Sud je odgodio stecaj 3. Maja za 17.4., a Uljanika za 3. maj!
Je li ovo neki znak? 🙂 🙂
Moglo bi biti. Malo bi bilo morbidno da sud pošalje Uljanik u stečaj na 3. Maj
ja ne vidim nigdje problem. neka platimo jamstva pošto smo za njih garantirali. poslije toga neka bilo tko preuzme naš udio za 1 kn i neka garatiraju svojom imovinom (vlasnici, sdp, ids ma svi hoštapleri koji se kunu u brodogradnju) za daljnje poslovanje hrvacke brodogradnje. ja ne vidim gdje je tu problem? onaj tko preuzme priču mora minimalno 10 godina garatirati za poslovanje jer je u suprotnom država prva da se naplati iz eventualne imovine. ( da poreznim obveznicima vrate bar dio otetog). ma i 5 godina. Znači sva zarada i blagostanje vlasnicima i dioničarima ali u slučaju katarze (koja se sigurno neće desiti jer je to hrvacka brodogradanja i mi najbolje gradimo i prodajemo brodove) država se prva naplaćuje od bilo čega. ako ovo nije fer ja ne znam kaj je
Puno je tu dijonica pokupljeno ovih dana od ona 2 fonda i kogaveć ne… ne bi me čudilo da se odradi još jedan jači rast… barem do kune. Sve ovisi tko je kupovao i koje su namjere.
Vlada je okrenula palac dolje: Uljanik se neće restrukturirati
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/uhiceni-su-pred-sucem-istrage-trazi-se-pritvor-za-devetoricu-621473 – 24sata.hr
Vlada je okrenula palac dolje: Uljanik se neće restrukturirati
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/uhiceni-su-pred-sucem-istrage-trazi-se-pritvor-za-devetoricu-621473 – 24sata.hr
Kažeš , i ti bi po 20 lipa ? E pa stani u red 🙂
@frankwall
ne bih ni po lipu jer ovo ide u stečaj, samo je pitanje dana, a to završava 0 (tzv. nulovanje). Ovo je školski primjer igre “tko zadnji magarac”, a toga smo se ovdje nagledali na bar 20 dionica. Valjda ćeš prije te 0 uspjeti uvaliti svoje papiriće nekome ovdje s foruma? Sretno….
Dečki, jel itko izračunao kad bi ovdje najranije mogao ići delisting ?
@frankwall
ne bih ni po lipu jer ovo ide u stečaj, samo je pitanje dana, a to završava 0 (tzv. nulovanje). Ovo je školski primjer igre "tko zadnji magarac", a toga smo se ovdje nagledali na bar 20 dionica. Valjda ćeš prije te 0 uspjeti uvaliti svoje papiriće nekome ovdje s foruma? Sretno….
haha, ti i dalje ne kužiš da je sutra ročište za firmu koja je tvrtka kćer ove ovdje naše firme.
Dobro je , bit će bolje 🙂
@frankwall
ne bih ni po lipu jer ovo ide u stečaj, samo je pitanje dana, a to završava 0 (tzv. nulovanje). Ovo je školski primjer igre "tko zadnji magarac", a toga smo se ovdje nagledali na bar 20 dionica. Valjda ćeš prije te 0 uspjeti uvaliti svoje papiriće nekome ovdje s foruma? Sretno….
haha, ti i dalje ne kužiš da je sutra ročište za firmu koja je tvrtka kćer ove ovdje naše firme.
Dobro je , bit će bolje 🙂
[/quote]
Ti i dalje ne kužiš da stečajem brodogradilišta ova firma praktički nema više ništa osim ogromnih dugova?
Naravno, bit će bolje – čim ovo ode u stečaj…
Avax ti si odličan dokaz da se ljudi koji ne poznaju osnove financija ne bi smjeli upuštati u rizične burzovne avanture.
U trenutku kada nad nekim društvom kćeri bude pokrenut stečaj, a ja ne kažem da će biti, dugovi tog društva kćeri postaju stvar stečajne mase. Koga ? Društva kćeri. I njegove imovine.
A ne bilježe se više kao dugovi matice.
Uljanik Brodogradnja d.d. je matica.
Uljanik Brodogradnja d.d. ne mora u stečaj samo zato što joj je neko od društava propalo.