Turistički sektor – usporedba tvrtki, ulaganja, …

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Turistički sektor – usporedba tvrtki, ulaganja, …

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Rentali bi se kvalitetniji objekti. Ovi koji za to ne bi bili sposobni prodali bi najvjerojatnije nekretninu. To bi kupili ovi koji znaju. Ne bi pojedinci preselili u garažu na 3 mjeseca i rentali nekretninu u kojoj žive. Sve bi bilo puno profesionalnije i kvalitetnije.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Pa što vas to briga. Ako ste kapitalist na burzi, onda znate da nevidljiva ruka radi svoje. Ne treba drzavnu regulaciju. Svaka buxxla ima svoje veselje, a svaka roba ima svoga kupca.

Pustite goste da biraju kakvu kvalitetu i cijenu hoce.

Nisam uopće jalan i nemam ništa protiv Jadrana. Dapače. Da, bili bi kruha gladni da nema turizma jer isti participira sa 20% u BDP-u. Ali bih to uredio, a ne da imam Texas.

Često ti gosti ne dobiju kvalitetu koju su platiti tim najmom. E tu je problem.Ja bih to svejedno izregulirao na način da se tim poslom bave isključivo profesionalni iznajmljivači, a ne da imamo ovo što imamo danas.

Ajde što crnjačite, sezona malo bolja ili malo gora, dobre i loše sezone su prirodan slijed, turizam ima perspektivu i jako je bitan za Hrvatsku, tu će turisti uvijek dolaziti, a sve ostalo je stvar bolje ili lošije politike, boljih ili lošijih poduzetnika. Od euforije do depresije je mali put kod nas

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

@_maratonac

Pričate doslovno gluposti, nemate pojma ništa o ovom poslu. Svaki iznajmljivački objekt stoji na agencijama AirBnb, Homeaway, TripAdvisor, Expedia…

Sve te agencije gostima šalju emailove da napišu komentar i daju ocjenu. Svaki objekt ima dovoljno komentara i ocjena da sljedeći gost točno zna što dobija.

To je tržišna utakmica u pravom čistom kapitalizmu.

Dajte najte kolega Paulie. I sami znate da ste vi taj koji priča gluposti. Nemojte i mene uvjeravati u te vaše mantre. Imam preveć godina i svačega sam se nagledali da bi mi vi sad tu pričali bajke.

Doslovno nemaš pojma ništa o iznajmljivanju. Lijepo ti kažem da svaki apartman i kuća imaju ocjene i komentare i gosti lijepo sve vide, a ti opet brljaš svoje floskule, “ja sve znam iako mora vidio nisam”.

Malo je transparentnog posla kao iznajmljivanja turistima.

Ja vidim da ti imaš vremena i da bi me cijeli dan mogao nagovarati u transparentnost tog posla. Ja vjerujem da je 2/3 takvih.
Ali kolega, ja moram raditi i ne mogu se ovdje po cijele dane dopisivati s tobom. Ti se drži svojih mantri i dalje i pusti nekog tamo kontinentalca da i dalje živi u neznanju.

Poreznih promjena neće biti, nastavite raditi. Za zalutale duše uvijek imam vremena.

Zasad ih neće biti. Zasad. Al doći će sve to na red.

Paulie, _maratonac je u pravu kada kaže da sektor priv. smještaja treba urediti i da vlada kaos, i sam znaš da je tako.
kad kažem “urediti” ne mislim pri tome na fiskalnu destimulaciju nego odrediti zone i minimalne tehničke uvijete bez kojih se neće moći obavljati tur. djelatnost da se ne događaju nebuloze tipa da se ide živjeti u garažu radi iznajmljivanja stana pod apartman…treba urediti da je stabena namjena-stambena i nikako više, turistička-turistička i nikako drugo, poslovna.poslovna…itd te shodno kategorizaciji odrediti komunalnu i fiskalnu politiku

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close