ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 23:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,80
192
13
14,60
14,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

darko09:

Molim te daj pojasni malo ovo za RSI.

Nisam baš naučnik ali pošto se kod MACD vidi BuySignal onda ni RSI ne izgleda tako loše[smiley2] iako je iznad 70

Moraš uzeti u obzir sve indikatore , a izjaviti ono za RSI koji je na 87,20 je neozbiljno jer pri vrijednostima većim od 70 smatra se da je cijena overbought(prepokupovana…bubble,precijenjena) .

Iako i sam volim koristiti TA, mislim da ona prolazi uglavnom u “mirnodopskim” uvjetima.
Svaka dokapizalizacija, IPO, korekcije… ugrožava vjerodostojnost pokazatelja. Onda uzimam TA sa rezervom. Kažem, to je moje mišljenje, ne mora biti da je tako.

No respect

Moraš uzeti u obzir sve indikatore , a izjaviti ono za RSI koji je na 87,20 je neozbiljno jer pri vrijednostima većim od 70 smatra se da je cijena overbought(prepokupovana…bubble,precijenjena) .

Ma znam al nije samo to pokazatelj pa može biti i overbought ali i nemora npr. ATPL je bila kraj 7 i početkom 8 mjeseca imala visok RSI pa je cijena i dalje rasla.

you think your special you do, i can see it in your eyes

Djelomično se slažem. Ako gledamo samo TA sa podacima od ove godine nećemo puno vidjeti , ali ako pogledamo period sa prethodnim dokapitalizacijama već nešto znamo.

Evo i danas smo već načeli novi ATH

you think your special you do, i can see it in your eyes

Djelomično se slažem. Ako gledamo samo TA sa podacima od ove godine nećemo puno vidjeti , ali ako pogledamo period sa prethodnim dokapitalizacijama već nešto znamo.

Je, to stoji, ali se i ja opet djelomično slažem. [smiley2]
U ovoj dokapizalizaciji vlada drugo okruženje: izlazak T-HT na burzu u isto vrijeme sa kritičnim datumom za upis ULPL…

No respect

Tko je ono rekao da će neće moći odoliti prodati na 4500? Kolega darko09 ili SLK? Baš me zanima da li i dalje to planirate ili ste se predomislili?

Mislim da i nakon eventualnog veceg pada zbog dokapitalizacije nitko nece (od nas) prodavati po 4500, jer iskreno, meni vise niti 5000 ne izgleda preprivlacno.. Ide ULPL na puuuuno vise razine… samo polako i dugorocno. da nebi kroz godinu dvije gledali ULPL na 5eroznamenkastim razinama i plakali zbog prodaje na 4500. Naravno, ako netko do onda 7 puta zaradi na njima, jahajući na valovima rasta i pada, svaka cast…

Blago siromašnima duhom...

Mislim da je kolega SLK rekao kako će razmisliti o prodaji ako dođemo do 5000kn, kolega još uvijek ste pri tome? [smiley2]

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

Mislim da je kolega SLK rekao kako će razmisliti o prodaji ako dođemo do 5000kn, kolega još uvijek ste pri tome? [smiley2]

Apsolutno. To bi mi bilo 100% u manje od 5 mjeseci i to za vrijeme korekcije. To ne bih mogao odbiti. Uz klauzulu da bih se vratio po dokapu, u slučaju jačeg pada. Jer, ako se očekuje pad, pa ponovni uzlet, zašto se ne uključiti po padu i ući u taj uzlet?

A ono za 4.500 je čini mi se rekao kolega plavi.

No respect

SLK je znaci prvi od onih koje sam spomenuo da bi mogli i visestruko zaraditi jahanjem na valovima. Isto tako sam uvjeren da izmedju ULPL i SLK postoji nesto vise od zelje za brzom zaradom..
Kod mene je bas takav slucaj. Tesko cu se odvojiti od ove dionice, a ako se odvojim, bit ce isto s ciljem da se ponovno vratim na nizim razinama.

Blago siromašnima duhom...

Interesantno trgovanje danas:

Promet: 5,4 milje
Prosječna cijena: 4.387,53
Promjena: 0 %

"I am a man of great patience..."

New Report

Close