ovo opet divlja… ima li kraja trakavici…
Političkim i poslovnim kuloarima posljednjih dana kruži glasina da je veliko njemačko brodogradilište Meyer zainteresirano za pokretanje manje proizvodnje u pulskom Uljaniku, koji je u stečaju.
Uskoro ide delist, pa je više neće biti na gledalici….
“Zadnji dan trgovine dionicama navedenim u točki 1. ove Odluke je 08. studenog 2019. godine.”
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/IHIvsnMaa4TVO6fd52yqgA==.pdf
a svašta?!?
IPAK DOBRA VIJEST: Uljanik ne ide u likvidaciju. Vjerovnici danas usvojili NASTAVAK POSLOVANJA
znači ipak bi uljanik mogao biti spašen? ako to bude na nekim tržnim osnovama, onda podržavam,u svakom slučaju to je jako dobra vijest za pulu kao i za radnike koji tamo rade..zanimljivo mi je ovo PT drvo uvijek nanjuši dionice kad su na dnu i koje imaju potencijal,u dobrom raspletu, porasti nekoliko puta
@nautilus
delist bi trebao ići, osim ako – ostalo mi je da sam negdje pročitao da se može kasnije nastaviti trgovati na nekoj drugoj platformi/kotaciji na ZSE ili da i netko drugi (npr.brokerska kuća) može umjesto izdavatelja platiti trošak uvrštenja pa da se nastavi trgovati…. nisam 100% siguran kako to ide, ali tako nekako je pisalo pa ako netko zna detaljnije neka napiše?
a svašta?!?
IPAK DOBRA VIJEST: Uljanik ne ide u likvidaciju. Vjerovnici danas usvojili NASTAVAK POSLOVANJA
možda novi uljanik opstane ali poanta je da će to izgledno biti sasvim nova firma na tom prostoru koja će se odvojiti od “starog” uljanika i sadašnjih dioničara kojima će ostati samo dugovi bez imovine (vidi slučaj belje, ledo, zvijezda itd.).a onda nema smisla pričati niti o dionicama sadašnjeg uljanika na ZSE koje se za 15 dana delistiraju
a svašta?!?
možda novi uljanik opstane ali poanta je da će to izgledno biti sasvim nova firma na tom prostoru koja će se odvojiti od "starog" uljanika i sadašnjih dioničara kojima će ostati samo dugovi bez imovine (vidi slučaj belje, ledo, zvijezda itd.).a onda nema smisla pričati niti o dionicama sadašnjeg uljanika na ZSE koje se za 15 dana delistiraju
[/quote]
Da, to je vjerojatno jedini način da tamo opstane brodogradnja..a o delistu je već odlučeno i za desetak dana trgovanje ovom dionicom prestaje.
Konačno realnost…
Rak nije uvjeren u nastavak poslovanja Uljanika
Konačno realnost…
Rak nije uvjeren u nastavak poslovanja Uljanika
ide u stečaj ili ne ide…i da li je rak dijagnosticiran (konačno, ili pak još nije :)?…ovdje to samo znači da me o dijagnozi zdravlja bolesnika može uvjeriti jedino povećana količina trgovanja…u bilo kojem smjeru, pa ajmo promatrat (realnost).