ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zna li netko kad počinje sjednica NO?
Cijena na burzi se “zaokružila” na 100.
Znakovito?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Baš nešto razmišljam:
Može li se izdati dionice ispod nominalne vrijednosti?
Tj., je li to dozvoljeno u RH?
Pravnici, pls…

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Neće dugo na 100, mislim da i 150 nije daleko, ako dokap bude korektan prema dioničarima!

Nadzorni odbor će dati suglasnost Upravi Društva da, temeljem statutarne ovlasti donese Odluku o povećanju temeljnog kapitala Društva.
Najvjerovatnije će dati i suglasnost Upravi Društva za potpuno isključenje prava prvenstva dioničara.
Onda bi trebala ići najava sjednice Uprave.
Na sjednici Uprave će se donijeti Odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu i izdavanju dionica.
Mislim da će upis novih dionica kao i rok za uplatu trajati jako kratko 2-3 dana.
Izdat će se novih 290.000 komada dionica i uplatiti 116.000.000,00 kn
To je samo moja pretpostavka.

Pitanje je samo tko je u igri.

Ja se slažem. Jer bilo šta drugo nema smisla!

U igri su champion AS ili D Končar kroz RSC trading. Samo moje mišljenje!

Nikakvo iznenađenje

Nadzorni odbor će dati suglasnost Upravi Društva da, temeljem statutarne ovlasti donese Odluku o povećanju temeljnog kapitala Društva.
Najvjerovatnije će dati i suglasnost Upravi Društva za potpuno isključenje prava prvenstva dioničara.
Onda bi trebala ići najava sjednice Uprave.
Na sjednici Uprave će se donijeti Odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu i izdavanju dionica.
Mislim da će upis novih dionica kao i rok za uplatu trajati jako kratko 2-3 dana.
Izdat će se novih 290.000 komada dionica i uplatiti 116.000.000,00 kn
To je samo moja pretpostavka.

Pitanje je samo tko je u igri.

A zašto bi netko dokapitalizirao firmu po 400 i ostao manjinski dioničar odnosno ne bi njome ovladao?

Za jasniju sliku treba pročitati od početka do kraja.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/CBiViD9JBcEP45pEydsHJQ==.pdf

Ja sam pažljivo pročitao i još uvijek ne vidim razlog zašto bi netko plaćao dionice po 400 kuna?

A jel mora plaćati 400kn?
Ponavljam svoj post s prošle strane:
Može li se izdati dionice ispod nominalne vrijednosti?
Tj., je li to dozvoljeno u RH?

Da preciziram, može li se dati pravo postojećim dioničarima da za svaku postojeću dionicu uplate 4 nove po 100kn?

New Report

Close