ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 02:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
12,88
3.105
241
12,70
13,50
-0,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prošli dokap je cijena čak pala do 2050 kn

Hell is Empty and all the Devils are Here

SLK: ” Cijena nakon dokapa nikad nije išla ispod one od početka dokapa. To je 3100. Plus tih zadnjih mjesec dana, koji daju barem 10% nove vrijednosti. Koliko su drugi brodari porasli zadnjih mjesec dana bez dokapa? [smiley11] ” Kako ne, kod zadnjeg dokapa da… Na 2.500 je izaso dokap (bila je na 2700 prije, samo curila na dolje), doguralo do 3250, onda na 2250. Tad sam ja to kupovao, pa znam [smiley1]…

upravo sam to htio reći .. baš imam taj graf ispred očiju na ekranu ..

ali i logika govori tako … još jednom ako je cijena prije dokapa bila 3000 recimo 3500 (bet HT korekcije)
onda uz 50 % više dionica ; cijena nakon dokapa bi bila 2333 kn a da fundamenti ostanu na istim razinama ..
ako sutra cijena bide 3300 kn onda je to porast cijene od 40 % u odnosu na cijenu prije dokapa ..
ili samo povećanje fundamena od 40% bi opravdalo sutra cijenu od 3300kn ..

Ma nema veze, sve dionice kod nas su manje-vise narasle van fundamenata. Optimizam je veliki.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kako ne, kod zadnjeg dokapa da… Na 2.500 je izaso dokap (bila je na 2700 prije, samo curila na dolje), doguralo do 3250, onda pa na 2250. Tad sam ja to kupovao, pa znam [smiley1]

Pa palo je za trećinu od zadnje cijene, ne? [smiley11]

No respect

deimos:

Kako ne, kod zadnjeg dokapa da… Na 2.500 je izaso dokap (bila je na 2700 prije, samo curila na dolje), doguralo do 3250, onda pa na 2250. Tad sam ja to kupovao, pa znam [smiley1]

Pa palo je za trećinu od zadnje cijene, ne? [smiley11]

Da, ali je otisla ispod cijene prije dokapa. Ti se rekao da nije.

Prema tome, za 2008-u uistinu ne bih ništa prognozirao, jer opet ne znamo koliko će brodova prodati (bar ja ne znam).

Ni jedan. Najmlađa flota valjda na svijetu. Najstariji brod sada 2004.

No respect

Tko je vlasnik dionica danas sudjeluje u dokapitalizaciji po nominalnoj cijeni 400 kn znači sutra mogu prodat i čekat te dodatne dionice, molim iskusnije u ovome da napišu koliki pad cijene očekuju, mislim da neće ispod 3500

Da, ali je otisla ispod cijene prije dokapa. Ti se rekao da nije.

Mea culpa. Slabo ste drukali. [smiley2]

Bitnije mi je da ne padne više od trećine zadnje cijene.

No respect

budd:

Prema tome, za 2008-u uistinu ne bih ništa prognozirao, jer opet ne znamo koliko će brodova prodati (bar ja ne znam).

Ni jedan. Najmlađa flota valjda na svijetu. Najstariji brod sada 2004.

Dakle tek 2008-e će se vidjeti pravi rezultati. A oni na papiru ni u teoriji ne mogu biti kao ove godine (zbog 200 milja izvanrednih). Toga je mene strah. Ulagači koji ne čitaju FI, nego vide na limunu dobit smanjena za 30% ili nešto slično, pa panično prodaju

Hell is Empty and all the Devils are Here

cijena po kojo bi ja kupio ovu dionicu sutra ili u sljedećem razdoblju je na razinama 2400 kn – 2500 kn ..
prihodi i dobit su na istim ili manjim razinama kao i prošle godine .. što ako nije loše onda je bar samo korektno …
povećanje se vidi u kapitalu društva .. ali opet to je kapital koji se tek u sljedećem razdoblju može iskoristiti za porast dobiti .. a trenutno je moguć čak i pad dobiti ; jer nemaju brodova koji bi donosili dobit a koje su prodali ..

Ja bi ti tu rekao sljedece sto se tice kod cijene nakon dokapa: razlika izmedju 2 taktike:
a) dokap
b) prodaja prije

ne bi smjela biti neka znacajnija. Inace je trziste neefikasno. Dokap doduse kosta nesto, a to je da ti je cash zamrznut neko vrijeme (oportunitetni trosak).

Dakle tek 2008-e će se vidjeti pravi rezultati. A oni na papiru ni u teoriji ne mogu biti kao ove godine (zbog 200 milja izvanrednih). Toga je mene strah. Ulagači koji ne čitaju FI, nego vide na limunu dobit smanjena za 30% ili nešto slično, pa panično prodaju

Očekujem jako dobro izvješće za 2007. Onda će se vidjeti pravi prihodi, jer će se konsolidirati d.o.o. preko kojeg dečki iz ULPL zapravo vrte sav promet. [smiley11]

Kad bih ja imao društvo, i imao izvanredne prihode, vjerojatno bih tempirao prikaz redovnih prihoda kad nema izvanrednih, ako je to moguće, a moguće je sa d.o.o. Možda samo pretpostavke, ali prihodi za 2Q mi jako smrde.

No respect

New Report

Close