Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
Ovo je čista pljačka: dionica nominale 100 kupuješ za 20% skuplje tj. za 120 a nude dividendu od 5% nominale znači 5 kn i to samo na tri godine. U tom periodu nemoguć je povrat uloženog.
Ispravak krivog navoda.
– nije vam dividenda 5kn, dividenda vam dođe 3.6kn ili vam to dođe prinos od točno 3% na cijenu kupljene dionice od 120 kn.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Drugarice Ivana malo ti matematika bas ne ide od ruke – brojeva. Pobrkala si i % i prinose i kune i nominalu i puno toga…..😀
Ispravak krivog navoda.
– nije vam dividenda 5kn, dividenda vam dođe 3.6kn ili vam to dođe prinos od točno 3% na cijenu kupljene dionice od 120 kn.
– I love this game.
Pozdrav !
Nije točno, sve si pomiješala!
Joooj, dobro nam burza još stoji kakve gluposti sudionici ovdje pišu.
Sad kad im gori kad im trebaju pare glume transparentnost.
Gdje su bili zadnjih 10 godina?
– zadnjih 10 godina su pravili lijepe gubitke.
– koliki je tu dug/gubitak.
– milijardica kuna više/manje.
– ja stvarno nemam pojma koliki je tu ROE i dug/kapital.
– I love this game.
Pozdrav !
Drugarice Ivana malo ti matematika bas ne ide od ruke – brojeva. Pobrkala si i % i prinose i kune i nominalu i puno toga…..😀
gospon Gico.
– ja sam vam tu prva napisala kako kupujete nešto za 120 a oni vam daju 100.
– također sam vam pisala i o div. prinosu 3.60kn što vam dođe točno 3% na cijenu koju će te platiti za jednu dionicu.
– i što tu nije točno !!!
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Gico.
– ja sam vam tu prva napisala kako kupujete nešto za 120 a oni vam daju 100.
– također sam vam pisala i o div. prinosu 3.60kn što vam dođe točno 3% na cijenu koju će te platiti za jednu dionicu.
– i što tu nije točno !!!
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Draga Ivančica,
matematika je poprilcno egzaktna nauka, pa
5% od 100 = 5 kn
Ako gledaš porezni efekt za npr ZG imas porez od 12% i prirez od 18%, a to ukupno daje 14.16%.
Netto iznos je 5 x 0.8584 = 4.292 kn
4.292 :120 = 3.57666%, znači prinos je cca 3.6% , a nikako 3%. Sorry to ti je razlika od samo 20%(19.222%) u prinosu.
😀
@accountant
nije da ne žele kupiti.
mislim da je upravo suprotno – žele kupiti pa provociraju kako bi dobili argumente Za
– to je nešto najnormalnije imati argumente za ili protiv kupnje.
– nemojte tako brzo zaboraviti Agrokor i ostale bisere s našeg tržišta.
– u jednoj normalnoj raspravi možemo raspraviti sve argumente i doći do zaključka za ili protiv kupnje.
– ja priznajem nije mi tu puno toga jasno i zbog toga neću ići u dokup.
– uprava je to previše mutno napravila.
– nego nije mi jasno što će njima desetak brodova.
– zar ne bi bilo normalno imati 1-2 broda, s tim brodovima praviti nekakvu dobit i pozitivno poslovati, a mogli bi se i disperzirati s hotelskim biznisom s obzirom na poziciju na kojoj posluju.
– meni se tu čini da oni s brodom kojim upravljaju 30god. su uspjeli napraviti samo gubitke.
– pa mi je čisto čudno kako to oni s tim gubitcima planiraju isplaćivati dividende.
– ako ste donijeli odluku o kupnji nemojte se previše obazirati na moje piskaranje jer ja tu nisam stručna osoba.
– ja u dokap ne idem, imam love ali me uprava i vi s pisanjem niste uvjerili kako je to o.k.
– ali promatram, svaki dan, ono sa strane ispod oka, ako bude o.k., jeftino eto i mene tu.
– i još jedna sitnica o kojoj nemam pojma:
– kada će biti isplaćena ta prva dividenda, iduće godine 2019. ili 2020. tu vam je bitna razlika i u kojem mjesecu ???
– I love this game.
Pozdrav !
BCTI 909 ( + 12 )
Šteta što nijedan tanker nije na spotu.
Mrak, index je bio na ovim razinama prije više od 10 godina… tamo 10-11. mjesec 2008.
Ajde bar neke dobre vijesti, i još posluju van naše države, gdje se sve ne svodi samo na turizam
Ivana ako vozarine ostanu na ovim razinama, …beš i dividendu 🙂 meni je ne trebaju dati ni na redovne ni povlaštene.
Valamar koji je pun ko brod, i posluje pozitivno. ove godine je toliko pao da dividende toliko nećeš dobit u 10-15 godina
Draga Ivančica,
matematika je poprilcno egzaktna nauka, pa
5% od 100 = 5 kn
Dragi gospon Gico.
– potpuno se slažem da je matematika egzatna nauka,
– ali u RH vam nikako nije 5% od 100 = 5 kn.
– i kakvi su vam to izračuni cca. ako je matematika egzatna nauka.
– u RH veliki utjecaj na tu matematiku ima zemljina sila teža odnosno jeste li na Velebitu ili Medvednici.
– ne znam zašto građani Medvedgrada imaju najmanji prinos kada računaju 5% od 100 kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
Dragi gospon Gico.
– potpuno se slažem da je matematika egzatna nauka,
– ali u RH vam nikako nije 5% od 100 = 5 kn.
– i kakvi su vam to izračuni cca. ako je matematika egzatna nauka.
– u RH veliki utjecaj na tu matematiku ima zemljina sila teža odnosno jeste li na Velebitu ili Medvednici.
– ne znam zašto građani Medvedgrada imaju najmanji prinos kada računaju 5% od 100 kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Drugarice Ivanka,
onda Vam je prinos dijametralno suprotan sa silom gravitacije pa je npr na Sv Brdu prinos veći od 3.6% nego je na Medvedgradu ili Sljemenu
😀
….
– nemojte tako brzo zaboraviti Agrokor i ostale bisere s našeg tržišta…..
Kakve su ovo floskule? Ne zaboravi ovo ili ono!
Ma zaboravi i misli objektivno!
Ovo nema veze s Agrokorom.
….
– nego nije mi jasno što će njima desetak brodova.
– zar ne bi bilo normalno imati 1-2 broda, s tim brodovima praviti nekakvu dobit i pozitivno poslovati, a mogli bi se i disperzirati s hotelskim biznisom s obzirom na poziciju na kojoj posluju.
…
Što pak ovo znači?
A što će brodaru brodovi uopće?
Kad može imat hotele. Nasred oceana? Jer tamo posluje???