Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
cca. 710 miceka priznatih tražbina
peace
auuuuuu, nece ovo dobro zavrsiti za male dionicare
gledao sam podatke o firmi, pise da je BVPS -640 kn???
https://www.mojedionice.com/dionica/ULPL-R-A
je li to tocno? 😲
amadeo
PRODAJ!!!!
ti si ovlasteni fin.savjetnik kad mi dajes takvu preporuku? valjda jesi pa te odmah molim za strucno misljenje o podatku da je BV = -640 kn te kakve su perspektive ULPL u usporedbi s ULJN??
Potop
To si unutra pa te potopilo? Mislim ako nije bio potop zadnjih godinu dana za postojeće dioničare, i one koji su dokapitalizirali po 120 ….. onda je sad svejedno 10-20-30-50-100 ….
A ovo danas kao potop? sa 998 kn prometa, heeheheheheh, netko se zahebava malo do PSN početkom 1. mjeseca
https://zse.hr/default.aspx?id=95013
“Dana 31. prosinca 2019. godine, Društvo je postiglo sporazum sa sindikatom inozemnih banaka u svezi
konsenzualne prodaje broda “Pomer” i zatvaranja svih međusobnih obveza. Istodobno je potpisan i ugovor
o prodaji broda “Pomer” kupcu iz Norveške, društvu “Pomer AS”. Nakon realizacije predmetne transakcije
koja se očekuje u narednih petnaestak dana, kupac broda namjerava povjeriti upravljanje predmetnim
brodom Grupi ALPHA ADRIATIC.”
ovo je odlična vijest. Očito je da je osnovana tvrtka u Norveškoj i mislim da joj je vlasnik Danko Končar. Svrha je osnivanja kako bi se riješila trenutna pat pozicija s brodom. Od razlike cijene u prodaji društvo će ostvariti prihod i među ostalim riješiti odnos sa stranim bankama. Brodom će i dalje upravljati Uljanik plovidba kroz menagement tako da će se generirati novi prihodi.
to je dobar uvod u postizanje nagodbe i sa ostalim vjerovnicima i mislim da će ići u smjeru fer odnosa.
Veliki faktor u cijeloj priči je i država odnosno kako će se ona postaviti.
s obzirom da imaju već jedan ogroman problem u Puli, ne treba im još jedan.
-ipak izborna je godina pa je bolje požare gasiti u začetku.
inače tvrtka CHAMPION SHIPPING AS u vlasništvu Danka Končara vlasnik je 1.95% redovitih dionica i 25.19% povlaštenih dionica društva
POSTIGNUT SPORAZUM SA SINDIKATOM INOZEMNIH BANAKA I KONSENZUALNOJ PRODAJI BRODA
Poštovani,
Dana 31. prosinca 2019. godine, Društvo je postiglo sporazum sa sindikatom inozemnih banaka u svezi konsenzualne prodaje broda “Pomer” i zatvaranja svih međusobnih obveza. Istodobno je potpisan i ugovor o prodaji broda “Pomer” kupcu iz Norveške, društvu “Pomer AS”. Nakon realizacije predmetne transakcije koja se očekuje u narednih petnaestak dana, kupac broda namjerava povjeriti upravljanje predmetnim brodom Grupi ALPHA ADRIATIC.
ALPHA ADRIATIC d.d.
SRETNA NOVA 2020 !!!! :)
Pomer AS? Tko je vlasnik i investitor novog društva?
AS se odnosi na Alpha Shipping ili Champion Tanker AS s obzirom da je iz Norveške? Navješćuje li sve ovo da se može očekivati pozitivan ishod predstečajne?
inače tvrtka CHAMPION SHIPPING AS u vlasništvu Danka Končara vlasnik je 1.95% redovitih dionica i 25.19% povlaštenih dionica društva
Nema veze s njim. Končarov je br 4 RCS TRADING CORPORATION LIMITED i među dioničarima je odavno. Ovo je norveška firma s kojom surađuju zadnjih desetak godina a dioničar su zadnjih par godina.
Nema veze s njim. Končarov je br 4 RCS TRADING CORPORATION LIMITED i među dioničarima je odavno. Ovo je norveška firma s kojom surađuju zadnjih desetak godina a dioničar su zadnjih par godina.
[/quote]
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/istrazili-smo-koja-je-tajna-veza-izmedu-uljanika-i-uljanik-plovidbe-foto-20180904/print
članak ipak govori da je CHAMPION SHIPPING AS u vlasništvu Danka Končara. Raspitao sam se i iz drugih izvora sam dobio tu potvrdu.
datum ročišta je sve bliže i onda će nam vjerojatno biti sve jasnije.
Imao sam nekoliko dvojbi, od nerješenog statusa POMER-a, odnosa Zagrebačke banke i preuzimanja HBOR-ovog kredita do toga kako će se država postaviti u cijeloj priči.
-situacija s POMER-om je riješena, a samim time i situacija sa klubom inozemnih banaka. ULPL bi trebao dobiti dio sredstava od prodaje, rješavaju se međusobni odnosi sa klubom inozemnih kreditora i brod ostaje u menagementu ULPL
-što se tiče preuzimanja potraživanja ZABE od HBOR-a pretpostavljam kako je upravo ZABA bila ta banka s kojom su pregovarali prije nego su otvorili predstečajnu nagodbu tako da vjerujem da postoji koncept za kvalitetno postizanje predstečajne nagodbe i nastavka poslovanja
-ostaje nam za vidjeti kako će se država postaviti u cijeloj priči i to mi je najveći upitnik. Optimističan sam, ne vjerujem da će se baš na njima prelomiti uspješnost sklapanja nagodbe.
Bit ćemo pametniji krajem mjeseca