Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,30 | 272 | 19 | 14,30 | 14,60 | 0,00% |
A čuj, očito MM drži cijenu za nekoga, ili zbog nečega
meni je ovo zanimljivo:
U srpnju i kolovozu kriza je uzela maha toliko da je pala dnevna vozarina (cijena prijevoza tereta) za velike tankere na svega 4.000 američkih dolara. Naši tankeri nisu toliko pogođeni krizom i pozitivno je to što imamo veliku iskoristivost brodova od čak 359 dana godišnje, dok je svjetski prosjek 342 dana te smo snizili operativne troškove brodova, pohvalio se Pavletić. U nastavku je najavio kako planiraju ostvariti daljnje uštede na njihovih deset brodova ukoliko se situacija ne popravi.
2004 je prodano u 2 navrata po 20 dionica po 205kn, tako da svi koji sad prodaju, prodaju s debelim minusima, a firma nikad nije bolje stajala.
a gdje su sad oni kojima je na 700 bila super prilika [thumbsup]
nije baš da "nikad nije bolje stajala", ali je stabilna u ovim teškim vremenima, a to je sad najbitnije. čim krene oporavak svjetskog gospodarstva počet će i pojačana potražnja za brodskim prijevozom i rast vozarina. sjećam se cijena ove dionice oko 2600 kn, dobrih dokapa itd. ..bila su to dobra vremena koja će se vratiti jer sve krize su prošle pa će i ova. tko sad može kupiti i zaboraviti da ima ove dionice pa pogledati cijenu za 5-10 godina bit će bogat čovjek
Za svaki slučaj uzeo sam stotinjak komada u ovoj rasprodaji ipak poslovanje u ovoj krizi s 54 milijuna kuna dobiti ,daje nade za razliku od 90% gubitaša na burzi.
hm, 210 kn prihvatljiva cjena za ulaz!
tehnički gledano dionica je u preprodanom području
BDI se počeo oporavljati
vrijedi razmisliti
netko veći izlazi i sad je pitanje dokle će ju zatući, možda stane na 200 kn, možda ode i ispod, tko će ga znati. na prodaji do 215 kn je preko 1000 komada
hm, 210 kn prihvatljiva cjena za ulaz!
tehnički gledano dionica je u preprodanom području
BDI se počeo oporavljati
vrijedi razmisliti
ma vi ste kolega već kupili danas, ali slažem se, nikad ULPL nije bio ovako jeftin.
PS * PB = 0,57 * 0,21 = 0,12
može li jeftinije, gdje gledaju ti naši investitori??
pa jeftinije je od Korfova i vupika.
kad ne valja njima, valja trezoru! [thumbsup]
@ altruist
vrijeme će pokazat dali će se "pulska igra" pokazati pozitivnom. Mačci koji tamo sjede imaju debelu podršku vlade i praktički slobodne ruke za poduzimanje svega i svačega samo da na kraju vlast može reći da je spasila brodogradnju što bi im onda sigurno zagarantiralo još 4 godine na hr tronu. A neizdavanje dividente nadoknadit će višom cijenom dionice, logično, ne ? Bar ja to tako vidim. Sad su samo neki drugi prioriteti, privatizacija i to, love ima samo drugi način izvlačenja ovaj put.
Nije ti palo napamet da se kupnjom 3.maja proizvodnja može preseliti u Rijeku, a pulsko brodogradilište iskoristiti za nešto sasvim drugo
hint: Brijuni Rivjera je Končaru dala Katarinu koja će služiti za velike jahte, luksuzne brodove, …. a sa druge strane brodogradilišta je Muzil koji će također u eksploataciju …. tko je između?
[/quote]
ma pisao sam već o tome prije mjesec dana ali vidjet ćemo dali će 3 maj pružit otpor tj. naći posla…
Kolega tko je MM?
MM je Mali Marko. Kasno Mali Marko na Kosovo stiže. Turci već pobijediše Srbe.
Kolega Vi niste upoznati činjenicom da i ADPL ima MM-a. To je onaj koji Vam sruši dionicu, pa Vam proda skuplje.
lp
Mislim da bi stvarno bio red da se ova dionica odlijepi od dna.
Uvijek je cijena bila blizu ATPL, a sad je više od upola jeftinija, a nema nekog uporišta za toliku razliku.
U svakom slučaju debelo podcijenjeno!
Je sanjaj i dalje podcijenjenost. Oni se i dalje doslovno bore da prezive.