ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 00:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
12,88
3.105
241
12,70
13,50
-0,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ Mannu

Lijepo 🙂
A i BDI ide lagano gore.

Kad se pogledaju vrijednosti dnevnih vozarina onda to izgleda još ljepše:
http://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/uploads/2015/07/WeberWeekly28-15.pdf

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Mislim da će odluke koje su čelnici Euru zone donijeli u odnosu na Grčku povoljno utjecati na porast cijena vozarina. Između ostalog predviđa se ukidanje poreznih olakšica za grčke brodare što će rezultirati porastom poreza, a time i cijene vozarina. Ne treba zaboraviti da grčka trgovačka flota čini cca 25% svjetske trgovačke flote.[emo_palacg][emo_palacg]

BDI i dalje raste.
http://www.dryships.com/pages/report.php

Tankeri su već duže u lijepom plusu, a ULPL stagnira. Zašto? Nije u fokusu ili ima neki razlog koji mi ne znamo?

Za to vrijeme ATPL (koja nema tankere!!) je danas bila u pozitivnoj blokadi. (opet zašto?)

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

ATPL je puna keša i kupovina u ovom trenutku nije neki rizik iako to mislim neće bit vidljivo u polugodišnjem nego za 3m, a gubitak će bit velik.
S druge strane ULPL je rizičnija i pokrenuti je može samo dobro poslovanje. Čeka se izvješće.

ATPL je puna keša i kupovina u ovom trenutku nije neki rizik iako to mislim neće bit vidljivo u polugodišnjem nego za 3m, a gubitak će bit velik.
S druge strane ULPL je rizičnija i pokrenuti je može samo dobro poslovanje. Čeka se izvješće.

Daj ne laprdaj, Uljanik plovidba od prošlog kvartala ima dobit iz poslovanja, po čemu je rizičnija.
Atlantska ima samo bulkere i još tuče samo gubitke, Uljanik pola flote u tankerima i već odavno broji dobit, debelo podcijenjena u odnosu na ATPL.

ingro,
Ja se slažem, samo još treba uvjeriti ostale investitore.

BDI i dalje raste.
http://www.dryships.com/pages/report.php

Tankeri su već duže u lijepom plusu, a ULPL stagnira. Zašto? Nije u fokusu ili ima neki razlog koji mi ne znamo?

Za to vrijeme ATPL (koja nema tankere!!) je danas bila u pozitivnoj blokadi. (opet zašto?)

a zašto?
pa nije u fokusu, danas je puno dati 150,, za mjesec,dva, pet,, godinu… neće bit puno ni duplo više dat i još će bit debelo podcjeljena po NAV, BV, ili P/E kad počne generirati dobit, vidjet ćeš tarapane sa cijenom 🙂
jednostavno takav je sentiment, zato se polako skuplja i čeka…. uvijek kontra većine 😉

Bilo kako bilo, činjenica je da tankerski tc već tjednima doseže nove petogodišnje maksimume i približio se već 20k a dionica i dalje ruje po dnu. Kad kupovati ako ne sad i kad očekivati dobro izvješće ako ne sad. Vidit ćemo sutra što mm kaže na to.

Čini se da se MM trudi zadržati cijenu, ali mu ne uspijeva.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

a čuj, može prodati jeftino dionice ako mu je keš draži,moglo se kupovati u zadnje vrijeme,,, ali jako sitno, stvarno sitno jer prometi od par tisuća kn nije ni za spomenuti,

pa će za godinu dve zbrajati rezultate koliko je spušio 🙂

Jel nekome jasno zasto uprava jedan dan kupuje dionice, a onda par dana kasnije prodaje?

Mislim da trezor uglavno prodaje veće količine jednokratno svojim zaposlenicima i ostalim dobrim poznavocima prilika u kompaniji, po cijeni koja je niža od one koja bi se za tu količinu mogla postići na burzi.
Zaposlenici (i ostali…) kupuju u onom trenutku kad zbog dobrih parametara očekuju porast cijene, obično je to pred neki dobar izvještaj ( na pr. kvartalni izvještaj…itd…. Znaći nakon ovog zadnjeg otpuštanja dionica (preko 1000 kom.)treba očekivati dobar H izvještaj. [emo_namigusa][emo_namigusa]

bilo bi lijepo kad bi danas probio 170 kn. Još kad bi bio neki volumen…[emo_smijesak]. Bila bi to lijepa three white solidera kak je lijepo postao K-Pax na Atlantskoj.

New Report

Close