Zna li netko kad počinje sjednica NO?
Cijena na burzi se “zaokružila” na 100.
Znakovito?
Baš nešto razmišljam:
Može li se izdati dionice ispod nominalne vrijednosti?
Tj., je li to dozvoljeno u RH?
Pravnici, pls…
Nadzorni odbor će dati suglasnost Upravi Društva da, temeljem statutarne ovlasti donese Odluku o povećanju temeljnog kapitala Društva.
Najvjerovatnije će dati i suglasnost Upravi Društva za potpuno isključenje prava prvenstva dioničara.
Onda bi trebala ići najava sjednice Uprave.
Na sjednici Uprave će se donijeti Odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu i izdavanju dionica.
Mislim da će upis novih dionica kao i rok za uplatu trajati jako kratko 2-3 dana.
Izdat će se novih 290.000 komada dionica i uplatiti 116.000.000,00 kn
To je samo moja pretpostavka.
Pitanje je samo tko je u igri.
Nadzorni odbor će dati suglasnost Upravi Društva da, temeljem statutarne ovlasti donese Odluku o povećanju temeljnog kapitala Društva.
Najvjerovatnije će dati i suglasnost Upravi Društva za potpuno isključenje prava prvenstva dioničara.
Onda bi trebala ići najava sjednice Uprave.
Na sjednici Uprave će se donijeti Odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu i izdavanju dionica.
Mislim da će upis novih dionica kao i rok za uplatu trajati jako kratko 2-3 dana.
Izdat će se novih 290.000 komada dionica i uplatiti 116.000.000,00 kn
To je samo moja pretpostavka.
Pitanje je samo tko je u igri.
A zašto bi netko dokapitalizirao firmu po 400 i ostao manjinski dioničar odnosno ne bi njome ovladao?
Za jasniju sliku treba pročitati od početka do kraja.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/CBiViD9JBcEP45pEydsHJQ==.pdf
Ja sam pažljivo pročitao i još uvijek ne vidim razlog zašto bi netko plaćao dionice po 400 kuna?
A jel mora plaćati 400kn?
Ponavljam svoj post s prošle strane:
Može li se izdati dionice ispod nominalne vrijednosti?
Tj., je li to dozvoljeno u RH?