ULJANIK Brodogradilište d.d., OIB: 21764428190, Temeljni kapital (‘000 kn): 481.157
ULJANIK – brodogradnja…d.d., OIB: 56243843109, Temeljni kapital (‘000 kn): 108.688
Kojom dionicom mi trgujemo ovdje?
@purco
koliko ja znam, stečaj s preustrojem više ne postoji u našem zakonodavstvu zbog EU pravila…ali i da postoji, to bi značilo da se razvlašćuju i sve gube sadašnji vlasnici (dioničari), da sve preuzima država koja onda nakon nekog vremena saniranu firmu prodaje nekom drugom…nema ovdje kruha kako god okreneš…
Zaboravili ste na medije. SVI mediji pumpaju da se ovo otjera u stečaj. Što mislite kako će reagirati ako se to ne dogodi? Razbit će Plenkija ko beba zvečku, a on to zna. S druge strane ako objavi stečaj, slavit će ga ko nacionalnog heroja. Koliko glasača čita medije? Koliko radi u Uljaniku? Izračunajte sami…
Erste Plavi bi trebao biti komplet vani… još eventualno neki sitniš ima PBZ…ako uopće i to imaju. Čeka se plenum…plenkum.
Slažem se Pongo.
Ali i ako ode 3. Maj u stečaj sada, zar to nije dobro za matičnu firmu ?
Rasteretit će se velikog duga, jer 3. Maj ima veliku imovinu kojom će se pokrivati dugove
te firme u slučaju stečaja.
John Wayne, ni ja ne mogu naći. Gdje bi to trebalo pisati u bilancama Uljanik Brodogradnje d.d. ?
pa i viktor lenac je bio u stečaju pa je sad profitabilan,ako i završi uljanik u stečaju to ne znači da će dionica pasti na nulu
Netko je ovdje računao i izračunao da je gubitak 2000 kn po dionici! Sa stečajem ili bez njega, ta dionica vrijedi 0 kn (i to samo zato jer niže ne može)!
mislim da vlada ipak ne smije ubaciti uljanik u default,jer bi nam u tom slučaju bdp pao na +0%..
Glupost. Objavljena je analiza po kojoj na 100 kn Uljanik doda vrijednost od smiješnih 12 lipa!
u svakom slučaju 30 lipa za dionicu je premiješno..
Sve iznad 0 kn za ovu dionicu je presmiješno.
[/quote]
možda likvidiraju uljanik, a 3. maj opstane u nekom obliku..jel i tada na nuli?
koliko se sjećam, nije uljanik jamčio za 3.maj nego obratno tako da nema šanse da u stečaj ode 3.maj, a da uljanik preživi jer i dalje postoji regresno pravo 3.maja prema uljaniku
U biljeskama revidiranih financijskih izvjesca Grupe (na FINI naravno). I ne mogu naci da ista pise.