“umirio javnost” ..
Čime haha ? Plaćanjem još 920 milijuna jamstava belgijskom milijarderu ?
Dobra fora 🙂
Ma igrokaz za javnost.
Pula je nekad bila vojni grad s pratecom industrijom, znaci i brodogradnjom.
U medjuvremenu je postao turisticki grad u kojem je Uljanik ostao kao nekakav relikt proslosti, odrzavan na zivotu drzavnom pomoci. Da se prepustilo trzistu na tim lokacijama bi danas bili krasni hoteli, marine, kockarnice i sve ostalo sto nosi lovu, a ne trlisari cije place isplacuje drzava jer je poslovanje u minusu 30-50%.
U cijeloj izjavi ministra Horvata nema nijedne jedine smislene i logične tvrdnje. Kruzer i dredger su se gradili u Uljaniku, ali 3.maj koji je gradio samo generic tankere je tehnološki korak ispred? Kinezi to brodogradilište vide kao “vrata u Europu” i “vrlo potentnu” lokaciju premda o nekretninskom biznisu i prenamjeni nije bilo govora?
Da Kinezi od tih naivčina sutra e-mailom zatraže 100 tisuća dolara za “dovršetak studije”, ministar bi i to platio.
E nikad ne znaš, možda na kraju izađe i jedno i drugo.
Brodogradilište se može preseliti malo sjeverozapadno. A Pula kreće u lov na klijentelu Monte Carla i Cannesa.
Sve je stvar perspketive.
Kako god okrenuli, kineske državne kompanije su se pokazale kao odlični poslodavci diljem EU.
Hrvatska bi imala veliku korist da se zadrži djelatnost brodogradnje, i spase oba škvera.
Mnogi bi se vrsni majstori vratili iz talijanskih škverova u Uljanik.
A vrhunski inženjeri brodogradnje talno izlaze novi sa naših instituta.
Win – win priča, ako CSIC preuzme 49% dionica do kraja ljeta.
Je, javnost u Puli je najviše uzbuđena da bi se u strogom centru grada mogla dogoditi stanogradnja ili turistička prenamjena.
Ovo njegovo s nedefiniranom industrijskom zonom skroz umiruje.
Inače nema on što nuditi prostore jer to niti je njegovo, niti za to ima ovlast
Vortac nemam ti ja dionice Uljanika. Frendovi neki iz Pule i Rijeke imaju, zanimljv mi je cijeli slučaj pa pratim. Mislim da su plaćali oko 150 kn komad.
Sad su ti kunu na burzi 🙂
Vortac nemam ti ja dionice Uljanika. Frendovi neki iz Pule i Rijeke imaju, zanimljv mi je cijeli slučaj pa pratim. Mislim da su plaćali oko 150 kn komad.
1 kn je vrlo visoka cijena u odnosu na stečajnu nulu koja uskoro slijedi
E Frankie, Frankie i svoje si se Tere za ništa odrekao… Sram i stid te može biti.