Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,17 | 2.381 | 168 | 14,10 | 14,50 | -1,40% |
vratit ce se na 4 najkasnije do veljace iduce godine. U travnju nakon prvog kvartala u 2008. to ce biti cvrsta cijena, a prema 4.5 – 5K
pa se smijte i vratite na ovaj post u travnju
Evo i za ULPL za bulkere kako zgleda sadašnjost, a bogme i budućnost. Iskopirao sam samo s brodarai usporedbe, ali da se nađe i ovdje….
Ovako to izgleda na clarksons.net. Dakle najnoviji čarteri, cijena po danu, isporuka, trajanje ugovora. I dnevno 50-60000 us$, mjesečno 1.800.000, pola godine 10.000.000US$.
Može li bolje? [smiley1]
KNECHT19:
”
Pa napisao sam vrijednost U OVOME TRETNUTKU.
Jasno mi je, da će nakon 09.10.2007 dodatno biti u igri novih 130 000 dionica, što će sniziti cijenu tamo negde na oko 2700 -3000 kn (koja će to biti tadašnja vrijednost u ovome je tretnutku nešto što me najviše zanima). Ali do 09.10. vrijednost dionice bi mogla ići na 4500 KN (3050 kn – cijena na dan objave dokapitalizacije puta 48,15%). A ako uzmemo u obzir, da je najviša cijena u osmome mjesecu bila preko 3500 kn – pa zašto ne bi do 09.10. porasla čak na 5000 kn?
”
A čemu ovo 3050 pua 48?!?! Koji je razlog za to? Nije mi jasna ova logika…
Pa izvini Zare imaš pravo – mislio sam 3050 KN plus 48,15 %.
Inače svatko ima svoju logiku odnosno računicu, koja mu nosi dobit u džep. U glavnome iz prijašnjih postova se vidi, da su danas bili stavljeni nalozi za prodaju i po 5500 kn pa i više. Tko garantuje, da uskoro netko neće poklopit takvu prodaju?
Dionice Uljanika kupuju fond KD Victoria i The Bank of New York. Prošlog su tjedna stekli 0,02 i 0,03 posto kapitala. GLAS ISTRE.
zare:
”
KNECHT19:
”
Pa napisao sam vrijednost U OVOME TRETNUTKU.
Jasno mi je, da će nakon 09.10.2007 dodatno biti u igri novih 130 000 dionica, što će sniziti cijenu tamo negde na oko 2700 -3000 kn (koja će to biti tadašnja vrijednost u ovome je tretnutku nešto što me najviše zanima). Ali do 09.10. vrijednost dionice bi mogla ići na 4500 KN (3050 kn – cijena na dan objave dokapitalizacije puta 48,15%). A ako uzmemo u obzir, da je najviša cijena u osmome mjesecu bila preko 3500 kn – pa zašto ne bi do 09.10. porasla čak na 5000 kn?
”
A čemu ovo 3050 pua 48?!?! Koji je razlog za to? Nije mi jasna ova logika…
”
…
Dionice Uljanika kupuju fond KD Victoria i The Bank of New York. Prošlog su tjedna stekli 0,02 i 0,03 posto kapitala. GLAS ISTRE.
MIslim da se tu radi o ULJN-R-A
Drago mi je da imamo ogorčenog Gregorovića koji nas outsidere informira o svakom detalju koji se veže uz ULPL. Iskreno to mislim. Meni je osobno na puno stvari skrenuo pozornost i dao mi informaciju do koje ne bih došao i koja se nije pojavila u niti jednom drugom mediju.
KNECHT19:
”
”
Drago mi je da imamo ogorčenog Gregorovića koji nas outsidere informira o svakom detalju koji se veže uz ULPL. Iskreno to mislim. Meni je osobno na puno stvari skrenuo pozornost i dao mi informaciju do koje ne bih došao i koja se nije pojavila u niti jednom drugom mediju.
Ali ovo nema veze sa ULPL, to je vijest vezana uz Uljanik.
Može cijena pasti i na 2500, nije problem, ako ćemo u sljedećih godinu dana imati još jednu dokapitalizaciju po 400kn nitko sretniji od mene. [smiley2]
Postoje indicije da se takvo što desi? Kolege brodari? [smiley2]
SLK – ja stvarno mislim, da je ULPL jedna od najboljih dionica, koje sam dosad sreo. Kao što je netko napisao na ovome forumu ova dionica jedina zadovoljava Grahamovu formulu od prije cca. 40 godina po kojoj je kupovao, a glasi PE puta P/BV ne smije biti veći od 22,5.
Gregorović???
Ali ovo nema veze sa ULPL, to je vijest vezana uz Uljanik.
Da kolega KNECHT19 je “polupao lončić” i dezinformirao me. [smiley11]
Nisam primjetio da nedostaje “plovidba” iza Uljanik.
SLK – ja stvarno mislim, da je ULPL jedna od najboljih dionica, koje sam dosad sreo. Kao što je netko napisao na ovome forumu ova dionica jedina zadovoljava Grahamovu formulu od prije cca. 40 godina po kojoj je kupovao, a glasi PE puta P/BV ne smije biti veći od 22,5.
Gregorović???
Kolega Geronimo je spomenuo Grahama.
A Paolo Gregorović je novinar Glasa Istre, koji je u sukobu sa upravom ULPL, pa često donosi dobre informacije iznutra. Malo od toga “odgrabiš”, jer ih ne voli, ali dosta toga se pametnog čuje.
Znam da ne možemo znati, ali možemo očekivati. Više vozarine, više brodova u floti… u usporedbi sa prethodnom godinom. pozdrav
130000 * 400 = 52M.
Koliko više brodova možemo očekivati za 50M kn. Ne zaboravimo da bi se nakon dokapitalizacija PE i PS trebali povećati ta trećinu da bi se opravdala cijena od 3500 kn. Svaka čast vozarinama, ali ja sumnjam da se to može ostvariti u neko dogledno vrijeme.
Ova dokapitalizacija nije rađena da bi se stekla dodatna sredstva za ulaganje nego da bi se nekoliko pojedinaca na takvim mućkama obogatilo. Vi mali dioničari pri tome uopće niste bitni.
Pozdrav
SLK – I mene naivca deziformirao post na forumu “mojnovac.com” pa prodao …
atila
Registrirani korisnik
Član od: 11.02.2005.
Prebivalište: Rovinj
Poruka: 251 Odgovor na: Uljanik Plovidba ULPL-R-A
——————————————————————————–
Putem burze je protrgovano 1,83 posto kapitala Uljanik Plovidbe od objave namjere dokapitalizacije. Knjiga dionica otkriva da je osmi najveći dioničar Kristijan Floričić prodao 0,31 posto kapitala za oko tri milijuna kuna i sada ima 3,12 posto. Istodobno je Uljanik Plovidba kupila vlastitih 0,11 posto kapitala. Po objavi dokapitalizacije dionica se vinula do rekordnih 4.102 kuna te krenula silazno do 3.785 kuna.
Dionice Uljanika kupuju fond KD Victoria i The Bank of New York. Prošlog su tjedna stekli 0,02 i 0,03 posto kapitala. GLAS ISTRE