pljačka………….isplata udjela po cijeni nakon proteka 60 dana od predaje zahtjeva…..pa to nigdje nema…….čista pljačka ZAPRAVO JOŠ JEDNA U NIZU PLJAČKI MALIH LJUDI!!!!!!
Objasni mi gdje ti vidiš pljačku?
Ideja fonda nije da bi se podjelili novci, nego širok spektar sufinanciranja, pomoći, stipendiranja, itd branitelja i njihovih obitelji.
Ako je neko pak u situaciji da mu je potreban novac moraće se strpiti 60 dana i možda dobije 10-20% više nego kada je predao zahtjev.
Ovaj fond je poklon, znak zahvalnosti RH prema braniteljima i meni je drago da sam u njemu sa svojih 12 udjela .
Na kraju nisu ni morali osnovati fond jer je ionako ustavna obaveza ići u rat kada te drž. pozove a ni plaća nije bila baš loša.
forexman,
– potpuno pogrešno. Taj mehanizam (60 dana)zapravo amortizira mogući pritisak zahtjeva za prodaju udjela u kratkom vremenu nakon 12. travnja. Cijena udjela 60-ti dan može biti nešto malo manja, kao i nešto malo veća nego na dan podnošenja zahtjeva, ali bez njega bi bila veća opasnost da bude manja nego s njim.
– O “pljački” ne vrijedi ni trošiti riječi. Takvi komentari samo potvrđuju kako se kod nas po svemu a priori voli pljuvati.
Oni koji su bili u ratu nisu bili zbog dionica i ove ili one stranke nego su branili svoj dom. A sad o pravima na dionice neki govore kao o plaći za sudjelovanje u ratu.
Gola je činjenica da je samo kroz FHB država (dosad) izdvojila više nego respektabilnih 3,5 mlrd. kuna i tu činjenicu ne može obezvrijediti ni to što se možda određeni broj ljudi u registru našao nezasluženo.
Osim toga, FHB nije ni prva ni jedina povlastica koju su u proteklih 10-15 godina dobili branitelji. Dajte se malo prisjetite i zbrojite umjesto ispraznog lupetanja.
Bilo bi super da svi u ovoj zemlji imamo bolji standard, ali za kapacitete Hrvatske (npr. u odnosu na BDP, u odnosu na druge kategorije izdvajanja važne za društvo) u raznim povlasticama za braniteljsku populaciju država je doista pokazala zavidnu razinu socijalne osjetljivosti.
Vjerojatno znatno više nego prema nekim skupinama socijalno ugroženih, koji bi i financijski znatno manje veliku podršku prihvatili s više dobre vjere i s manje omalovažavanja.