Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,20 | 228 | 15 | 15,20 | 15,50 | 0,00% |
deimos: ” budd: ” Sve u svemu, dokapitalizacije u hrvata su svjetsko čudo. Gle LKPC na 5500, mcap više milijardi, a P/S, P/E pokazatelji katastrofa. 68 milja prihoda u pola godine. ” Krcag ide na vodu, dok se ne razbije. ” Meni se čini da investitori većinom misle da nakon dokapitalizacije po nominali cijena dionice ostaje ista. Dobili smo 50% novih dionica, a cijena je ostala ista ili čak treba još gore. A fundamenti isti. Eto, meni je to čudno, ali većini nije, pa uskoro možemo očekivati nakon najave dokapa po nominali i provedbe dokapa veću cijenu dionice nego prije same najave. To će biti samo naš fenomen
Zato je i vrijeme dokapa idealno tempirano, obzirom na IPO. Ali kazem ipak treba uzeti u obzir rast tržišta od objave dokapa, jer su i ULPL i TNPL narasli 20-tak % , pa onda dobijemo: 3800 recimo cijena koja bi bila sada – pad fundamenata zbog dokapa, cini mi se 3000 realno! Zatim dolazi očekivani post t-th daljni rast tržišta, dokapitalizacija i nagli rast u vrijeme korekcije koji je su stavili ULPL u fokus investitora koji prije nisu ni culi za nju = daljni rast ULPL
Daj SLK reci ti svoju matematiku …
Rekao popodne, neću stalno ponavljat. Ispast će da navlačim. [smiley11]
Netko je još davno ustvrdio da ni jedna matematika kod dokapa nema smisla
I to je istina.
Da li to znači da ne trebamo računati ili to znači da nije ni bitno?
budd:
”
”
Da li to znači da ne trebamo računati ili to znači da nije ni bitno?
Ne, to znači da nikada nećete pogoditi što će se desiti. Možete samo približno pogoditi[smiley2]
Meni je isto čudno da se kupuje bez pitanja za cijenu, ali morate priznati da se do sada ništa nije dogodilo loše, čak dapače, primjer LKPC. Sad zašto, ne kužim, dnevno idu milijuni kuna, nije mi jasno zašto je K.F. izlazio ispod 4000 kuna??!!
daj reci valentino kako si ti odmoderiran sa ravno 10 dana sudjelovanja na forumu ??
vjerojatno u priču o dokapu ulazi i to da je to dobar signal za dioničare jer uprava dobija novi kapital za nove investicije… npr. brodove i dr. što na kraju treba povećati dobit .. pa otuda i porast u odnosu na početnu cijenu ..
Nepoznata varijabla je koliko bi vrijedila dionica ULPL u ovom trenutku da i nije bilo dokapa. Brodari su u fokusu, i mozda bi dionica bila 4000 kn danas i bez dokapa , jer je crobex otiso s 4600 na 5200 od objave dokapa !
@BUDD – kažeš BV je irelevantan, treba izračunati NAV. ATPL je imala 100 mil dobiti iz operativih prihoda preko 500 mil., dok je ULPL zaradila samo 15 milja iz core djelatnosti, a ostalih 150 milja prodajom brodova.
Ne kažem ništa BUDD. Ali ostaje ATPL sa P/E preko 40 in ULPL sa P/E manje od 10. Ko je jeftiniji? Osobno ne želim držati ni jedne dionice sa P/E večim od 25. Istina je, da je ULPL malo prezadužen. Ipak mislim, da će oni to visokim BDI in novim novcem od dokap. to lako preći.
Računao sam pre neko vrijeme. Oni, koji su ULPL kupili 2005 godine po 1000 kn zaradili su bez ove zadnje dok. preko 7 puta samo držanjem ove dionice. Isto to radi i TOP 10. Zašto ne bi to isto radili i mi? Za sebe znam…
daj reci valentino kako si ti odmoderiran sa ravno 10 dana sudjelovanja na forumu ??
vjerojatno u priču o dokapu ulazi i to da je to dobar signal za dioničare jer uprava dobija novi kapital za nove investicije… npr. brodove i dr. što na kraju treba povećati dobit .. pa otuda i porast u odnosu na početnu cijenu ..
Ma da, 50 mil kn kosta godisnje 2.5 – 3 mil kn. To je neto efekt. A dodao si 50% dionica za to. Hm…