Ukidanjem rabata drvna industrija izgubit će do 30 milijuna kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Ukidanjem rabata drvna industrija izgubit će do 30 milijuna kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Trebaju placati drvo po trzisnim cijenama, a ne koruptivnim cijenama Hrvatskih suma (ja tebi diskont – ti meni kickback). NEma vise – gotovo.

što li znači “dobiti mandat za komercijalizaciju”??! valjda to znači da dosad nisu prodavali ni blizu po tržišnim cijenama, a razlika u cijeni je išla privatnim tvrtkama, uz vjerojatno neki mito prema rukovoditeljima hrvatskih šuma, a na štetu države, tj. svih nas.

mogao bih razumjeti da su se neke povlastice davale neposredno poslije rata, kako bi se pomoglo oštećenoj privredi, no sada, 16 godine poslije, to je apsurd. povlasticu u cijeni sposobni bi iskoristili za dizanje konkurentnosti tvrtke i planiranje ulaska u tržišnu ekonomiju, no naši beznadni menadžeri jedino znaju raubati resurse “dok ide-ide” i onda objaviti propast.

sad će sigueno počwti kukati kako će profit i dodanu vrijednost na našem vrhunskom drvu ostvarivati strance.

to je istina, ali jedini put da se kod nas razvije konkurencija je prekid blokade investicija, koji će omogućiti poduzetnicima da otvaraju nove tvrtke i formiraju konkurentske uvjete, poduzetnicma stranim ili našim, svejedno.

hoće li ovo biti prva vlada koja će shvatiti da beskonačna rijeka povlastica, poticaja, rabata i privilegija, rijeka u kojoj se odlijeva sve naše nacionalno bogatstvo – samo čini tvrtke sve gorim i gorim?

i da slamanje blokade investicija te otpuštanje u državnoj upravi nema nikakve alternative. sindikat neće pregovore o zakonu o radu? promijeniti ga jednostrano, a oni neka štrajkaju – uštedjet će se mnogo plaća za neradnike, a oni tako loše rade da u biti kao da i jesu u stalnom štrajku.

New Report

Close