Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Oni su sad napravili revalorizaciju imovine, sta je atpl napravila prije poprilicno godina, ne sjecam se sad ali 5-6 mislim da je proslo..
A zasto su sad to radili? Vjerojatno zbog raskusuravanja sa uljanikom, 3.majom i vrijednosti brodova koje su radili u dilu sa njima… i sad ovi koji su po dokapitalizaciji placali 120…
Ali zanimljivo je trgovanje na ZSE …. ovo uravnoteženje ili kako god se to zove na kraju ….. bio sam ulogiran jer sam taman maknuo svoj nalog sa kupnje … neka sačeka dok se malo sve istabilizira ..
uglavnom bilo je sigurno 7-8 naloga iznad ove zaključne cijene 65.40kn,, netko stavio na prodaju oko 65,40 kn …. 250 i 200 komada.. sljedi ravnoteža i izvršenje 500 ?? komada po tih 65,40… s tim da tih 7-8 naloga na kupnji iznad 65,40kn ostaje i dalje oni nisu poklopljeni ?? wtf ???? na koju to šemu radiznači da sam ostavio naloge na 66-67 kn nebi mi prošao iako je netko prodao po 65,40kn
Nisam pratio, ali mislim da to nije moguce odnosno da ste pogresno vidjeli posljednju transakciju.
Sto se tice GFI sad sam skuzio da je napravljena revalorizacija i da je gubitak racunovodstvene prirode, nije nesto sto se nije znalo (da se flota vodi iznad trzisnih cijena) iako grdo izgleda. Nazalost niti operativno nisu dobro poslovali u q4.
P.s. Nemam ULPL i drago mi je sto nemam…
jedno načelno pitanje
kako društvo s negativnim kapitalomuope moze postojati i poslovati
zna li netko – sto zakoni kazu o tome – u kojem roku se moraju poduzeti koraci ili ka dokapu ili ka likvidaciji
uljn plovidba ima kapital i rezerve – 232 000 000
Ali zanimljivo je trgovanje na ZSE …. ovo uravnoteženje ili kako god se to zove na kraju ….. bio sam ulogiran jer sam taman maknuo svoj nalog sa kupnje … neka sačeka dok se malo sve istabilizira ..
uglavnom bilo je sigurno 7-8 naloga iznad ove zaključne cijene 65.40kn,, netko stavio na prodaju oko 65,40 kn …. 250 i 200 komada.. sljedi ravnoteža i izvršenje 500 ?? komada po tih 65,40… s tim da tih 7-8 naloga na kupnji iznad 65,40kn ostaje i dalje oni nisu poklopljeni ?? wtf ???? na koju to šemu radiznači da sam ostavio naloge na 66-67 kn nebi mi prošao iako je netko prodao po 65,40kn
ako se ne šalite, onda ste spremni za edukaciju
Ne salim se, tako je bilo….., evo spreman sam za edukaciju 🙂 kako je mogao biti izvrsen taj nalog na manji iznos, bez da su počišćeni tih 6-7 iznad te vrijednosti, zasto na nije izvrsen po 50….40…10??
u vrijeme uravnoteženja, svi nalozi zbirno prolaze po istoj cijeni, u količini koja se podudara na bidu i asku, u ovome slučaju do najniže ponuđene, svi nalozi iznad nje su prošli u cijelosti, a taj najniži po 65,40 je kupio dio, koji je preostao od ponuđene količine do te cijene, zadnja cijena i količina su napisane zbirno, pa vas to možda buni
GFI je, kako kaze Migra, crno na bijelo pokazao da je:
1. Kapital negativan, odnosno da je NAV negativan, odnosno da je drustvo insolventno
2. Price Uprave, koje su se provlacile cijelu proslu godinu, o otpisu dijela obveza i refinanciranju istih su teska laz i prevara
3. Dokapitalizanti su namagarceni kao nikad do sad (nakon dokapa iskazan racunovodstveni gubitak preko 200 mil kn) sto je nevjerojatno obzirom na konkurenciju gadarija na trzistu
4. Kratkorocne obveze su 22 puta vece od kratkotrajne imovine, s tendencijom pogorsanja
Objektivnom promatracu sve navedeno bilo je poznato vec mnogo prije, a sad su shvatili i ostali…
u vrijeme uravnoteženja, svi nalozi zbirno prolaze po istoj cijeni, u količini koja se podudara na bidu i asku, u ovome slučaju do najniže ponuđene, svi nalozi iznad nje su prošli u cijelosti, a taj najniži po 65,40 je kupio dio, koji je preostao od ponuđene količine do te cijene, zadnja cijena i količina su napisane zbirno, pa vas to možda buni
Pa tako je logicno da se odradi kako ste naveli…
Ali danas nije bilo tako,,, jer onda nebi ostalo tih 6-7 naloga iznad, nego bi i on bili ocisceni… pogotovo sta je jos 500 komada jos ostalo na prodaji po 65,40 kn,, a ti nalozi iznad te vrijednsoti stoje, imam ih screenshootano
ostanu tako neko vrijeme na gledalici, “zamrznuti” ali su prošli. popratite sutra na nekoj dionici gdje bude uravnoteženje u 15.55