TOZ Penkala gradit će na mjestu svojih hala naselje od 600 stanova (objavljeno 29.08.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka TOZ Penkala gradit će na mjestu svojih hala naselje od 600 stanova (objavljeno 29.08.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čovjek laže kao pas. Da TOZ nije nikad prodavao zemlju?

Upravo je Uprava u kojoj je Baričević član je prodala TOZ ovu zemlju Profectusu d.o.o. , koji je u vlasništvu Bandićevog favorita Čorića.

To je vidljivo iz javnodostupnih isprava (zemljišni sud) te iz tiska, oglasa o prodaji dovršenih stanova u tisku, te iz činjenice vidljive svakom zannteresiranom jer su na tom terenu već sagrađeni stanovi u kojima ljudi žive.

Prodaju je obavila Uprava član koje je Baričević, koji daje intervju.

To je javno dostupna informacija.

.iz business.hr

http://business.hr/Default2.aspx?ref=lastcomm&ArticleID=e4ce6255-05a6-4762-97e4-0f0d5a9f0a24&readcomment=1#comment

Već ugrađeno u cijenu 29.08.07 14:10

Po javno dostupnim podacima TOZ ima 200 000 dionica puta današnjih 600 kuna je 120 000 000 kuna.

Dakle 120 milijuna kuna
+
dug koji je priznat i iskazan u javno dostupnoj bilanci od cca 39 milijuna

je cca 160 milijuna kuna

plus

trošak 6 mjesečnog otkaznog roka za 169 radnika (iz javno dostupnog izvještaja za H1-2007)

+ 6 mjesečne otpremnine za 169 radnika

+ ostali troškovi zatvaranja tvornice

+ izvanbilančne stavke i rizici (iskazano u javno dostupnoj bilanci u iznosu od 4,5 milijuna)

+ tko zna što je sve od skrivenih dugova a da nije iskazano u gore navedenom ( i na to treba misliti, jer je ta opcija česta kod naših društava, a ne vidim zašto bi ovo društvo bilo iznimka)

+ ostali rizici

i ISPADA da pod uvjetom da je informacija iz članka točna, to jedan od najskupljih kvadrata u RH pri današnjoj cijeni dionice.

[color=blue]Thanks[/color]

Po tako skupoj cijeni se to ne isplati kupovati.

A još ako prenamijena propadne kao pred dva mjeseca kad je ministarstvo ukinulo sva bandićeva kemijanja, ode sve u prah i pepeo.

Da se isplati kupovati onda ne bi članovi Uprave javno reklamirali svoju tvrtku i njenu vrijednost već bi kupovali i sami, ali tako da se ne vidi.

Po javno dostupnim informacijima vidi se da su oni glavninu dionica kupovali po 70, 100 i 125 kuna, a samo manji dio po punoj, reklamnoj cijeni, koja se onda slavodobitno objavi.

Čini se da tu nešto smrdi čim su oni to tako počeli reklamirat.

Pa otkad kvadrat zemlje u prometno nedostupnoj i prašnjavoj zagrebačkoj periferiji vrijedi 500 eura kvadrat.

Pa po kojoj su cijeni oni prodali ovo što je dosad prodano? Ako su prodali po toj cijeni, dam se bičevati. Ako tko zna po kojoj su cijeni prodali ovo dosad neka javi.

[color=blue]Thanks[/color]

Uprava laže da nije prodavala zemlju.

Jeste li znali da je Baričevič član Uprave koja je prodala zemlju – jedinu pravu stambenu zonu u TOZ-u za stanove po 130 eura kvadrat ili oko 1000 kuna.

Pa kako sad laže da vrijedi 500 eura kvadrat.

Znači da je on napravio kazneno djelo oštećivanja dioničara prodajući je po 100 eura.

Što ako i ovu zemlju proda po 1000 kuna kvadrat. 60.000 kvadrata po 1000 je 60 000 000 .

I onda ako je spajsičin račun točan, minus 40 milijuna kuna duga minus 6 mjesečna otkazni rok za 170 radnika minus 6 mjesečna otpremnina – iskazana izvanbilamca minus neiskazana izvanbilanca dolazimo da i u slučaju prenamjene zemljišta kako je najavljeno tvrtka ima negativnu vrijednost ako je Baričević bude prodavio kako on sam zna.

Dakle ili je baričević napravio kazneno djelo oštećivanja dioničara, u kojem slučaju ne bih kupovao tu dionicu ni da je 10 kuna ili zemlja stvarno ne vrijedi više od 100 eura, pa dionica ne vrijedi ni 10 kuna čak ni u slučaju da s eobistini prenamjena.

A bez prenamjene dionica i tako ne vrijedi.

Ja sam čula od osobe bliske NO-u i Upravi da je kod njih panika, da su čuli da će im ministarstvo još jednom , dakle ponovno poništitit prijedlog bandićevaca kao što je napravljeno s identičnim prijedlogom kod zadnje promjene GUP-a, te da ne žale velike novce ( a inače su škrti s plaćama i svime drugime što ide radnicima ) samo da nagovore što više novinara, brokera i odgovarajućih tijela da učine sve što je u moći da se cijena digne na 600 kuna kako bi se oni riješili bezvrijednog papira, a na račun naivaca.

Da će ponovo krenuti s fiktivnim kupnjama koje će pompozno javno objavljivati kako bi stvorili atmosferu za riješiti se tako ogromne količine dionica kojih se inače ne bi mogli riješiti.

Jer izlaskom sa oko 150 000 dionica na burzu u kratkom roku bi cijena došla na jednu kunu, tim više što je to više nego 50-struka mjesečna trgovina u mjesecima kad se ne glumi kupnja (fiktivna – između povezanih osoba).

Priča se da se vodi postupak kazneni i ništavost stjecanja jer su oni uskratili zaposlenicima plaću, te taj novac iznijeli i njime kupili dionice. Dokazivanjem toga postaje ništav natječaj i stjecanje dionica. Navodno duguju radnicima za plaće otuđene na taj način kroz više godina ukupno više desetaka milijuna kuna, a da sve to nije iskazano u knjigama.

I ne samo to, čula sam da je i hanfa na tragu njihovom čovjeku u hanfi, pa da će se ladice malo proluftati i da će iz njih ispast kaznene prijave protiv markovića, mesareka i drugih osoba koje djelovale u više drugim društava te da će im se poništit stjecanje vlastitih dionica iz zadnjih godina, što znači da će oni koji kupe takve ništave dionice obrat koprive.

Ovo s TOZ-om je čista prijevara.

Neznalicama marketinški prodaju priču, zatim prodaju neznalicama po 600, a sami poslije toga kupe internim ugovorima od same tvrtke po simboličnim cijenama ( u rasponu od 1 kune do 125 kuna).

Tko ne vjeruje nek pogleda u NN od 30.7.2007.-e http://www.nn.hr

NEZNALICE KUPUJU PO 600, a EKIPA koja je dala intervju kupuje po 125 kuna od TVTKE koju zastupaju.

preciznije rečeno, putem činjenice da su UPRAVA i NO i da samim tim zastupaju dioničare oni u ime tih istih dioničara koji su platili 600 kupuju po 125 kuna, samo zato jer to neznalice i lijenčine dopuštaju.

http://www.nn.hr/sluzbeni-list/oglasni/index.asp

……
1. Ovom Odlukom daje se suglasnost Nadzornom odboru Društva i Upravi Društva da s Edom Baričevićem iz Zagreba, Bernarda Bernardija 8, MBG: 0812964330004, sadašnjim predsjednikom Uprave Društva, zaključi ugovor o prodaji Edi Baričeviću 2468 redovnih dionica Društva po cijeni od 125,00 kuna po dionici, sukladno Odlukama Uprave Društva i obvezujućoj ponudi Društva od 19. siječnja 2006. godine te anketi od 19. siječnja 2006. godine, koja je prihvaćena od strane Ede Baričevića 30. siječnja 2006. godine.
Ad 14. Dioničari Edo Baričević iz Zagreba, Bernarda Bernardija 8, koji ima 4511 redovnih dionica Društva, Dalibor Matek iz Zagreba, Božidara Rašice 1, koji ima 2468 redovnih dionica Društva, Damir Lamza iz Siska, Hrvatskog narodnog preporoda 32, koji ima 1718 redovnih dionica Društva, Lelija Pavličević iz Zagreba, Ogrizovićeva 2, koja ima 276 redovnih dionica Društva, Šimun Ivanković iz Zagreba, Selska cesta 121 c, koji ima 250 redovnih dionica Društva, te Mićo Ostović iz Zagreba, Dežmanova 8, koji ima 860 redovnih dionica Društva, a koji zajedno imaju 10083 redovnih dionica Društva, ko

Zna li netko za veću prijevaru sa dionicama od ove s TOZ-om?

Sami sebi potpisuju ugovore o kupnji po 125 kuna, a druge uvjeravaju u 600 kuna?

Evo sad vidite kako ta EKIPA doista stiče dionice!

Realna vrijednost dionice ovom prenamjenom zemljišta je daleko više od sadašnjih 550 -600 kuna.
Prenamjenom zemljišta samo zemljište od 60 000 m2 vrijedi minimalno 60 000 * 500 EUR = 30 milijuna EURA. Preračunato u kune to je 219 milijuna kuna. I to da ništa ne grade, odnosno da se samo revalorizira imovina, a kamoli tek sa ovim planovima o gradnji stambenog kompleksa. Što se same zemlje tiče ona može vriojediti jedino više od 500 EUR po m2 , treba samo pitati nekoga tko se razumije u građevinu.

Ukratko, da ništa ne grade, samo prenamjenom prostora dolazimo da samo ova zemlja vrijedi 811 kuna po dionici ( tvrtka ima 270 000 izdanih dionica ), da tvrtka nema ništa drugo.U zadnjem izvješću za polugodišnje 2007. pod stavkom materijalna imovina navedena je vrijednost od samo 97 milijuna kuna. Dakle sve je jasno.

31.12.2006. rađena je zadnja revalorizacija imovine , što dokazuje da je Upravi i NO stalo do toga da imovina bude pravilno vrednovana, kako i ne bi kad su većinski vlasnici same tvrtke, dakle novom revalorizacijom imovine, nakon ove prenamjene , realno je očekivati da će dionica vrijediti barem 2 000 kuna.

Što se tiče osobe koja piše pod nickom Spajsica , trudi se jako pisati negativno o TOZ-u, o kojem samo i piše , a pogledajmo i zašto:

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=506&pg=1054&#post50425

Dotična osoba već poodavno kupuje ovu dionicu, jedini je problem što se na burzi ne može skupiti bog zna kakva količina , pa treba sijati strah među radnike kako bi prodali svoje dionice koje vrijede daleko više od sadašnje cijene na burzi.

Drugi korisnik, pod korisničkim imenom Kekec registriran je na forumu 29.08.2007. taman kada je izašao ovaj članak, po meni radi se o vjerojatno istoj osobi, također piše samo o TOZ-u

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close