ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
13,31
24.806
1,864
13,00
13,60
-3,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

…a ULPL ne misli dostaviti izvješće?!
Il je tak grozno da ih je sram, ili je tak dobro da bi moglo biti i vatrometa?
[emo_naivan]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

evo ga, gubitak je, ali je napol manji.

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ULPL-fin2014-1Y-NotREV-N-HR.pdf

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Koliko ja razumijem sa tečajnim razlikama je čak i plus poslovanje.

Ne samo plus, nego 73 miliona plusa (a prošle godine 15 miliona minusa)!!!

Šteta što je ova dionica taoc ATPL.

Nakon ovakvog dobrog izvješća, cijena još padne, umjesto da raste.

Ali mislim da je to samo zbog današnjeg velikog pada ATPL.
Samo dok je ATPL rasla onda ULPL to nije pratila!

Book je 680 kuna, 50 kuna više od Atlantske, ovo je sada duplo jeftinije od ATPL.

nije toliko bitno alll jos uz to trgovale se tu negdje godinama cak i 20% skuolje

pepe7

@ingroman & pozitiva2

1. zanima me gdje ste isčitali da je FI 1Y2014 u plusu? ..lijepo piše gubitak 47 mil.kn u konsolidiranom izvještaju

2. odakle book 680 kn? ..kapital i rezerve su 545 mil.kn podjeljeno s 580.000 dionica = 940 kn (BVPS)

..po tome dionica ispada izuzetno podcjenjena…molio bih bolje informirane kolege za komentar.

@ingroman & pozitiva2

1. zanima me gdje ste isčitali da je FI 1Y2014 u plusu? ..lijepo piše gubitak 47 mil.kn u konsolidiranom izvještaju

2. odakle book 680 kn? ..kapital i rezerve su 545 mil.kn podjeljeno s 580.000 dionica = 940 kn (BVPS)

..po tome dionica ispada izuzetno podcjenjena…molio bih bolje informirane kolege za komentar.

Nekonsolidirana dobit 73 mil., konsolidirana 3,5 mil. (a prošle godine ostvareni gubici).

Piše na kraju RDG.
To je zato što se tečajne razlike uključuju na kraju izvještaja.

Zato je šteta što se to ne odražava na dionicu koja je na najvećem dnu, dok su ostali brodari na puno višim razinama uz još lošije fundamente!

@ pozitiva2 & skroznovi

Kod brodara treba razlikovati BV i NAV
BV je, kao što skroznovi kaže, kapital i rezerve podjeljeno s brojem dionica (s tima da bi tu trebalo oduzeti trezorske, kojih je oko 25k), pa to daje oko 980kn
NAV se obično računa kao vrijednost brodova minus dugovi plus keš podjeljeno s brojem dionica.
Ako uzmemo da brodovi vrijede koliko piše u bilanci pod Alati, pogonski inventar i transportna imovina, 1,96mlrdkn, da su dugovi oko 1,35mlrd, da keša ima oko 37m kn, to daje NAV od oko 1.180kn po dionici.
Ako umanjimo vrijednost brodova za 25% (što je otprilike iznos koji bi se dobio kad bi 9 brodova vrednovali prosječno po 25mio USD, uz ogradu da tankeri vrijede više od bulkera), još uvijek dobivamo NAV po dionici od oko 350kn.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

očito dijele 379 mil (kapital i rezerve pripisano imateljima matice) s 554.544 (broj dionica umanjen za vlastite).

Matica ima dobit i veliki broj vlastitih dionica, pa može donijeti odluku o isplati, barem simbolične, dividende u dionicama.
Takvom odlukom bitno bi povečali vrijednost dionice. Ako bi kasnije došlo do porasta BDI, vrijednost dionica ne bi padala bez obzira na pojačani pritisak na prodaju.

New Report

Close