Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 13,31 | 24.806 | 1,864 | 13,00 | 13,60 | -3,55% |
Baltic Dry-indeksen stiger 2,7 prosent til 1.197 poeng tirsdag.
Capesize 17.493 dollar (+ 6,7 prosent)
Panamax 7.518 dollar (+ 0,2 prosent)
Handysize 6.957 dollar (+ 0,1 prosent)
Supramax 10.468 dollar (+ 0,6 prosent)
Breakeven za 10 godina star MR : 12950 USD
Vaš link …
Po ovome bi uljanik plovidba barem što se tiče tankera trebala poslovati s plusom…
iz FI za 1H 2014:
“značajno povećanje prihoda unatoč obavljenim dokovanjima tri broda uz ostvareni pozitivni operativni rezultat brodova ali i iskazani gubitak kao posljedica zadržane politike amortizacije i financijskih obveza”
mislim da imaju OPEX oko prosjeka ili i ispod, ali breakeven jako povećavaju dug i amortizacija. tako da na kraju kao rezultat dionica ima P/EBITDA oko 1, što ne znam da li ima itko drugi na ZSE.
Brodarske dionice, a u prvom redu ULPL su “total failure”, iako su razni “analitičari” i “analitikanti” prognozirali znatan oporavak u 2014. godini.
Definitivno od toga nema ništa. Na tom tržištu se ništa ne događa, ponuda brodskog prostora je i dalje veća od potražnje, pa cijena ne može porasti, ma koliko se razni “stručnjaci” trudili da sve to gldaju kroz ružičaste naočale.
[emo_palacd][emo_palacd]
Vrijednost brodova 1,9 milijardi kuna, ili 3265 kuna po dionici, i nema više gubitaka po ovim vozarinama.
Još jedna značajna rečenica u izvještaju, potpuni oporavak u segmentu rasutih tereta očekuje se od početka studenog, znači od sutra.
Nitlo sretniji od malih dionicara kad bi to bilo bas tako! Specijalno imajuci u vidu sadasnju cijenu nafte na svjetskom trzistu.Nazalost realnost nam nudi neku drugu pricu, svjetsko gospodarstvo usporava, a visak brodskog prostora je vidljiv svuda oko nas . Puno ce jos vode ispod kobilice proc prije nego mi vidimo oporavak ove dionice, osim toga uprava je svojom politikom neisplate placa pomorcima otjerala ono najvrednije sta cini jednu kompaniju a to je strucan i pouzdan kadar.
Možda ipak budu u pravu:
Jučer BDIY:IND 1,484.00 28.00 +1.92%
Od 30.9. BDI narastao za 40%, sa 1063 na 1484 [emo_smijeh]
moja objava od 19.1.2014.
Koliko ULPL ima tankera u svom vlasništvu?
ONI ne znaju kako im se brod zove.
IMO 9290608 EBONY ( novo ime CHAMPION EBONY, norveška zastava,
champion-tankers.no/Fleet )
Vaš link …
[/quote]
Pavletić: Vidimo da će se izlazak iz krize dogoditi u idućoj godini
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pavletic-u-15-godina-sagradit-cemo-20-brodova-484003