ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 23:09
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,17
2.381
168
14,10
14,50
-1,40%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo je dobra stvar, ova tužba! Znači ipak je Ulpl tu bila oštećena!

Recimo da ja danas podnesem tužbu protiv tebe. To znači da sam ja stvarno oštećen i da mi ti stvarno trebaš bilo što platiti!?? Naravno dan jer o opravdanosti svakog zahtjeva odlučit će se sud, a ne onaj tko tuži.
[/quote]

Pa stvar je vrlo jednostavna.
Jesu potpisali takav ugovor ili nisu? Ti misliš da bi dizali tužbu i navlačili se, a da se nisu tako dogovorili i potpisali ugovore ?

[/quote]

Uljanik Grupa osporava tvrdnje čelnika Uljanik Plovidbe Dragutina Pavletića o 11 milijuna dolara štete.Tvrde da na taj način prikriva LOŠE STANJE U SVOJOJ TVRTKI

https://www.glasistre.hr/pula/uljanik-grupa-osporava-tvrdnjecelnika-uljanik-plovidbe-dragutinapavletica-o-11-milijuna-dolara-stetetvrde-da-pavletic-na-taj-nacin-prikrivalose-stanje-u-svojoj-tvrtki-582560

Ignore: KressoM, delux

Ovo je dobra stvar, ova tužba! Znači ipak je Ulpl tu bila oštećena!

Recimo da ja danas podnesem tužbu protiv tebe. To znači da sam ja stvarno oštećen i da mi ti stvarno trebaš bilo što platiti!?? Naravno dan jer o opravdanosti svakog zahtjeva odlučit će se sud, a ne onaj tko tuži.
[/quote]

Pa stvar je vrlo jednostavna.
Jesu potpisali takav ugovor ili nisu? Ti misliš da bi dizali tužbu i navlačili se, a da se nisu tako dogovorili i potpisali ugovore ?

[/quote]

Uljanik Grupa osporava tvrdnje čelnika Uljanik Plovidbe Dragutina Pavletića o 11 milijuna dolara štete.Tvrde da na taj način prikriva LOŠE STANJE U SVOJOJ TVRTKI

https://www.glasistre.hr/pula/uljanik-grupa-osporava-tvrdnjecelnika-uljanik-plovidbe-dragutinapavletica-o-11-milijuna-dolara-stetetvrde-da-pavletic-na-taj-nacin-prikrivalose-stanje-u-svojoj-tvrtki-582560
[/quote]
DORH je prezadovoljan njihovim prepucavanjem preko novina

Tužili su 3.maj za 10 mil. kn, ako dobiju dobro će proći.

Moram priznati da u ovoj priči o nepoštivanju ugovorenog načina financiranja nekako više vjerujem Pavletiću. Njegovi navodi su jasni i precizni dok su demanti iz Uljanika više načelni. Osim njih u igri su još i dva ministarstva čija je uloga trebala biti ključna jer jasno je da brodogradilište nije to koje može utjecati na banke. Model financiranja za brodare donešen je tek pet godina kasnije. Zato su sada izgleda i u Uljanik plovidbi otpustili ručnu i počeli zapošljavati jeftiniju radnu snagu s istoka jer kad država nije u stanju omogućiti uvjete financiranja slične konkurenciji, zašto bi oni bili dužni ispunjavati svoje obveze prema državi. Slična fama se podigla i prije dvadesetak godina kad je Atlantska počela naručivati brodove na dalekom istoku pored živih domaćih brodogradilišta. Stvar je jasna. Kad već moraju plaćati velike premije na rizik i zaduživati se na međunarodnom tržištu onda su prisiljeni tražiti jeftinije brodove i jeftiniju radnu snagu na istom tom tržištu.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

to se zovu “alibi” tužbe, tj tužiš da te ne bi netko od dioničara prozivao kasnije,ali šanse za uspjeh su minimalne. da su im šanse realne, tužili bi oni davno prije

11 mil. USD

Moram priznati da u ovoj priči o nepoštivanju ugovorenog načina financiranja nekako više vjerujem Pavletiću.

ne znam baš….što bi dobio Uljanik time što bi osporio tih 80 mil.kuna, a dugovanja i gubici im se u medijima procjenjuju na 6-8 milijardi?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

sad kad vozarine rastu oni prodaju brodove kako bi pokrili obveze nesto tu nestima

…štimat će kad cijena pređe preko 150 kuna i bdi potegne preko 1700…onda će svi htijeti kupiti…oduvijek je tako…kad cijena pada ili je nisko nitko ne želi a kad raste onda bi svi kupili….trenutno trezor još uvijek prodaje i to trba iskoristiti dok se može jer i to će prestati….
[/quote]

Pozdrav tin…tvoj post od 25.4.2018….gdje je bdi? Gdje je ulpl?

Sve bolje i bolje.

P/E 3,39
EPS 35,14

https://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=ULPL-R-A

Pozdrav jasko…tvoj post od 29.4….cijena je tad bila oko 120 kn…u manje od godinu dana je palo za 50%…
Dečki vi ste izgubili totalno kredibilitet na ovom forumu…
Ima vas još…treba samo odvrtit malo unatrag…

to se zovu "alibi" tužbe, tj tužiš da te ne bi netko od dioničara prozivao kasnije,ali šanse za uspjeh su minimalne. da su im šanse realne, tužili bi oni davno prije
[/quote]

Valjda sam ja gl..p, kako mislis alibi ? Daj me prosvjetli. Jesu potpisali ugovor DA / NE. Jel su se izvrsile sve stavke ugovora? DA /NE.
O cemu imamo dalje pricati. Ili ces preci preko toga da je jedna strana prekrsila ugovor ili ces to naplatiti.. tj. Probati naplatiti buduci da je ovo HR, a ovdje gore prođe pas medo ili bakica koja je ispekla par litara rakije, ili prodala malo salate na trznici… od onih koji pokupe nekoga u prometu ili zamrace milijarde ala todoric ili ovi u uljaniku.. tako da cisto sumljam da ce izvuci nesto od toga, tj. Drzave

Pogledajte u FI pod 3. TEHNIČKI PREGLED zadnja rečenica glasi: “Početkom 2019. godine zabilježene su dvije značajne štete na brodovima Kastav uzrokovano snažnim nevremenom na putu za Roterdam, te na Pomeru u Suezu.” Je li ovo na neki način već najava lošeg prvog kvartala u 2019. !?

zao mi je one koji su sudjelovali u dokapu …..mada imam dionice ULPL

New Report

Close