Jurčiću, slažem se s tobom….. naročito u dijelu, da je Vlada zakazala na informiranju građana o krizi- tako
mučno stanje traje PREDUGO………………
🙂 je slažem se Jurčić je pametan čovjek!
a ovaj dio o tome kako “..primjerice terminski ugovori za naftu već su oko 30 dolara po barelu. Takve snažne korekcije cijena sirovina mogu biti rani signali deflacije..” hehe pa po toj logici signal deflacije je bio i kad je pala sa 140 na 130, pa sa 130 na 100, pa sa 100 na 60, pa sa 60 na 40… hm.ili možda nije 🙂
mislim da bi nama dobro došla deflacija na jedno godinu dana, a onda država smanji plaće zaposlenicima u državnim službama i sav novac ubaci u razvojne projekte, proizvodnju i znanost! I već za 2-3 godine smo se oslobodili krize, a nakon toga galopiramo sa porastom GDP-a od 6-7-8-9 i više %!! 😉
Banke su od danas krenule sa dizanjem kredita 10%, bar kod mene, pa bilo bi dobro da i ja na plaći vidim tih 10%, jer inflacija raste na kredite, robu, nekretnine, ali na privatni sektor se niko ne osvrće, jer smo u kapitalizmu, pa imamo slobodu tržišta u kojem ništa ne funkcionira, pa se slažem sa članom silsvinjo u kojem bi dobro došla deflacija, jer je to napravila i Mađarska koja nije pogriješila, a mislim da dosta zemalja to čini, a na Vladi nije ništa nego kopirati te zemlje i izvući glavu iz govana. Oprostite na izrazu.