Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Tnx…FredPerry
Super. Ova završnica bi mogla imati velik odraz na razinu pada. Ipak će se pamtiti zadnja cijena.
Pogotovo što je gotovo identična prosječnoj cijeni.
e upravo to.. prosjecna je za mene bitna.. a koliko god 4750 bilo simpaticno (uvijek slatko dotaknuti ATH), no treba isto uzeti u obzir da su OGROMNI prometi napravljeni jucer i danas na solidnim prosjecnim cijenama. I kao što rekoh, ne smatram da ce pad biti prevelik. ostat cemo iznad 4K, ali jos sam vise uvjeren da se vracamo na ove razine i brze nego se ostali mozda nadaju.
Vijesti idu jedna za drugom, doci ce jos jedno dobro izvjesce, pogledajte da i ostale brodari rastu konstantno i pojacano, taman kad preskocimo 5K evo nam onda jos jedne dokap.. : )
pa zbog nje na 6 ili 7+
: )
mislite da je nerealno ocekivati da kroz neko vrijeme (recimo godinu i pol – dvije) ova dionica vrijedi i duplo od ovih vrijednosti??
ja znam da barem toliko ne izlazim van posto sam postao previse vezan za ULPL
Tko je danas uzeo po ATH, 4750, ima slijedeću matematiku:
(4750*2+400)/3=3300. Njegova ulazna cijena, nakon što dobije dodatnu dionicu je 3.300.
Sve iznad, nakon pada, je čista zarada u startu.
Tko je danas uzeo po ATH, 4750, ima slijedeću matematiku: (4750*2+400)/3=3300. Njegova ulazna cijena, nakon što dobije dodatnu dionicu je 3.300. Sve iznad, nakon pada, je čista zarada u startu. ….
hm da moglo bi biti tako .. ali sutra ima 50 % više dionica ..
cijena dionice prije dokapa je bila 3000 kn … a po ovoj računici ili pretpostavci cijena od 3300 kn je viša od cijene dionice prije dokapa , a nakon dokapa će biti 50 % više dionica , što znači da je i P/E za 3/2 veći po dionici (u slučaju da je cijena dionice prije dokapa i nakon potpuno ista) , ali dobro i BV se povećao dokapom pa se omjer P/Bv se smanjio ..
http://biz.yahoo.com/ibd/070928/newamer.html?.v=1
Perspektiva je strahovita. Meni samo nije jasno zašto kupuju 2 tankera, a ne bulkere
Tko je danas uzeo po ATH, 4750, ima slijedeću matematiku: (4750*2+400)/3=3300. Njegova ulazna cijena, nakon što dobije dodatnu dionicu je 3.300. Sve iznad, nakon pada, je čista zarada u startu.
Matematički točno !
Usput pohvale kolegi SLK -u na iscrpnom i pravilnom VOĐENJU ove teme do DOKAPITALIZACIJE !
[smiley2][smiley2]
…
hm da moglo bi biti tako .. ali sutra ima 50 % više dionica ..
cijena dionice prije dokapa je bila 3000 kn … a po ovoj računici ili pretpostavci cijena od 3300 kn je viša od cijene dionice prije dokapa , a nakon dokapa će biti 50 % više dionica , što znači da je i P/E za 3/2 veći po dionici (u slučaju da je cijena dionice prije dokapa i nakon potpuno ista) , ali dobro i BV se povećao dokapom pa se omjer P/Bv se smanjio ..
I BVpS se smanjio. Jesi dobro izracunao novi P/B?