Spomenik zahvale LINIĆU, još nije napravljen…????
evo vam malo kalkulacije
restoran, 2 kuhara, 2 pomočne, 4 konobara, čistačica…, brutto plaće 70 k
uzmimo, da radi sa srednjom kvalitetom namirnica, sa maržom od 100% i da je u sustavu pdv, dakle porcije od cca 60kn,
da bi ispalti samo plaće treba imati prosječan dnevni promet od 6 k kn a kada se uračunaju svi fiskalni i parafiskalni nameti, režije i amortizacija, pod uvijetom da je u svome prostoru, može se reći da je pozitivna nula na cca 70k kn tjedno ili oko 300k prihoda mjesečno
e, sada, uhodani restorani u većim gradovima te u 45 dana sezone na moru, te je promete moguće ostvariti, međutim u mjestima ispod 30K stanovnika je to definitivno nemoguće
dakle, kada se malo iskalkulira, zavrtile su se velike pare, država je uzela svoje, radnici svoje, svi ostali svoje a vlasniku što ostane a koliko im ostane vidi se po rasprodaji opreme i inventara na njuškalu po daj što daš