TOP 10 – vlasnička struktura

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TOP 10 – vlasnička struktura

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

..a ti pričekaj petak pa vidi.. predlažem ti da pripremiš odmah nekoliko različitih dionica da imaš više primjera za analizu. Osobno mislim da će se možda pod određenim okolnostima pojavit problem u retcima u kojima piše ‘Skrbnički’ i slične oznake, ali u većini slučajeva bi trebalo radit skroz dobro.. Retci u kojima piše konkretno ime morali bi bit OK (ako se isto ime ne ponavlja na više mjesta.. tipa ‘ZB Invest’). Bude li problema nadogradit ćemo.. sad valja poć spavat da mi se sutra ne pričini koja nula viška iza DDJH-a. [smiley15]

A da probate s naredbom Concatenate.
Ako se u stupcu A nalazi Web upit koji cupa podatke s web stranice SDA, naredbom IF i Concatenate, povezujete dva reda u jedan.

Nakon toga, di su bili skrbnicki racun i sl, ostane prazno mjesto kojeg pomocu filtriranja izbacim i stupac s TOP10 dionicara prebacim u novi worksheet di usporedjujem u odnosu na prosli tjedan.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

A da probate s naredbom Concatenate. Ako se u stupcu A nalazi Web upit koji cupa podatke s web stranice SDA, naredbom IF i Concatenate, povezujete dva reda u jedan. Nakon toga, di su bili skrbnicki racun i sl, ostane prazno mjesto kojeg pomocu filtriranja izbacim i stupac s TOP10 dionicara prebacim u novi worksheet di usporedjujem u odnosu na prosli tjedan.

Stvar je u tome da ja ne ću ništa prebacivati, već želim napraviti takvu tablicu koja će pri otvaranju, ako sam povezan na internet, povući podatke s neta.

Dakle samo listam i pregledavam promjene – nema nepotrebnog copy paste i sl. naredbi. Tako mogu pratiti praktično sve dionice u SDA.

Na ovaj tvoj način mogu pratiti samo neke.

Možda postoji mogućnost makronaredbe, gdje bi u slučaju skrbničkog ili zastupane osobe automatski napravio merge cells.

I love the Smell of Profits in the Morning

1. Stvar je u tome da ja ne ću ništa prebacivati, već želim napraviti takvu tablicu koja će pri otvaranju, ako sam povezan na internet, povući podatke s neta.

Dakle samo listam i pregledavam promjene – nema nepotrebnog copy paste i sl. naredbi. Tako mogu pratiti praktično sve dionice u SDA.

Na ovaj tvoj način mogu pratiti samo neke.

3. Možda postoji mogućnost makronaredbe, gdje bi u slučaju skrbničkog ili zastupane osobe automatski napravio merge cells.

1. To rijesis tako da u web query-u postavis “Refresh data when opening the file”

2. Nazalost ne kuzim se u makro pa ti tu nemogu pomoci.

3. Za ovo cisto sumnjam

1. To rijesis tako da u web query-u postavis “Refresh data when opening the file”
3. Za ovo cisto sumnjam

1. znam
3. Ne kužim u što sumnjaš. Na što se to odnosi. Na merge cells?

3. Ne kužim u što sumnjaš. Na što se to odnosi. Na merge cells?

Da

Koliko sam trazio po netu rijesenja za ovaj slucaj, jedino sam nasao rjesenje pomocu naredbe Concatenate.

Izradba tablica je u tijeku … molimo sve zaintersirane da sudjeluju u stvaranju programskog koda ([smiley8]), da bi, u cilju, što bolje informiranosti, mogli donositi valjane investicijske odluke.

sve primjedbe, prijedloge i ine dodatke molim upisivati pod ovaj naslov …

još uvijek tragamo za pravim rješenjem …

to be continued …

Kako sam u stisci do vikenda, necu sad popravljat tablicu, a između ostalog da vidiš i da ova sadašnja sasvim lijepo radi. Međutim, imam par ideja za poboljšanje pa ću uploadat u pon-uto. A ti napravi nekoliko matrica.. ma evo ja ću.. ček malo….

.evo stavio sam neke, pa vi napravite još neke za koje očekujete promjene u ovaj petak.. pa javite šta se desilo. Napominjem da je ovo radna verzija i znam da ima neke greške, a imam ideje i za neke poboljšice tako da nije vrijeme za prevelike opaske.. Mislim da ćete idući tjedan biti zadovolj(e)ni.. [smiley1]

opet nevalja,

možda da kontaktiramo SDA ili one koji im rade stranicu, pa da ih zamolimo da preprogramiraju stranicu, tj. da postave stranicu na način da nam bude lakši import [smiley8]

A možda da probamo preko dva xls. fajla?

U jedan unosimo podatke s SDA, a u drugom lijepimo uređene podatke.

Ako mi može netko napraviti ovakvu funkciju:
IF A1 = skrbnički račun THEN nemoj kopirati
IF A1 <> skrbnički račun THEN kopiraj

i onda smo riješili problem.

opet nevalja, možda da kontaktiramo SDA ili one koji im rade stranicu, pa da ih zamolimo da preprogramiraju stranicu, tj. da postave stranicu na način da nam bude lakši import [smiley8]

Nebi vam bilo lose da priupitate moderatora Erika s mog novca, on tu bazu radi svaki tjedan a i opcenito je genijalac za excel

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

New Report

Close