Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
I ja sam povukao ručnu. Neću sudjelovati u dokapu jer transparentnost nije im u prvom planu( mislim da uprava treba biti puno otvorenija prema svojim dioničarima). Jednostavno je ovdje previše variabla za educirano ulaganje( uprava smatrajte ovo kao upozorenje- Vaš zadatak je-dobiti povjerenje svojih ulagača/dioničara, jer u suprotnom nema ovdje kruha!
Mannu ja sam bio na izlaganju o dokapu. Bilo je 4 novninara, 4 osobe iz firme i nas troje publike. Sveukupno 11 osoba (toliko o navali investitora)!
-izlaze s dokapom na postagrokorovskoj ZSE kad su svi već pobjegli s burze i to još potpuno iznenada u predbožićno vrijeme kad postoji bezbroj drugih načina za potrošnju
-daju pravo prvenstva starim dioničarima
-nije bilo objave poziva na engleskom što je ranije bio običaj
Na prvi pogled gledajući sve ovo čovjek bi pomislio da već imaju dogovor s ulagateljima pa je dokap samo formalnost. Ali nakon produžetka roka čini se da možda ipak nije tako. Izlaziti s dokapom u ovim uvjetima na ZSE bez prethodne pripreme može samo netko tko je beskrajno gl ili beskrajno očajan ili oboje.
@ Mannu
Mislim da to nema veze ni s Agrokorom ni sa stanjem na ZSE ni sa bilo čime izvan ULPL.
Emisija povlašetnih dionica sa garantiranom dividendom od 5% da bi se tim parama vratio kredit koji vjerojatno ima manju kamatu jednostavno nema smisla.
I onda još na sve to 20% premije (?)
Mislim da bi lakše skupili 50 mil kn emisijom redovnih dionica s namjenom proširenja flote (sad kad vozarine rastu!), nego za ovo.
Prijedlog Upravi (ako čita?) – objavite neuspjelu emisiju povlaštenih i napravite prospekt za redovne dionice (jer to znate, kao nekad) s namjenom kupnje 1-2 nova broda.
Prije toga stock split 4 za 1 ili čak 40 za 1 dionicu pa dokap po 10 kn!
…mislim da će im dokap proći ali da još uvijek nisu skupili maximalan iznos…naravno to je samo moje mišljenje…
@Zlatek
U zabludi si. Isto bi bilo i sa redovnim dionicama. Jednostavno moraju imati u startu određeni postotak sigurnih. Za institucionalne ulagače ova opcija trebala bi biti još i bolja. I Agrokor i te kako ima veze. Povjerenje je narušeno do temelja.
@Mannu
Po čemu je ovo bolja opcija od emisije redovnih?
Garantira se dividendu veću od kamate na dug. Time se ne popravlja financijski položaj kompanije. Čak suprotno…
A slažem se da su trebali unaprijed nešto dogovoriti…
…minimalni iznos za uspješnost dokapa je mislum 9 000 000 kuna ili 75 000 dionica…
Nisam siguran da li mogu sa 9 milja kuna obnoviti flotu
@ Mannu
Mislim da to nema veze ni s Agrokorom ni sa stanjem na ZSE ni sa bilo čime izvan ULPL.
Emisija povlašetnih dionica sa garantiranom dividendom od 5% da bi se tim parama vratio kredit koji vjerojatno ima manju kamatu jednostavno nema smisla.
I onda još na sve to 20% premije (?)
Mislim da bi lakše skupili 50 mil kn emisijom redovnih dionica s namjenom proširenja flote (sad kad vozarine rastu!), nego za ovo.
Prijedlog Upravi (ako čita?) – objavite neuspjelu emisiju povlaštenih i napravite prospekt za redovne dionice (jer to znate, kao nekad) s namjenom kupnje 1-2 nova broda.
Prije toga stock split 4 za 1 ili čak 40 za 1 dionicu pa dokap po 10 kn!
mene čudi da to nisu napravili, najlogičnije bi bilo split 4 za 1 postojeću i dokap po 100kn,, nekako bi bilo puno logičnije i normalnije,
ovako su napravili zbrku samo takvu, najvjerovatnije ni oni sami neznaju šta su predložili, jedne dionice imaju nominalu 400, druge 100, prava jednima ovakva, drugima drugačija… sve nekako puno upitnika ??? ostale povlaštene dionice na ZSE su iste nominale kao redovne ako se ne varam.