Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
Iskreno nisam baš preatio ovu dionicu pa me zanima… Zašto je pala s 4700 na 3400 kuna u par dana, Pogledao sam na brzinu fin izvještaj i sve je u redu, Ako može neko kratko obješnjenje..
Dokapitalizacija… Jučer je bio zadnji dan za kupnju ukoliko si želio ostvariti preavo sudjelovanja u dokapitaclizaciji…
Pogledaj malo zadnjih par stranica…
mici:
”
Iskreno nisam baš preatio ovu dionicu pa me zanima… Zašto je pala s 4700 na 3400 kuna u par dana, Pogledao sam na brzinu fin izvještaj i sve je u redu, Ako može neko kratko obješnjenje..
”
Dokapitalizacija… Jučer je bio zadnji dan za kupnju ukoliko si želio ostvariti preavo sudjelovanja u dokapitaclizaciji…
Danas…
goran9141:
”
mici:
”
”
”
Danas…
Znaći, ULPL povećava broj glavnih dionica pa se postojeći dioničari boje efekt “razrijeđivanja” dionica, odnosno pada vrijednosti dionica, pa prodaju po nižim cijenama?
Ma matematika…
Veći broj dionica smanjuje nominalnu vrijednost po jedinici…
Ovi koji su kupovali vjerovatno lovili one od 400 kn i to do zadnje sekunde
,a pošto je danas bio zadnji dan…
sutra bi moglo još malo down,a to je za nadokup matematički ok![smiley2]
Sa koliko dionica raspolaže ULPL nakon dokapitalizacije?
Mislim da je prije dokapitalizacije bilo 187.500 dionica.
270.000 sada, 400.000 ce biti poslje.
Za usporedbu npr. Atlanska plovidba ima 1.362 260 dionica,a cjena 3.365 kn.Dakle ULPL ima tj.imat će sa dokapitalizacijom oko 3,5 puta manje dionica od Atlanske ,a cijena dionica je trenutno tu negdje na istom nivou.
Mislim da to “nebu” tako dugo išlo.
Hvala deimos.
Po mom izračunu ULPL ima bolji pokazatelj p/e od ATPL,TNPL i JDPL.
Pogledaj izvanredne prihode… To je one-time event i u pravilu se treba izbacit iz proracuna. Po operativnim prihodima, anualizirani P/E je 50 nakon dokapa.
S time izvanrednim cash-om, mozes recimo uracunat smanjenje kamata da otplate dio dugova. Racunaj da ih kosta lova 5-6% godisnje. Znaci to bi moglo smanjit troskove financiranja za cca 7-9 mil kn godisnje.
edit:
s tim uracunato, dodje P/E na oko 40.
Ma matematika…
Veći broj dionica smanjuje nominalnu vrijednost po jedinici…
Ovi koji su kupovali vjerovatno lovili one od 400 kn i to do zadnje sekunde
,a pošto je danas bio zadnji dan…
sutra bi moglo još malo down,a to je za nadokup matematički ok![smiley2]
Znaći li to da svaka dokapitalizacija vodi padu vrijednosti dionice? Mislim da nije tako i da je 25% ipak prevelik pad?[smiley8]
…
edit:
s tim uracunato, dodje P/E na oko 40.
Hm, 45/35 je P/E, ne 50/40, malo sam zeznuo cijenu dionice [smiley16]