pa i jutros se kupilo, valjda su i naokorjeliji stečajnici progledali
je li ovih 30.000 komada poklopljeno na bidu ili je skinuto s aska?
skinuto sa aska..nije dugo čekalo.
najveća danas.. okidač čini se…da počne igra skrivenih.
pa i jutros se kupilo, valjda su i naokorjeliji stečajnici progledali
nije opasnost od stečaja nestala samo zato jer će kinezi doći u posjet uljaniku 30.04.!
OK, na ročištu 24.04. će zbog toga vjerovatno odgoditi ročište za stečaj za lipanj,ali ako kinezi ne daju konkretnu ponudu, opet će to završiti stečajem.
ovo sad je čista kocka “veća-manja” za koju nitko ne zna kako će završiti iako je po meni stečaj i dalje najizgledniji
Kada država ulazi , pred praznik rada 1 maj , velika Kina , onda se oćekuje poklon radnicima
prijateljske zemlje Hrvatske !
Kinezi sigurno ne dolaze da bi malo prošetali po 3. Maju i Uljaniku i rekli nismo zainteresirani.
Sve su do sada oni dobro proučili ,pa nisu oni slučajno druga svjetska ekonomija a uskoro i prva i sigurno im nije potrebno da izigravaju igrokaz za javnost.
Kolega po meni je to sve jednostavno da kinezi uđu u strateško partnerstvo i proces restruktuiranja treba im odmah za Uljanik i 3 Maj negdje oko 500 miliona kuna s tim da su onda riješeni svi dugovi i imaju oko 75 % vlasništva u Uljaniku d.d. a Uljanik d.d. opet ima vlasništvo nad Uljanik brodogradilištem i 85% vlasništva u 3 Maju ,a potrebne novce za restruktuiranje pa da su u visini 3,1 milijarde kn koliko je država platila jamstava moraju uložiti kroz rok od 5 godina ili će uložiti 10 milijardi ili više a mogu uložiti koliko hoće jer imaju ogromne mogućnosti e te novce ulažu u svoja brodogradilišta.Znači nikakve stare dugove nikome ne plaćaju nego ulažu u svoja brodogradilišta a novac od 500 milja kn su platili položaj i infrastrukturu u dva brodogradilišta.
Itekako je potreban igrokaz.
Plenkiju da prođe izbore, a Kinezima da mu naprave uslugu pa da ju on vrati.
Možda oni i uđu u škverove, ali sigurno neće ući u ovakva trgovačka društva koja duguju milijarde pa da oni to plaćaju. Nisu ludi.
naravno da kinezi nisu ludi nego je stvar u tome što bi oni dobili ulaskom u hrvatske škverove,kako politički, tako i gospodarski- ulaskom bi postali partner s HR državom gdje oba daju po 50% (država je najveći dio već dala kroz plaćanje jamstava), a kinezi s parsto milijuna EUR dobiju 50% uljanika, njegovu lokaciju u centru pule, vlasništvo nad 3.majom i najbitnije-ulazak U EU brodogradnju kojoj bi bili i te kako konkurentni. tih parsto mil.EUR za njih je isto kao meni kad uložim parsto kuna u ove dionice i pričat o tome kao o nekoj velikoj cifri je smiješno, a geopolitički dobitak za njih je vrhunski
Ma Kinezi će 80% uzeti Uljanik. Čak ih Uljanik više zanima, nego 3. Maj jer su uglavnom o Uljanika pisali u kineskim medijima. Upravo na temelju tih napisa u kineskim novinama iz siječnja sam i ušao ovdje sa povećim količinama.
E sad, sa našima uvijek treba biti extremno oprezan. Oni ako mogu pronaći način da to prodaju Kinezima, a da pri tom mi mali dioničari ne vidimo drugo nego nulovanje, oni će taj način uporabiti. Pa makar bio na štetu ukupnog posla. To smo uostalom vidjeli na primjeru Agrokora. Gdje sad imaju muku sa I.T. u NO Konzuma, zatim prebacivanje koncesija za državna poljoprivr. zemljišta, itd.
Ali male dioničare su eutanazirali pod svaku cijenu. Iako su znali da će pljuštati tužbe godinama kasnije, i da je moguće da će neka iduća vlada to podmirivati iz proračuna.
Tako je to na Balkanu, ljudska prava se poštuju samo u filmovima. Moraš se sam izboriti za sve, ovo je džungla.
A Uljanik trgovanje je baš pravi primjer prirode takve jedne džungle.