ne bi smjela biti neka znacajnija. Inace je trziste neefikasno. Dokap doduse kosta nesto, a to je da ti je cash zamrznut neko vrijeme (oportunitetni trosak).
Točno, što znači da imaš i određeni postotak diskonta kod kupovine prije dokapa i čekanja dokapa.
Očekujem jako dobro izvješće za 2007. Onda će se vidjeti pravi prihodi, jer će se konsolidirati d.o.o. preko kojeg dečki iz ULPL zapravo vrte sav promet. [smiley11]
Kad bih ja imao društvo, i imao izvanredne prihode, vjerojatno bih tempirao prikaz redovnih prihoda kad nema izvanrednih, ako je to moguće, a moguće je sa d.o.o. Možda samo pretpostavke, ali prihodi za 2Q mi jako smrde.
Mene uopce ne vesele te kriminalne radnje skrivanja dobiti ako postoje. Da nebi bilo ko ARNT, otisla imovina u nepoznatom pravcu. Ne znam zasto se kod nas ljudi tjese “Ma to oni kradu, zapravo posluju puno bolje.”.
O tempora, o mores.
deimos:
”
ne bi smjela biti neka znacajnija. Inace je trziste neefikasno. Dokap doduse kosta nesto, a to je da ti je cash zamrznut neko vrijeme (oportunitetni trosak).
”
Točno, što znači da imaš i određeni postotak diskonta kod kupovine prije dokapa i čekanja dokapa.
Pogotovo sto je long pozicija riskantnija. Ali mislim da se kod nas rizik ne uracunava u cijenu.
Ja bi ti tu rekao sljedece sto se tice kod cijene nakon dokapa: razlika izmedju 2 taktike: a) dokap b) prodaja prije ne bi smjela biti neka znacajnija. Inace je trziste neefikasno. Dokap doduse kosta nesto, a to je da ti je cash zamrznut neko vrijeme (oportunitetni trosak). …
da to bi mogla biti točna pretpostavka .. ali treba i pribrojiti malo euforije koje je ovih dana bilo oko ove dionice ..
ipak za vjerovati je da sutrašnja cijena neće ispod 2800-3000 kn …
…
da to bi mogla biti točna pretpostavka .. ali treba i pribrojiti malo euforije koje je ovih dana bilo oko ove dionice ..
ipak za vjerovati je da sutrašnja cijena neće ispod 2800-3000 kn …
Mogla bi biti i visa, ako ljudi zaborave povuci naloge na kupnji [smiley2] [smiley2]
Pazite svi jer vam sto ostalo visit, da ne bi bilo.
Jeste možda skužili da će po padu biti keša od prodaje dionica T-HT-a i povrata sredstava od T-HT. “Možda” to pogura ULPL. [smiley11]
Jeste možda skužili da će po padu biti keša od prodaje dionica T-HT-a i povrata sredstava od T-HT. “Možda” to pogura ULPL. [smiley11]
Pogotovo sto ce hrpa ljudi koji neznaju za dokap, vidjet da je cijena bili 4500 kn, pa ce rec: “Gle kak je pojeftinilo…” [smiley1]
ili će reć gle ovo pada sa 4500 na 3300 ; sigurno nešto ne valja, firma se raspada .. a onda će vidjeti LLRB i reći gle ide ovo gore već treći dan za redom to mora da je dobro … [smiley1][smiley2]
Više mi se sviđa deimosova ideja. [smiley2]…
ok i meni se više sviđa ..
ali to pokazuje na žalost kakva nas razmišljanja očekuju … to je daleko od efikasnog tržišta .. prije bi rekao da je to vrlo neefikasno tržište …