenutno u cijenu uracunato ocekivanje znacajnog rasta dobiti/prihoda. Sad nek svatko procjeni i izracuna da li ce se to desit ili nece. I to je neka informacija.

Izvdvoji tešku riječ.

Pa ću ti ja izdvojiti par riječi kolega koji već 20 stranica pokušavaju na sve mile i moguće načine objasniti da je ULPL preskup. Od toga da “gdje se može uplatiti kupon”, da je ovo “najveća glupost ikad”, da je “slijedeća granica 4-5 tisuća za sedam dana” i što ti ja sve znam.

Pristojno sam to sve gledao, i gledao danas kako griješe. Onda su čekali da prođe dan, ne bi li se potvrdilo što su rekli. Pa se nije potvrdilo pa ih ja zato nisam pod.ebavo, nego nastavio svojim poslom.

Što je najgora stvar, jedan od uvaženih kolega me jučer popodne na PP ispitivao “da li da uđe nakon pada”. I onda se sinoć pojavio kao jedan od najvećih pobornika da ULPL danas padne ispod 3.000.
Imam njegovu poruku u arhivi. Danas ga nema tu.

Uostalom, BMK. Govorite što hoćete.

Evo sutra idemo ispod 3.000 pa se natovarajte do milje volje. Na 2.500? Može! Ja sam još uvijek u plusu.

No respect

New Report

Close