Udjel braće Pivac u Krašu premašio 10%

Naslovnica Forum Komentari članaka Udjel braće Pivac u Krašu premašio 10%

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

objasni mi mi kako su uložili milijardu kuna u pik vrbovec,kad su ga kupili u stečaju u koji je pao jer nije mogao ovraćati dugove za modernizaciju s kojom su otvorili nove klaonice i pogone neposredno pred stečaj.promijenili su mu logo i stavili ga na police konzuma gdje mu prije toga nisu dali da uđe da ga mogu kupiti za 1 kn.

to je agrokorova priča kako ulažu ogroman novac koja se provlači po njemu ovisnim medijima,a prava istina je da sve firme koje su preuzeli za 1 kn kao pik,belje,vupik i ostale su zadužili do grla plus dobivaju ogromne poticaje od države godišnje na njih.pa u belju dobivaju 150 milijuna kuna ,baš me zanima je li i njima država kasni sa isplatom kao mljekarima.

A šta bi s Vajdom? Pa imaju već dvije mesne industrije u Vrgorcu i PPK u Karlovcu. Objedinjenim prihodima su odmah iza PiK Vrbovca. Pitanje je što će uopće biti s tim manjim mesnim industrijama..Vajda,Ivanec…PiK Vrbovec već sad drži 50% tržišta mesa tako da su manje industrije u velikim problemima..Gavrilović čak najavljuje velika otpuštanja. Neke industrije kao npr u Bjelovaru,Krizevcanka,Gusti…su već i zatvorene a i Podravka zatvara dijelove proizvodnje,klaonicu su već zatvorili u Danici…ne mogu oni pratit ulaganja.Agrokor je od 2005 uložio milijardu kuna u modernizaciju PiK Vrbovca!!!

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Procitaj si arhivske vijesti tu i na googlu iz raznih izvora pa ćeš vidjet da je istina jer brojka nije bubnuta napamet…samo prošle godine u novi pogon za pakiranje uložili su 250 mil kuna a ukupno od preuzimanja 2005 god 1 milijardu kuna!! Kad su preuzeli PiK prihodi su bili oko 200 milijuna a sad skoro 2 milijarde!!! Njihov je Konzum,u njega puštaju koga oni hoće pa tako i PiK. Normalno da bez Konzuma ne bi mogao tako drastično povećati prihode.

Ja isto smatram da su Agrokorova ulaganja većinom samo na papiru. Vješti manipulatori, netko bi rekao muljatori

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

opet ti po svome.

agrokor ima poslovni model babuške ako znaš šta to znači.

preuzmu jeftino firmu koja ima imovine a nema dugova,u ovim slučajevima im država oprosti.

nakon toga je zaduže do grla i financiraju investicije dugovima sa polugom.

imaju korner na maloprodaju kroz konzum koji im država propušta jer smo banana-state,tako da 50 % tržišta zatvore za proizvođače koji im ne odgovaraju a forsiraju svoje koji su loši i skupi plus uvoze sve i svašta.recimo voćne jogurte iz njemačke.

belje ima prihode 1,5 milijardu kuna a dug 2,8 milijarde kuna.a pik vrbovec nema podatke o dugu ali ne smunjam da je veći od prihoda.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Fino objašnjeno – sad još samo kaži kako će riješiti dug?

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ne razumijem šta to znači da im “država propusta”!? Jel Konzum u vlasništvu Agrokora? Je. Pa onda unutra mogu stavljat šta oni žele kakve to veze ima s državom? Jel možda Diona stavlja u svoje ducane nekog drugog osim Gavrilovića? Nisam zamjetio. Jel i njima “država propusta”? Nije blesav da u Konzum stavlja druge proizvodjace kad ima svoj PiK a da je PiK loš onda ne bi imao udio u tržištu 50%. Konzumov udio u maloprodaji je manji ili oko 30%

Nemojmo bit jalni…tip rastura u skoro svim segmentima kojima se bavi bilo voda,ulje,smrznuta hrana itd + u maloprodaji a tržište je slobodno,stranih pa i domaćih lanaca ima dosta pa je svejedno jači mnogostruko od njih

niko nije jalan samo realan.

pravi podatak je da todorić ima preko 50 posto maloprodaje.

konzum,plodine(tajni vlasnik),plus dućani i još neki njegovi vazali od manjih lanaca.

da ima udjel od 25 % onda bi stavljao sve na police jer bi mu bio interes a ovako da stavi najveće smeće od proizvoda ,napravi milijune od toga je ima korner(ako znaš što zanči taj termin).

ionako je todorić samo upravitelj agrokora a vlasnici su kreditori(strane banke) koji mu rolaju kredit od milijardu eura na godišnjoj razini.dok plaća kamate je u igri a nakon toga vidjet ćemo.

Ne razumijem šta to znači da im "država propusta"!? Jel Konzum u vlasništvu Agrokora? Je. Pa onda unutra mogu stavljat šta oni žele kakve to veze ima s državom? Jel možda Diona stavlja u svoje ducane nekog drugog osim Gavrilovića? Nisam zamjetio. Jel i njima "država propusta"? Nije blesav da u Konzum stavlja druge proizvodjace kad ima svoj PiK a da je PiK loš onda ne bi imao udio u tržištu 50%. Konzumov udio u maloprodaji je manji ili oko 30%

U te priče o “tajnom vlasništvu” ne vjerujem jer za njih nema niti indicija a kamoli dokaza i uvijek se protežu kod svake veće firme u RH. Od malo većih domaćih u top10 trgovaca su Plodine,Diona,Prehrana..a stranih sigurno nije vlasnik. Kako si ti zaključio da ima 50% nije mi jasno. A i ovo da su u Konzumu “smeća od proizvoda” se isto ne slažem…ako misliš na K+ treba to usporediti sa ostalima…npr S budget od Interapara je još lošije kvalitete. A njegovi normalni brendovi su sve visoke kvalitete..Ledo,PiK,Jamnica…evo nekidan ti je tu bio tekst da je Jamnica jedan od rijetkih primjera u istočnoj Europi gdje je lokalna tvornica pića jača od Coca Cole!

U te priče o “tajnom vlasništvu” ne vjerujem jer za njih nema niti indicija a kamoli dokaza i uvijek se protežu kod svake veće firme u RH. Od malo većih domaćih u top10 trgovaca su Plodine,Diona,Prehrana..a stranih sigurno nije vlasnik. Kako si ti zaključio da ima 50% nije mi jasno. A i ovo da su u Konzumu “smeća od proizvoda” se isto ne slažem…ako misliš na K+ treba to usporediti sa ostalima…npr S budget od Interapara je još lošije kvalitete. A njegovi normalni brendovi su sve visoke kvalitete..Ledo,PiK,Jamnica…evo nekidan ti je tu bio tekst da je Jamnica jedan od rijetkih primjera u istočnoj Europi gdje je lokalna tvornica pića jača od Coca Cole!

Volim diskutirati o agrokoru jer ih dobro poznajem iznutra pa imam malo drugačiji pogled nego većina.

Plodine,bezvezna maloprodaja iz rijeke prije 5 godina,koja preko noći putem kredita pbz dolazi do 2 mjesta među domaćim tgovcima.
napravi eksperiment i odi u plodine ako nisi bio osobno pa ćeš skužiti da se skoro nigdje ne preklapaju sa konzumovim formatima,imaju skoro identičan izgled trgovina tj većinom grade superkonzum formate(sve to preslikano od Tesca koji je todoriću uzor)
Čak je sam logo i reklame na tv i novinama rade se da liče što više konzumovima.
Uglavnom trojanski konj od todorića među ostalim maloprodajam da se svi ne udruže protiv njega.
Što se tiče Jamnice, ne znam koliko im poznaješ asortiman ali ovise o policama Konzuma(nigdje drugdje ih ne možeš kupiti,loša kvaliteta visoke cijene) i veleprodaji Velpro jer tamo ugostitelji imaju rabat od 7% pa su najeftiniji od ostalih diskonta pića.
guraju se u horecu ali ne mogu coca -coli ništa osim u segmentu vode jer podravka koja ima bolji proizvod ima veću cijenu i lošiju distribuciju.u bezalkoholnim pićima nemaju šansu sa colom.predlažem im da preuzmu pepsijev program od badela onda imaju šansu.

U te priče o "tajnom vlasništvu" ne vjerujem jer za njih nema niti indicija a kamoli dokaza i uvijek se protežu kod svake veće firme u RH. Od malo većih domaćih u top10 trgovaca su Plodine,Diona,Prehrana..a stranih sigurno nije vlasnik. Kako si ti zaključio da ima 50% nije mi jasno. A i ovo da su u Konzumu "smeća od proizvoda" se isto ne slažem…ako misliš na K+ treba to usporediti sa ostalima…npr S budget od Interapara je još lošije kvalitete. A njegovi normalni brendovi su sve visoke kvalitete..Ledo,PiK,Jamnica…evo nekidan ti je tu bio tekst da je Jamnica jedan od rijetkih primjera u istočnoj Europi gdje je lokalna tvornica pića jača od Coca Cole!

@blackstone, ms4

Koliko je Lidl faktor na Hrvatskom trzistu?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close