Točan omjer je: broj dionica * 13 / 27
0.481481… (nije nebitno kod većeg broja dionica)
Imaš pravo na dionicu ako prva decimala prelazi 0,5.
Ako nakon dokapitalizacije cijena padne nešto sitno ispod 3000 kn znaći da je onda bolje kupovat po toj cijeni nego u ponedjeljak po 4200?
Ne bih rekao da si u PRAVU ! U ponedjeljak prosječna godišnja cijena trgovanja prelazi 3.100- kuna , a zaključno sa 2. 1o.2007. sigurno prelazi 3.200-kuna ,.a možda i više . Nakon dokapitalizacije neće cijena ići ispod toga ![smiley2]
Ako nakon dokapitalizacije cijena padne nešto sitno ispod 3000 kn znaći da je onda bolje kupovat po toj cijeni nego u ponedjeljak po 4200?
Zbog čega bi morala pasti na 3000 kn.
Vrhunski teško pitanje za dati dobar odgovor.
Hm… Po nekoj logici stvari, pad ne bi trebao biti veći od 30%. Tih 30% je kritična točka da ti se isplati ići u dokapitalizaciju. To znači da si kupio po cijeni koja će biti zadnja prije dokapitalizacije.
Ako si uspio kupiti ispod zadnje cijene, sigurna zarada u startu bi ti trebala biti: zadnja cijena – kupovna cijena.
Ako bi zadnja cijena bila 4200, a ti si kupio po 4000, imaš slijedeću matematiku:
PAD: 4200-30%=2940
TVOJA CIJENA: (4000*2+400)/3=2800
Dakle, ti si komad platio u prosjeku 2800 kuna, a maksimalni očekivani pad je 2940. To je minimalno 140 kuna ili 5% zarade.
Dakle, trebaš procijeniti:
– da li će po dokapu pasti do maksimalno 30%
– da li će zadnja cijena biti veća od cijene po kojoj si kupio
Ako misliš da će zadnja cijena biti iznad 4200, onda ti se isplati uzeti.
Što se tiče maksimalnih 30%…. Pad ULPL će se dogoditi točno po izlasku T-HT na tržište. Ja očekujem da će se dosta paketa T-HT prodati u prvim danima i da će se na tržištu pojaviti dosta gotovine. To bi moglo potaknuti brz oporavak odjednom “jeftine” ULPL.
Vidi, procijeni. Meni ništa ne znači da li će netko od forumaša ući ili ne. Samo kažem svoje mišljenje.
ja sam rasprodao cijeli ULPL i ulazim nakon dokapa. Iskustvo me uci da dionicari ULPL padaju u fazu hibernacije nakon dana D (5.10), bolje rečeno depresije a i sama dokapitalizacija traje predugo. Dakle, strpljenje i tiho skupljanje mi se sada cini kao bolja strategija. O brojkama je SLK sve rekao. A cijena ULPL moze jos povuci navise u iduca 2 tjedna sto iskreno i zelim dionicarima, bez obzira sto sam izasao.
pa nije mi jasno, kako neki dragi forumaši gledaju na dokapitalizaciju, pa nemaju ni osnove, u smislu sad če tečaj ove dionice pasti, halooo dokapitalizacija je +++++++ firmi a ne – – – – – – za firmu, vidi se šta je nastalo s godinama iz ove firme…
pa sad ako se ulazi špekulativno u dionicu i zaboravlja ili još lošije ni ne pogleda šta se je dešavalo sa firmom e onda dižite 30% i jurite druge dionice..[smiley16]
samo zbog ovakvih dionica pada u neko vrijeme jer baš neznaju šta jim je u ruci ili igraju na kratko….
opravdanje možemo nači samo u tome jer to izpada kao razvodnjavanje firme za lakše izbacivanje malih dioničara i toga je bilo dosta u hr….
pa sad kad znamo, da je ovo odlična firma trebamo prema 5500 a ne 2800…
pozdrav[smiley11]
Na osnovu nedavne povijesti i posljednjeg dokapa, treba držati u mogućnosti da pad bude i do 30%. Ja se također nadam da neće toliko, ali treba biti fer i reći da je i to moguće. Pad će se dogoditi i to je normalno.
Može li netko dati formulu ili izračunati koliko se dionica može upisati u dokap.LKPC? (Primjer: ukoliko do krajnjeg roka za evidentiranje u SDA budem posjedovao 30 dionica )…i
tko šalje upisnice za dokap.?
SVE sam više sigurniji , da će pad nakon DOKAPITALIZACIJE biti minimalan i VEOMA KRATAK ![smiley2][smiley2]
SVE sam više sigurniji , da će pad nakon DOKAPITALIZACIJE biti minimalan i VEOMA KRATAK
lukavci su zato i stavili 5.10 kao zadnji dan, 9.10 ce se naci ogromna masa slobodnih HT kuna i racunaju da bi mogli krenuti u kapitalizaciju, neiskusniji ulagaci mogli bi lijepo uletavati. Vidjecemo.
Može li netko dati formulu ili izračunati koliko se dionica može upisati u dokap.LKPC? (Primjer: ukoliko do krajnjeg roka za evidentiranje u SDA budem posjedovao 30 dionica )…i tko šalje upisnice za dokap.?
Ako imate 30 dionica onda ćete imati pravo na upis još 15 kom, ( 2:1 omjer)
Lijep pozdrav [smiley2]