Ulaganja u privatnom sektoru na dugu štapu

Naslovnica Forum Komentari članaka Ulaganja u privatnom sektoru na dugu štapu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Od pesimizma financijskih direktora, pesimističniji je ovaj komentar. I to je odraz realnog pesimizma koji vlada u ukupnom gospodarskom sustavu. Taj i takav pesimizam ušao je u sve pore društva, a najbolje ga je izrazio i obuhvatio g. Branko Grčić kazavši:“Ove godine ministarstvo će biti blagajnik, no već u 2013….“. A blagajnik će biti, po riječima g. Grčića zato što je “ čak 80 posto ovogodišnjeg proračuna njegova ministarstva, radi se o 700 do 750 milijuna kuna, zapravo već potrošeno za projekte ugovorene u prethodnim godinama“.

I to je tako i tako ne mora biti. I tako sigurno neće biti. A tako neće biti jer će se građanke i građani okrenuti sebi i u sebe, te prestati gledati isključivo u državu, kao kravu muzaru. Što se prije shvati i prihvati ta novonastala situacija i u njoj pronađe šansa, to bolje i to zdravije!

Stoga, podignimo glave i pripremimo se za susret sa našim evropskim i inim partnerima! Ili kako je poručio Peter Presber „ EU će Hrvatskoj donijeti mnoge šanse, ali i izazove, a prednost će imati oni koji već imaju partnere u EU i koji mogu koristiti njihova iskustva”.

Ako netko tko zna najosnovnije o financijama pogleda bilance hrvatskih firmi koje bi trebale investirati odmah moze vidjeti da prostora za investicije u tako nagrizenim bilancama nema. I to je realnost.

Ozbiljne vlade planove temelje na realnim osnovama. Ova garnitura je spavala 8 godina u opoziciji i sad su se probudili i cude se svemu…steta.

BigBoffin

New Report

Close