ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
15,20
228
15
15,20
15,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako se i uzme efekt rasta tržišta , tj. činjenica da bi vjerojatno ULPL i bez dokapa vjerojatno dosegnula 3800,
realno bi bilo da padne do negdje oko 3000-3200

@knech19

Niski P/E kod ULPL je posljedica one-time dogadjaja, prodaje broda. Operativni prihodi su u banani. S druge strane, priljev cash-a od prodaje broda i dokapa bi trebalo imat pozitivnog utjecaja na poslovanje. ATPL ima i malo drukciju flotu, kojoj vise pase stanje na trzistu.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

OK deimos, a da li misliš da je ekipa danas i jučer kupovala pakete po 200-ak komada da bi cijena pala na 3200 koliko bi ima bio prosječni ulazak bez premije od 20% na stanje brodara.Ponavljam da bi i ja isto volio ali nisam sklon navlačenju.

@knech19 Niski P/E kod ULPL je posljedica one-time dogadjaja, prodaje broda. Operativni prihodi su u banani. S druge strane, priljev cash-a od prodaje broda i dokapa bi trebalo imat pozitivnog utjecaja na poslovanje. ATPL ima i malo drukciju flotu, kojoj vise pase stanje na trzistu….

tako je . … treba izračunati kakav je P/E bez izvarednih prihoda …
ove godine prihodi i dobit je čak u laganom padu ..

ULPL ima 2 bulkera + 1 koji dolazi uskoro + 2 tankera
ATPL ima cca 12-15 bulkera i još 4 broda za specijalne terete + par brodova obalne plovidbe

prednost ATPL je više nego očita … kad znamo da je BDI porastao sa 1000 na 9000 u par godina …

Kolega knecht, treba malo dublje sagledati stvari.

BV je irelevantan, treba izračunati NAV. ATPL je imala 100 mil dobiti iz operativih prihoda preko 500 mil., dok je ULPL zaradila samo 15 milja iz core djelatnosti, a ostalih 150 milja prodajom brodova.

Hell is Empty and all the Devils are Here

OK deimos, a da li misliš da je ekipa danas i jučer kupovala pakete po 200-ak komada da bi cijena pala na 3200 koliko bi ima bio prosječni ulazak bez premije od 20% na stanje brodara.Ponavljam da bi i ja isto volio ali nisam sklon navlačenju.

Mislis da bi ekipa prodavala pakete po 200 da nema racunicu? [smiley1]

Sve u svemu, dokapitalizacije u hrvata su svjetsko čudo. Gle LKPC na 5500, mcap više milijardi, a P/S, P/E pokazatelji katastrofa. 68 milja prihoda u pola godine. U cijenu od 5500 lkpc je uračunata 2100 godina već, a lkri već i 3045-a

OK deimos, a da li misliš da je ekipa danas i jučer kupovala pakete po 200-ak komada da bi cijena pala na 3200 koliko bi ima bio prosječni ulazak bez premije od 20% na stanje brodara.Ponavljam da bi i ja isto volio ali nisam sklon navlačenju….

ali ti investitori i sa cijenom od 3200 su “na nuli”… kako ?
ako su platili danas 4600 po dionici onda gube 1400 po dionici = 2×1400= 2800 kn ukupno ali dobijaju priliku kupiti jednu dionicu za 400 kn na te dvije i nju kadd prodaju po 3200 zarade 2800 kn .. taj dobitak je identičan gubitku …
mislim pa ovo je matematika iz osnovne škole … ne kužim gdje je zapelo ??

plus cijena sutra od 3200 i prije mjesec dana od 3200 nisu iste stvari .. jer sutra ima 50 % više dionica .. tj svaka dionica ima 33% manje udjela nego jučer .. ili manje vrijedi ..

Sve u svemu, dokapitalizacije u hrvata su svjetsko čudo. Gle LKPC na 5500, mcap više milijardi, a P/S, P/E pokazatelji katastrofa. 68 milja prihoda u pola godine.

Krcag ide na vodu, dok se ne razbije.

budd:

Sve u svemu, dokapitalizacije u hrvata su svjetsko čudo. Gle LKPC na 5500, mcap više milijardi, a P/S, P/E pokazatelji katastrofa. 68 milja prihoda u pola godine.

Krcag ide na vodu, dok se ne razbije.

Meni se čini da investitori većinom misle da nakon dokapitalizacije po nominali cijena dionice ostaje ista. Dobili smo 50% novih dionica, a cijena je ostala ista ili čak treba još gore. A fundamenti se nisu poboljšali. Eto, meni je to čudno, ali većini nije, pa uskoro možemo očekivati nakon najave dokapa po nominali i provedbe dokapa veću cijenu dionice nego prije same najave. To će biti samo naš fenomen

Također, da sam ja čovjek odluke u ULPL, onda ne bih radio dokap po nominali, već kako je to Ingra napravila. Što će napraviti s pišljivih 50 mil. kn??? Za te pare ne mogu dobiti ni bulkera za rezanje

paradoks na djelu ..
uvedeš još dionica na tržište i cijena poraste ???
a što bi bilo da su izdali 3x dionica i cijena bi porasla 3x ??

a treba biti suprotno treba pasti cijena jer je više dionica .. i svaka dionica nosi manje udjela u dobiti ..
ok .. knjigovodstvena vrijednost raste ali raste i broj dionica pa je omjer p/Bv vjerojatno tu negdje ..

Hehe… koliko matematika ima… [smiley2]

No respect

New Report

Close