Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
darko09:
”
Molim te daj pojasni malo ovo za RSI.
”
Nisam baš naučnik ali pošto se kod MACD vidi BuySignal onda ni RSI ne izgleda tako loše[smiley2] iako je iznad 70
Moraš uzeti u obzir sve indikatore , a izjaviti ono za RSI koji je na 87,20 je neozbiljno jer pri vrijednostima većim od 70 smatra se da je cijena overbought(prepokupovana…bubble,precijenjena) .
Iako i sam volim koristiti TA, mislim da ona prolazi uglavnom u “mirnodopskim” uvjetima.
Svaka dokapizalizacija, IPO, korekcije… ugrožava vjerodostojnost pokazatelja. Onda uzimam TA sa rezervom. Kažem, to je moje mišljenje, ne mora biti da je tako.
Moraš uzeti u obzir sve indikatore , a izjaviti ono za RSI koji je na 87,20 je neozbiljno jer pri vrijednostima većim od 70 smatra se da je cijena overbought(prepokupovana…bubble,precijenjena) .
Ma znam al nije samo to pokazatelj pa može biti i overbought ali i nemora npr. ATPL je bila kraj 7 i početkom 8 mjeseca imala visok RSI pa je cijena i dalje rasla.
Djelomično se slažem. Ako gledamo samo TA sa podacima od ove godine nećemo puno vidjeti , ali ako pogledamo period sa prethodnim dokapitalizacijama već nešto znamo.
Djelomično se slažem. Ako gledamo samo TA sa podacima od ove godine nećemo puno vidjeti , ali ako pogledamo period sa prethodnim dokapitalizacijama već nešto znamo.
Je, to stoji, ali se i ja opet djelomično slažem. [smiley2]
U ovoj dokapizalizaciji vlada drugo okruženje: izlazak T-HT na burzu u isto vrijeme sa kritičnim datumom za upis ULPL…
Tko je ono rekao da će neće moći odoliti prodati na 4500? Kolega darko09 ili SLK? Baš me zanima da li i dalje to planirate ili ste se predomislili?
Mislim da i nakon eventualnog veceg pada zbog dokapitalizacije nitko nece (od nas) prodavati po 4500, jer iskreno, meni vise niti 5000 ne izgleda preprivlacno.. Ide ULPL na puuuuno vise razine… samo polako i dugorocno. da nebi kroz godinu dvije gledali ULPL na 5eroznamenkastim razinama i plakali zbog prodaje na 4500. Naravno, ako netko do onda 7 puta zaradi na njima, jahajući na valovima rasta i pada, svaka cast…
Mislim da je kolega SLK rekao kako će razmisliti o prodaji ako dođemo do 5000kn, kolega još uvijek ste pri tome? [smiley2]
Mislim da je kolega SLK rekao kako će razmisliti o prodaji ako dođemo do 5000kn, kolega još uvijek ste pri tome? [smiley2]
Apsolutno. To bi mi bilo 100% u manje od 5 mjeseci i to za vrijeme korekcije. To ne bih mogao odbiti. Uz klauzulu da bih se vratio po dokapu, u slučaju jačeg pada. Jer, ako se očekuje pad, pa ponovni uzlet, zašto se ne uključiti po padu i ući u taj uzlet?
A ono za 4.500 je čini mi se rekao kolega plavi.
SLK je znaci prvi od onih koje sam spomenuo da bi mogli i visestruko zaraditi jahanjem na valovima. Isto tako sam uvjeren da izmedju ULPL i SLK postoji nesto vise od zelje za brzom zaradom..
Kod mene je bas takav slucaj. Tesko cu se odvojiti od ove dionice, a ako se odvojim, bit ce isto s ciljem da se ponovno vratim na nizim razinama.