Burza jasno pokazuje kakva se odluka očekuje sutra ili prekosutra. Čak mislim da vlada sutra neće donijeti nikakve formalne odluke nego će prepustiti trgovačkim sudovima u Rijeci i Pazinu da donesu odluke o otvaranju stečaja, a oni će oprati ruke od svega u stilu: neka svatko radi svoj posao, tj. policija hapsi krivce, sudovi otvaraju stečajeve, a oni anemično promatraju sa strane kao da ih se to ništa ne tiče.
Problem Vlade je što joj je propadalo njezino poduzeće i trošili su se novci njima pred nosom ona se bavi privatnim poduzećem Agrokorom.
Znači donosi zakon za spas Agrokora i imenuje posebnog Vladinog povjerenika.
A što radi za to vrijeme s Uljanikom? Ništa.
Ministrica Dalić i Plenković su bili na vrijeme obaviješteni sa stanjem u uLjaniku a nisu ništa poduzeli.
A ispada da će stečaj uljanika koštati hrvatske obveznike duplo više nego stečaj agrokora da je sam propao.
Očito da su u pitanju bila kako za svoj džep zaraditi na Agrokoru, a Uljanik i 3 maj neka propadnu jer će to lijepo sanirati hrvatski porezni obveznici.
Ako ovo nije na razini korupcije i veleizdaje hrvatskih građana, onda ne znam što nije.
Nadam se da će USKOK proširiti istragu na zadnje tri Vlade i njihovu odgovornost za nečinjenje, odnosno činjenje sa sumnjivim motivima.
Po meni raspodjela novca, odnosno pranje novca.
Ono što je važno napomenuti da se to događa i u drugim brodogradilištima, odnosno svim državnim firmama gdje su nekakve potpore, odnosno u svim državnim firmama.
očekujem USKOK i policiju da uđu u sve državne firme i vide gdje nestaje naš novac.
Lp
Evo lijepo kad ugasite uljanik na otoku napravite “Manhatan u Puli ” i nebodere od 200 katova i neka dodju najjace banke i bit cemo preporodjeni .
4 milijarde ciste dobiti su izvukli !..Svim radnicima uljanika zagarantirat rad na salteru …za to i ovako treba samo sss…Placa 5000 kn..Mrak
Pozdrav
OPREZ!
trenutno gledate zadnji pokušaj dizanja cijene radi iskrcavanja burekđija koji su se danas zaletjeli u ULJN! dosadašnji dioničari su danas rasprodali preko 400.000 dionica jer sutra ili prekosutra trgovački sud donosi odluku o stečaju. nemojte da vas ekipa natrpa dionicama u zadnjem pokušaju uvaljivanja bezvrijednih papirića kojima slijedi nulovanje!
Jedno pitanje onima koji zazivaju stečaj i tolike radnike na teretu države, bez plaće. Kako ćemo mi mali ljudi osjetiti boljitak time što će Uljanik otići u stečaj? Kako ćemo osjetiti konkretnu korist od tih ušteđenih novaca?
@megido
1. Nitko od radnika neće biti nama/državi na teret jer istra vapi za radnom snagom, dakle svi koji žele raditi mogu već sutra dobiti ovi posao.
2.Stečaj štedi najmanje 4 milijarde kuna državnog novca! Jesi li svjestan koliko se projekata i koliko novih firmi može otvoriti s toliko kapitala koji bi restrukturiranjem bio jednostavno spaljen!
OVAJ TJEDAN ODLUKE O STEČAJU
Upitan očekuje li za sutra Vladinu odluku o Uljaniku, odgovorio je kako ne očekuje da će konačna odluka o sudbini Uljanika biti donesena sutra. Potvrdio je, međutim, da i sud može reći svoje. Za sutra je, naime, na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj, a takvo je ročište za Uljanik brodogradilište zakazano za petak na Trgovačkom sudu u Pazinu.
@megido
1. Nitko od radnika neće biti nama/državi na teret jer istra vapi za radnom snagom, dakle svi koji žele raditi mogu već sutra dobiti ovi posao.
2.Stečaj štedi najmanje 4 milijarde kuna državnog novca! Jesi li svjestan koliko se projekata i koliko novih firmi može otvoriti s toliko kapitala koji bi restrukturiranjem bio jednostavno spaljen!
@megido
Isto tako mogu ja napisati da je bolje da ide stečaj koji je jeftiniji za 4 milijarde kuna pa se neće morati podići porezi za pokriti gubitke kod Uljanika.
@megido
[/quote]prolistaj Eclecticu koji put pa ćeš neke stvari pohvatati. Nikad nije kasno. Zdravo druže Megido!
OVAJ TJEDAN ODLUKE O STEČAJU
Upitan očekuje li za sutra Vladinu odluku o Uljaniku, odgovorio je kako ne očekuje da će konačna odluka o sudbini Uljanika biti donesena sutra. Potvrdio je, međutim, da i sud može reći svoje. Za sutra je, naime, na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj, a takvo je ročište za Uljanik brodogradilište zakazano za petak na Trgovačkom sudu u Pazinu.
znači do kraja tjedna trgovački sud odlučuje o stečaju , a onda je gameover
KOJA RASPRODAJA
Sutra će se mirovinski fondovi hvaliti da su prodali dionice i da nemaju gubitaka.
Mogli su podjeliti braniteljima.
Mi bi im bili “zahvalni” za sve dobro što su nam napravili.