Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,70 | 15 | 1 | 14,30 | 14,60 | 2,80% |
….ok ako sljedeće godine dolar bude 7 kn…
Tu niste u pravu, Trump se prijeti da će srušiti dolar jer šteti izvozu kako slično rade sve centralne banke… europa, japan, i dr.
Evo:
Vaš link …
No to je upitno: kako to misli napraviti dok US ekonomija gura tako dobro? Pa zato dolar i jest toliko jak.
Dakle po pitanju tečaja ja ne bih očekivao čuda,tipa dolar na 8 kn
Dalje, ako dolar bude rastao kako sugerirate, nafta će po koreliranosti padati što, ako potražnje ne bude ili ostane ista, nosi manje vozarine.
Pa vidim neki spominju i dokap?
Kao ciklična dionica a u biti nitko ništa ne zna predvidjeti? Ni Uprava…
Još jedna kriza i gotovi ste!
Bome optimistično… bila bi to lijepa priča…no ipak mi se čini za sada mission impossible….
Tu niste u pravu, Trump se prijeti da će srušiti dolar jer šteti izvozu kako slično rade sve centralne banke… europa, japan, i dr.
Evo:
Vaš link …
No to je upitno: kako to misli napraviti dok US ekonomija gura tako dobro? Pa zato dolar i jest toliko jak.
Dalje, ako dolar bude rastao kako sugerirate, nafta će po koreliranosti padati što, ako potražnje ne bude ili ostane ista, nosi manje vozarine.
[/quote]
…kolega uopće niste razumijeli poantu….sve se ovdje vodi u dolarima i da je izvješče u dolarima svega ovoga ne bi bilo slab dolar jak dolar…gorivo u dolarima cijena novih starih brodova u dolarima… troškovi u dolarima…dobit u dolarima…vrednovanje vrijednosti u dolarima…što mislite koliki bi gubitak u odnosu na prošlu godinu izrazila neka jaka USA kompanija s velikom vrijednošću imovine da mu se financijsko izvješće izrazi u kunama????
.a što se tiče vrijednosti dionice ja osobno očekujem uskoro(za tri do četiri mjeseca) vrijednost preko 180 kuna a do kraja godine debelo preko 200 kuna…naravno ako trend vozarina bude prema gore…ali to je moja procijena i moj rizik ili dobit.
Ako su u Lideru ovakve neznalice, čije je područje navodno gospodarstvo, što tek onda očekivati od drugih. Citiram:
“Dok se Uljanik Grupa bori za preživljavanje, dio njezina poslovanja, Uljanik Plovidba, ostvaruje rast prihoda. Pred Uljanikom je nakon odobravanja državnog jamstva važan zadatak da što prije pristupi restrukturiranju i izboru strateškog partnera.”
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/dok-uljanik-tone-u-stecaj-uljanik-plovidba-u-2017-povecala-prihode-za-10-posto/
Evo:
Vaš link …
[/quote]
Čitao sam od tebe i pametne komentare.
A moje je to, da Amerika više ne može vladati svijetom radi svojeg dolara, niti svoje ekonomije, ali koliko i sada vlada svijetom, radi tečaja u odnosu na druge valute, tko to zna, nije na ZSE.
U prijevozu naftnih produkata, ulja i kemikalija 2017. godinu je obilježila korekcija
vozarina naročito na spot marketu, a prvenstveno zbog isporuka većeg broja tankera. Unatoč
tome, ugovori na duže vrijeme, kao i vrijednosti brodova su tijekom cijele godine bili
izuzetno stabilni. U tankerskom prijevozu se značajnjiji oporavak tržišta očekuje u 2018.
godini, a sve kao posljedica povećane potražnje i smanjenog broja novoizgrađenih /
novougovorenih tankera.
Poslovanje Društva u 2017. godini obilježava:
a) pozitivni konsolidirani EBITDA Grupe od 104,2 mil kuna;
b) neto konsolidirana dobit od 4,3 mil kuna kao posljedica operativne dobiti u 2017.
godini, ostvarene u višem iznosu od ukupnih rashoda;
c) povećanje ukupnih poslovnih prihoda u odnosu na prethodnu godinu;
d) smanjenje ukupnih poslovnih rashoda;
e) puna zaposlenost brodova uz nastavak trenda visoke efikasnosti flote Društva,
f) uredna solventnost i likvidnost;
g) smanjenje ukupne kreditne izloženosti uz podmirenje svih dospjelih kreditnih obveza.
U 2017. godini ukupno je otplaćeno 9,8 mil USD kreditnih obveza;
h) puna implementacija sustava kvalitete i sigurnosti na brodovima i u uredu, uz daljnje
podizanje kvalitete i stručnosti zaposlenika, te zadržavanje visoke razine
profesionalnosti;
i) visoka učinkovitost managementa brodova, uključujući i managementa za treće
korisnike;
j) potpuno performiranje Unajmitelja svih brodova uz potpunu naplatu ugovorenih
vozarina.
u slijedećih godinu dana očekuje se i isporuka još 2 nova broda. Time je društvo zaslužilo titulu hrvatskog brodara s najmlađom flotom, prosječne starosti brodova od 4 godine, koja ujedno glasi kao jedna od najmlađih i u svjetskim razmjerima
http://www.seebiz.eu/uljanik-plovidba-prodala-brod-levan/ar-171504/
lijepe vijesti
Dobro im radi PR. Ovakva gotovo tenutačna objava na vodećim portalime ne viđa se ni kod puno jačih igrača.
http://www.tradewindsnews.com/shipsales/1440944/uljanik-plovidba-sells-oldest-bulker
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/j3zI3QGd44CH4FdjBEFp7A==.pdf
Samo nek vozarine nastave rasti morati će i ULPL to popratiti kad tad…