Udruga Telekom: Tele 2 zavarava i prokockao je povjerenje potrošača!

Naslovnica Forum Komentari članaka Udruga Telekom: Tele 2 zavarava i prokockao je povjerenje potrošača!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko zna, možda još smanje na 1000 minuta!
Tko je kao da dođeš u hotel želeći ostati 2 tjedna, ali ti drugi tjedan cijena odjednom skoči za 60%. Kada biste došli ponovno u taj hotel?

Neobično što se ova beznačajna vijest pojavila baš u svim medijima. Pa kome treba više od 2000 min/mj, ograničenje je uvedeno zbog zloporabe, ali uopće ne mijenja funkcionalnost tarife.
Uostalom kome ne odgovara uvjek se može prebaciti drugom operateru i plaćati uspostave poziva i obračunske jedinice od 60 sec uz akcijske cijene internet prometa 5120 kn/GB.

Da sam mjestu Gregora nebi se više oglašavao u medijima koji se iživljavaju s ovom beznačajnom vijesti.

Antiša ne piši gluposti, ako je reklama da nema ograničenja onda to treba biti tako a ne naknadno ipak ima ograničenje,ako želiš biti fer onda prvo napiši da je ograničenje 2000 minuta a ne neograničeno telefoniranje prema svima. Nitko ih nije tjerao da daju takvu reklamu samo da je još i istinita.Kao drugo mogu korisnika upozoriti SMS om ako je blizu iskorištenosti dozvoljenih minuta a ne samo ga isključiti iz mreže kao kakvog prijestupnika.

Tako to završava kada se ide grlom u jagode, naime Tele2 u ovom slučaju će ispasti ko pravo tele. Pošto nisu napravili nikakvu analizu postojećih i novoprodošlih korisnika, tko su i kakvi su potrošači, koga najviše zovu i koju mrežu. Vrlo jednostavno je to sve za izvest, jednostavno tražiti od HAKOM-a analizu po IMSI broju i onda jednostavno aritmetičkom sredinom odabrati prosječan iznos svih potrošača, u ovom slučaju korisnika. Onda se ne bi događao slučaj da pojedini korisnici tj. većina, ne troše više od zadane tarife ili ako pak koriste da oni koji ne koriste pokrivaju iznos onih koji prekorače zadani iznos. U tom slučaju opet bi imali gotovo isti rast novopridošlih korisnika na malo veću cijenu i ne bi bilo ovakvih pritužbi i ne bi se trebalo potajice mijenjati već potpisani ugovori. O marketingu neću ni riječi reći. No tu valja spomenuti tomato mrežu, bonbon, K-mobile koji imaju raznih akcija punjenja kredita po računima na račun onog tko zove, tj. mreže iz koje se plaća. To znači da cijenu interkonekcije prema drugim mrežama plaća Tele2, a to nekad zna dobrano prelaziti iznos pretplate. Ostali operateri dobro su naplatili ovaj nepromišljeni izlet Tele2, a nije i za ne spomenuti da je bas Tele2 dobro opelješio T-Mobile kad im je ispala mreža i kad su svojim korisnicima u znak pažnje i pretrpljenih gubitaka dali 2 dana besplatnih razgovora. Tada je Tele2 nabio interkonekciju T-mobileu i to dobrano 🙂 U ovom slučaju da sam korisnik Tele2 i da se meni tako što dogodilo ja bih bez ikakvog razmišljanja angažirao odvjetnika i tužio bi ih. Uostalom Tele2 po zakonu ne bi uopće smio raditi na području Hrvatske ah što nemaju izgrađenu mrežu i što nemaju billing u HR. A da ne pričam o kvaliteti poziva, ta mreža bi trebala ući u anale primjera jako loše mreže…..

Ajmo iz pocetka!!!

To je dokaz da tele2 može imati i ovce i novce.

Antiša ne piši gluposti, ako je reklama da nema ograničenja onda to treba biti tako a ne naknadno ipak ima ograničenje,ako želiš biti fer onda prvo napiši da je ograničenje 2000 minuta a ne neograničeno telefoniranje prema svima.

Dali vi znate da ni FLAT ADSL tarife nisu neograničene iako se reklamiraju tako. Pokušajte skinuti na 10 TB, pa ćete se uvjeriti.
Tele2 je izbacio izvarednu tarifu s poštenim namjerama, samo su se malo preračunali. Nije stvar u navikama korisnika jer prosječni korisnik troši 10x manje od njihova ograničenja već u spletkama konkurencije koja na osnovu interkonekcijskog troška želi stvoriti nesrazmjerne troškove Gregoru.
Vipnet preko Tomata stimulira korisnike drugih operatera da interkonekcijski promet (0,31 kn/min) ostvaruju u njihovoj mreži i tako radi ovakve tarife neisplativima za druge operatere.
Konačni cilj je sprečavanje pada cijena mobilnih usluga i pogodnosti za korisnike.

O čemu ti pričaš? 10TB? Jesi svjestan ti uopće mjerne jedinice koju si provalio? To ti je ekvivalent da Tele2 ne mjeri duljinu razgovora ne minutama, već kalendarom!
Ili ne znaš ili se praviš pametan na krivi način!
Za potrošiti 10TB mjesečno mi treba ekvivalent brzine od 5MB/s(40mbps) da mi veza radi 24h na dan/7dana u tjednu/31dan u mjesecu maksimalnim kapacitetom!!!
A koliko čovjeku treba za potrošiti 5000 min??? Ajmo reći 20 dana…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

ista je stvar i u t-comu pa nikom ništa…zanimljivo!!!!
ja sam saznala da njihov “unlimited” je unlimited samo 1000min, nakon što sam nabila račun. nitko mi to nije rekao pri potpisivanju ugovora!
isto tako njihov “genijalni flat” internet se nakon nekog vremena prebacuje na manju brzinu prijenosa koja nije dovoljna za gotovo ništa!
toliko o tome!
zašto nitko o tome ne piše??? t-com tako posluje već godinama pa nikom ništa, a sad svo drvlje i kamenje ovog svijeta se baca na tele 2!
ne kažem da je u redu, ali…nisu prvi!

New Report

Close