dke
opet novi kredit, novo zaduzenje. nemam rijeci, ovdje se ne odustaje, kao da smo u vremenima najjace konjukture. a vozarine na povijesno najnizim razinama. sto ovi ljudi kamikaze misle… vjerojatno su im ugovorno i tko zna jos kako vezane ruke da nisu imali izbora. rizik ovdje svakim danom eksponencijalno raste, jer se obveze rapidno povecavaju a prihodi smanjuju ili presusuju, obzirom na odnos ponude i potraznje brodskog prostora. a to se sve odrazava na valuaciju dionice. dotakli smo jucer vec 265kn, da nema mma pad bi bio i brzi. ali, smjer kretanja cijene je jasan i nedvojben. nazalost. jos uvijek drzim da idemo na 200 kn. bit ce dobro ako tu i stane.
O čemu ti pričaš?
Možeš, molim te malo pojasniti?
Tko je tu koga "stavio u probleme"?
pa, valjda znaš kako je ULPL ugovorio bulkove sa Brodogradilištem ? Kao i sa 3. majem, samo što za isporučene brodove nisu platili niti trenutnu tržišnu cijenu, već brodovi idu u nekakav zajednički charter.
E sad, Uprava Brodogradilišta si je sama kriva, ali i ULPL je trebao platiti što je ugovoreno. Tako da Brodogradilište niti je novce dobilo, te je sve samo moralo kreditirati cijelu fazu gradnje broda.
Nema još ništa od dividende,a i sumljam da će biti [cry]
@dantepu
O kojim to točno brodovima govoriš?
Možeš li navesti njihova imena?
Tnx
@Zlatek
radi se o posljednja 4 bulka ugovorena s Uljanikom
nisam siguran da su svi još zgotovljeni
možda mi je promakla najava dividende za ovu godinu?
molim kolege za pomoć.
U vezi dividende.
Imaš na kraju nešto o tome.
5.800.000.00 kn ide u dividendu,tj. 10 kn po dionici.
http://www.uljaniksm.com/media/pdf/Izvjesca/2012/ULPL-fin2012-1Q-NotREV-K-HR.pdf
vozarine zadnjih dana pale vise od 10%! prilicno ‘poticajno’ za brodare, osobito one u snaznom investicijskom ciklusu poput ulpl. a otplata kredita ide iz (padajucih) vozarina za koje se ne nazire oporavak…
jos uvijek kupac je jedino trezor. ovu dionicu vise nitko drugi ne zeli. a i svi drugi brodari su samo danas u minusu 4-7%. nazalost, dok iscekujemo prve dramaticne vijesti iz ulpl, mislim da cemo ih docekati na puno nizim cijenama. ovdje nam tek predstoji pravi potop!