Da ne bi pomislili kako je lako u Kanadi.
Cak ni Prime Minister of Canada nemoze zaraditi za pristojnu kucu sa manje od godinu dana rada.
Moja necakinja je zavrsila fakultet i sve skole u Kanadi. Radi u struci, ima dobar posao i trebalo joj je 3 godine da sakupi dovoljno novaca za down payement (20% vrijednosti nekretine). Ako nisi permanant resident trebas barem 40% down payement da dobijes kredit.
U Kanadi ako za godinu dana bez radnog iskustva i obrazovanja mozes zaraditi za kucu taj posao mora biti ili izuzetno opasan ili izuzetno stetan za zdravlje. Ili je ta kuca katastrofa.
kao krovopokrivac, lol, dajte slike od tih auta i kuce 😉 mozda kokosinjac i 2 auta od 200eu 😀
Ima rizicnih poslova koji su jako dobro placeni.
I još je pomagao sviscu da zamota čokolade….. Jedan dan sam tri dana pričao lovačke priče! Poziv na iseljavanje? Za čije interese?
I gosp.Orešković se vratio iz Kanade u pravo vrijeme. TAMAN za besplatan studij svoje djece !
Pa nismo mi večina baš od jučer i znamo kako je u Kanadi teško zaraditi.
Samo većina vas koji se tamo patite sramite se priznati da ste se zeznuli i da bi vam u Lijepoj Našoj Hrvatskoj bilo bolje , ljepše , zdravije , unosnije , lakše , sve naj…
Osobno znam puno Hrvata koji su se vratili u Hrvatsku i znam kako im je bilo , i koliko su radili , i koliko su potrošili , i koliko su putovali , i koliko su se nasmrzavali , i koliko su se za zdravlje bojali…
Osim Oreškovića još desetak poznatih Hrvata se vratilo.
Da je u Kanadi dobro nebi se vračali.
Twixer kada se ti vračaš ?
A ovaj informatičar radi kao krovopokrivač ?
Informatičar ?
Pa u Hrvatskoj nemože naći posao ?
Pa tko može popušiti takvu ljigu ?
Nisam se mogla suzdržati da ne komentiram ovaj članak. Primjetila sam da u zadnjih pet godina ima stvarno previse ovakvih clanaka koji prodaje neke neostvarive snove u Kanadi.
Novinari, dali ste vi uopce provjerili ove informacije od ovoga Tomislava Cicaka da je stvarno uspio kupiti kucu I dva auta u samo godinu dana?
Ja sam se preselila 1988 godine sa 11 godina u Kanadu okolicu Toronta. Dosta sam uspijesna u poslu ali mogu garantirati da u jednu godinu je nemoguce kupiti kucu i uz to jos dva auta. (prosjecno u Kanadi se otplacuje kuca na 20 godina) Ljudi inace ne kupuju aute nego ih otplacuju mjesecno.
Pitam se, kako je ovaj Tomislav uopce dobio posao kao krovopokrivac bez iskustva I na koji nacin je uopce mogao uci u Kanadu bez radne dozvole?
Ajde dobro recimo da je nekako uspio uci u Kanadu i uspio naci ovaj super posao i dobiva najvisu placu za krovopokrivaca $60,000.00/godisnje http://www.payscale.com/research/CA/Job=Roofer/Hourly_Rate
(poslije poreza mu ostane oko $40,000.00 https://simpletax.ca/calculator + porez za penziju itd…. )
U Alberti prosjecna kuca kosta oko $400,000.00 http://www.livingin-canada.com/house-prices-canada.html ali mozda je Tomislav kupio neku manju kucu za $300,0000.00
Tomislav je isto kupio 2 auta, polovna? ($10,000.00) ili ozda su bila glanc nova onda je to vec oko ($60,000)
Osiguranje za dva auto $2000.00
Osiguranje za kuću $1000
Porez na kuću $3000 godišnje
Grijanje struja voda telefoni $500/mjesec (ja placam puno vise ali neka bude I ovako)
Hrana $800/mjesec
Mozemo pretpostaviti da je Tomislavova zena uspijela naci posao za $60,0000 ($40000 poslije poreza drzavi) kao krovoporkivac (jer po njegovom zene ovdje dobivaju muske poslove I kao on netrebaju ni one izgleda iskustva) Sada oni moraju platiti vrtic za sina I kcer otprlike $1500-$2000 mjesecno – znaci oni gube na vrtic samo $18000-$24,000 godisnje) http://www.godaycare.com/child-care-cost/alberta
Ako su Tomislav I zena dobili kredit of banke, zasto onda to nije napisano u clanku? Dodatno, Banke nece dati svakome $300,000.00 I to jos nekome koji nema status u drzavi i koji nema radnog staza u Kanadi barem nekoliko godina.
Kako ovome Tomislavu ovo sve uspijeva? Ajde jutarnji I poslovi nama citateljima odgovorite kako je ovo sve Tomislav uspio napraviti. Ili jos bolje, Tomislave reci nam svoju tajnu kako si ovo sve uspio napraviti?
Ja bi htjela da nam Poslovni objasni dali su provjerili ovoga Tomislava?
Hrvatske novine su na nivou National Enquirer. Nitko te clanke ne uzima ozbiljno.
Inace iz Alberte treba bjezati, a ne kupovati nekretnine tamo. Nafta je low 30s, a oni druge industrije nemaju.
Alberta Food Bank Surge