ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Glas Istrepromo članak-naslov Zainteresiranim investitorima pulski se brodar predstavio na Zagrebačkoj burzi: Uljanik plovidba u potrazi za 25 MILIJUNA KUNA SVJEŽEG KAPITALA

Čelnik pulskog brodara ističe da se, s obzirom na izuzetno povoljne trendove koji već neko vrijeme vladaju na tržištu brodskog prijevoza, radi i o izuzetno dobrom trenutku za investiranje u dionice kompanije.

Znači idu dokap 5 i već najavljeni 6… što se promijenilo u odnosu na ova 4 dosadašnja dokapa? Što se tadašnjim investitorima obećalo? Dali se štogod ispunilo?
Pare se troše na hladni pogon a izvlače kroz “poslovanje” preko raznih kombinacija a dioničare ko šiša

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Što pak ovo znači?
A što će brodaru brodovi uopće?

– to vam znači da bi puno bolje bilo prodati većinu brodova i da podmire taj dug i gubitak koji su napravili u svim ovim godinama do sada.
– najbolje bi bilo da posluju s samo jednim brodom, jer s jednim brodom bi napravili puno manje minuse nego s desetak brodova.
– a ako bi i s tim jednim brodom pravili gubitke onda bi bilo najbolje i taj jedan brod prodati onima koji s tim znaju raditi.

– sretno vam s dokapitalizacijom.

– I love this game.
Pozdrav !

Što pak ovo znači?
A što će brodaru brodovi uopće?

– to vam znači da bi puno bolje bilo prodati većinu brodova i da podmire taj dug i gubitak koji su napravili u svim ovim godinama do sada.
– najbolje bi bilo da posluju s samo jednim brodom, jer s jednim brodom bi napravili puno manje minuse nego s desetak brodova.
– a ako bi i s tim jednim brodom pravili gubitke onda bi bilo najbolje i taj jedan brod prodati onima koji s tim znaju raditi.

– sretno vam s dokapitalizacijom.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

To je kao da pekar proda sve peći i krene peći kruh na tavi,ispeče mjesečno 30 kom.troškovi su mali jer peče na tavi i gubitka nema,zarada je 3 kn.mjesečno ali bitno da gubitka nema..

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

ali bitno da gubitka nema..

Jedna mala pričica za male dijoničate tvz. pušioničare.

– bilo jedno brodarsko preduzeće na ZSE tržištu kapitala.
– kužili oni kako nekakvim IP-om mogu doći do love.
– izdali oni prospekt u kojemu piše sve i svašta ali sve lijepo.
– i maleni dioničari tvz. pušioničari i raznorazni fondovi pohrlili s lovom, jer ovi će s tuđom lovom napraviti čudesa, biti će tu garantiranih ili jamčenih dividendi.

– i da skratim malo ovu pričicu.
– što da vam kažem, pretpostavljate i sami, popušili ovi preko pola uplaćene love ovih malih dijoničara tvz. pušioničara i fondova svih vrsta.
– i na ovoj zadnjoj skupštini se pobuni jedan mirovinac, ma zamislite bezobrazluka, traže oni veću dividendu, nezahvalnici, njima da nije dosta 0.2% dividende.
– i normalno većinom glasova taj nerazumni zahtjev mirovinaca je odbijen.

Zaključak i kraj pričice.
– na žalost pričica nije bajka, pričica je istinita.
– da nije bilo tih mirovinaca i njihove love nikada ne bi bilo te firme, ni tog direktora.
– stvarno je bezobrazno odbiti zahtjev mirovinaca za većom dividendom jer love ima.
– tu vam ne idu u mjere štednje smanjenje plača uprave.
– lako je s tuđom lovom….
– a jednog dana će ponovno ti specijalci tražiti lovu za kupnju brodova.

– ima li vam tu dosta slićnosti s ULPL,
– ja sam kupila i dionice toga preduzeća kojega spominjem u pričici, nisam učestvovala u IP-ou, ali dionice sam na burzi kupila duplo jeftinije od malih dioničara tvz. pušioničara i kada se podigne cijena dionice, te ću dionice prodati gosponu Investimiru.

– I love this game.
Pozdrav !

A svašta se ovdje može pročitati..

u svakom slučaju tankerski index i dalje raste, bome mislio sam da će ako i dođe blizu 900, se odbiti nazad, a on za sad nastavlja, al mašala

Postovana Ivana, apsolutno se slazem s Vama. Stvarno mi ne ide u glavu kako ljudi mogu prziti svoju lovu ovdje. Kako je direktor Pavletic dosao do 6% vlasnistva u kompaniji? Da li je dao svoj novac za to vlasnistvo? Zasto sada ne da 6 posto svojeg novca od predvidjenih 25milijuna i sudjeluje u dokapitalizaciji. Pa naravno da nece, ceka ovce da daju pa ce ih ono uspjesno potrositi kao zadnjih deset godina. Vjerojatno ce si i podijeliti bonus dionice da i nakon razvodnjavanja opet bude na 6 % ukupnih dionica. Svima Vama koji ste zainteresirani, sretno Vam sisanje!

Iz guglajte malo, kako si je uprava dodjeljivala trezorske dionice godinama za uspjesno poslovanje. To je hrvatski model! Kada firma ima novaca, trezor kupuje dionice i dijeli se upravi.Uprava laganini povecava vlasnistvo u firmi. Kad firma lose posluje, traze se ovce da daju novce da uprava moze nastaviti po starom.

sve da se “nasem” direktoru posreći i da vozarine za tankere skoče i prosjek za 2019 bude 20000 usd/day
i da uhvati nešto na spotu + supre, ja jos uvjek ne vidim kako je moguce platit rate kredita za
2019 – 107,556,000.00 kn pa kupit uz to dva bulka a da ne govorimo o
2020 – 312,168,000.00 kn vau
Uz ovakav EBITDA to bez nove dokapitalizacije i/ili prodaje 1 ili 2 broda ne mogu niti sanjat !!
Čak dapače mislim da prodaja najstarije Supre i/ili MR ne bi bila los izbor.
Mogli bi skinut ratu kredita za 2020 i nabavit dva nova bulka koja nisu starija od 5 godina a istovremeno podmaldit flotu!
Što se tice zahtjeva za naftu od 01.01.2020 ne treba ocekivat neku veliku dramu niti troskove jer vecina brodara nije spremna za to pa niti oni najveci i jos su u velikoj dvojbi kako postupit.
Za sad velika većina njih planira prenamjenu tankova odnosno povećat kapacitete za MGO, pa čekat razvoj situacije naročito na brodovima koji su cca 10 godina stari.
Ups, netko reče da uprava prati forum, evo im ideje!:-0)
ULPL ima potencijal ali sa upravom koja je transparentna i vodi brigu o malim dionicarima a to zasigurno nije ova sadašnja barem nije do svemi pokazanome do sada bila.
Zato oprez

ali bitno da gubitka nema..

Jedna mala pričica za male dijoničate tvz. pušioničare.

– bilo jedno brodarsko preduzeće na ZSE tržištu kapitala.
– kužili oni kako nekakvim IP-om mogu doći do love.
– izdali oni prospekt u kojemu piše sve i svašta ali sve lijepo.
– i maleni dioničari tvz. pušioničari i raznorazni fondovi pohrlili s lovom, jer ovi će s tuđom lovom napraviti čudesa, biti će tu garantiranih ili jamčenih dividendi.

– i da skratim malo ovu pričicu.
– što da vam kažem, pretpostavljate i sami, popušili ovi preko pola uplaćene love ovih malih dijoničara tvz. pušioničara i fondova svih vrsta.
– i na ovoj zadnjoj skupštini se pobuni jedan mirovinac, ma zamislite bezobrazluka, traže oni veću dividendu, nezahvalnici, njima da nije dosta 0.2% dividende.
– i normalno većinom glasova taj nerazumni zahtjev mirovinaca je odbijen.

Zaključak i kraj pričice.
– na žalost pričica nije bajka, pričica je istinita.
– da nije bilo tih mirovinaca i njihove love nikada ne bi bilo te firme, ni tog direktora.
– stvarno je bezobrazno odbiti zahtjev mirovinaca za većom dividendom jer love ima.
– tu vam ne idu u mjere štednje smanjenje plača uprave.
– lako je s tuđom lovom….
– a jednog dana će ponovno ti specijalci tražiti lovu za kupnju brodova.

– ima li vam tu dosta slićnosti s ULPL,
– ja sam kupila i dionice toga preduzeća kojega spominjem u pričici, nisam učestvovala u IP-ou, ali dionice sam na burzi kupila duplo jeftinije od malih dioničara tvz. pušioničara i kada se podigne cijena dionice, te ću dionice prodati gosponu Investimiru.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ja bih rekao da je taj gospodin u najboljim godinama, ostvario uživo svoju pomorsku bajku i osigurao svojih 2-3 next generation i sada samo traži sponzore, da mu tiskaju i ukoriče bajku za unuke , nikad ne bu videl moje peneze za njegove bajke
p.s. neće vam investimir to kupiti, on se natovario po 34-35 i čeka isti rasplet ka i vi

Uljanik plovidba je u velikom financijskom restrukturiranju koje uključuje sve domaće i strane banke s kojima poslujemo. U igri je sedam poslovnih banaka s kojima pokušavamo sklopiti sporazume koji će omogućavati dugoročnu financijsku opstojnost kompanije s urednom otplatom dospjelih obaveza i smanjenjem duga.

https://www.glasistre.hr/pula/zainteresiranim-investitorima-pulski-se-brodar-predstavio-na-zagrebackoj-burzi-uljanik-plovidba-u-potrazi-za-25-milijuna-kuna-svjezeg-kapitala-576577

Šteta što nemaju nijedan tanker na spotu, ali ipak nek se vidi.
25.000 USD/dan.
https://www.nat.bm/wp-content/uploads/2018/12/Weekly-freight-rates-141218.pdf

New Report

Close