Sumrak pameti, državno jamstvo privatnoj firmi?!
Odakle će Uljanik za 6 mjeseci vratiti 100 milijuna eura kredita, ako nema za plaće?! Ah da, vratit će ga porezni obveznici. Profit privatan, a dugovi javni.
Dokle više ovako? Ovo Europska komisija nikad ne bi smjela odobriti. Ako nisu sposobni funkcionirati na tržištu, trebaju propasti, a ne da se svako malo upumpavaju stotine milijuna i milijarde kuna u bunar bez dna zvan naša brodogradnja. Neki dan sam pročitao da je država u brodogradnju upumpala preko 20 milijardi kuna. A koji je rezultat? Sva ta brodogradilišta i dalje su na rubu opstanka, tehnologija im je iz prošlog stoljeća, poslovanje nikakvo, ukratko živa katastrofa. Tko će za to odgovarati? U zadnjih 30 godina su kod nas skoro svi brodovi napravljeni s gubitkom, bilo bi nekoliko puta jeftinije da su svi ti ljudi koji rade po brodogradilištima ovih 30 godina sjedili doma i primali plaću za ništa, nego ovo što su naši nesposobni političari napravili.
Sumrak pameti, državno jamstvo privatnoj firmi?!
Odakle će Uljanik za 6 mjeseci vratiti 100 milijuna eura kredita, ako nema za plaće?! Ah da, vratit će ga porezni obveznici. Profit privatan, a dugovi javni.
Dokle više ovako? Ovo Europska komisija nikad ne bi smjela odobriti. Ako nisu sposobni funkcionirati na tržištu, trebaju propasti, a ne da se svako malo upumpavaju stotine milijuna i milijarde kuna u bunar bez dna zvan naša brodogradnja. Neki dan sam pročitao da je država u brodogradnju upumpala preko 20 milijardi kuna. A koji je rezultat? Sva ta brodogradilišta i dalje su na rubu opstanka, tehnologija im je iz prošlog stoljeća, poslovanje nikakvo, ukratko živa katastrofa. Tko će za to odgovarati? U zadnjih 30 godina su kod nas skoro svi brodovi napravljeni s gubitkom, bilo bi nekoliko puta jeftinije da su svi ti ljudi koji rade po brodogradilištima ovih 30 godina sjedili doma i primali plaću za ništa, nego ovo što su naši nesposobni političari napravili.
a kako bi nastali i stasali kooperanti, niste nikada pročitali podatak da su neki radili s brodogradilištima i do 800 % marže
sve je to “druže tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo”; kad bi se dokinulo “državno poduzetništvo”, nesposobni direktori, radnici loših radnih navika i svekoliki uhljebi morali bi tražiti za sebe novo mjesto pod suncem, kriterij stručnosti i marljivosti ne bi se mogao svim silama izbjegavati i sprječavati. kako bi onda mogle funkcionirati naše partije? zato treba očekivati subvencije “do posljednjeg daha”, dok god su badel i marine “strateške tvrtke”, svakodnevno se i zvanično može očekivati ponovno uvođenje državnog komunizma, koji je de fakto politički sustav na snazi. manijaci će i kladionice uskoro proglasiti strateškim tvrtkama.
Osi mislim da ti je HR Lutrija od strateškog značaja,prema tome kladionice već jesu značajne.
Uljanik nije marina nego brodogradilište,a definitivno bi svaka grana prozvodnje i infrastrukture trebala biti od državnog značaja.
E sad jbg pitanje tih tvojih uhljeba,direktora i ostatka upravne branše,to je duga i druga priča.
otkud vam to da je uljanik marina? marine sam naveo kao primjer kako daleko marksizam može ići kontra zdravog razuma i tržišne ekonomije. a što se tiče “stateških” tvrtki, svatko tko se zalaže da ih se dotira – neka odriješi vlastitu kesu. platite dotacije svojim privatnim novcima, ostavite naše zajedničke. imate u hdz, sdp i ids zajedno jedno 400.000 članova, neka svaki priloži 10.000 kn i svi problemi riješeni, ako već vjerujete da to rješava probleme.