Aha…
Posto je cijele godine dionica u portfelju, zelis da se startna cijena na svakoj dionici u dokapu nivelira?
A onda imas…da nije omjer 1:1 itd
zanimljiv posao 🙂
Definitivno
Ovo naravno ima smisla…itekako…
Nadam se da cu imati pomoc u izracunima i javljanjima za dokap[wink]
Post moje malenkosti sada već davnog datuma:
30.11.2007. 21:59
2Inače, možda bi bilo dobro da osmislimo neki “Račun foruma” na kojem bi uplačivali sredstva za razne prilike: okupljanja, dobrotvorne akcije, neke naše potrebe i sl.
Da ne opterečujemo Vjekin žiro, svaki put.
Možda bi bilo dobro da i o tome ozbiljno promislimo!”
Dakle, ideja o otvaranju nekog računa već postoji, a sada vidimo da postoji i potreba za njim.
To se može napraviti kod bilo koje banke, a ime nositelja računa može biti bilo tko od nas.
Možda bi bilo dobro da to bude neko “službeno lice” npr. Vjeko.
Osim ako nam ne misli zbrisat u bolje radne uvjete negdje u bijeli svijet? [smiley]
super24:
”
Dejavue: ” evogaopet: ” Dejavue: ” super24: ” jos jedno pitanje.. sta ako bude dokapitalizacije? ” A sto ako bude stock split 🙂 ” Da dobro pitanje… ako će vrijedni voditelj evidencije preračunavati i ovakve situacije i realno prikazivati rast , pogotovo u slučaju dokapitalizacija po nominali, onda bi to promjenilo mojih top 10 koje su u pripremi [proud] ” Nema mi dobra dusa objasni sto bi napravila? Smanjila startnu cijenu na pocetku godine? Ili sto? Jesu li je smanjili onima koji su kupili ULPL po 4000 kuna, pa im vratili 1000 kuna jer su platili dionicu toliko? Iskreno, ne razumijem… ” izracunao bi koliko vrijedi sve skupa i povecao udjel.. u tom slucaju dionica ne bi vise cinila 10% portfelja nego 10%+dokapitalizacija-nominala
”
Nisi mi odgovorio na pitanje iz moga posta…
A ovo sto ti navodis cini poprilicne probleme…dokap na kojoj cijeni itd…zadnjega dana dokapa, prvog dana dokapa…cega li?
cijena na kraju godine s uracunatim novim dionicama, umanjeno za iznos koji je uplacen za dodatne dionice..
ili, ako je to prekompl. cijena prije dokapitalizacije kao zakljucna..
U danasnje vrijeme ljudi ne vjeruju ni bogovima, a gdje li ce informaticarima 🙂
[pray][proud]
moze i ovako kako je predlozio evogaopet.. rezultat je malo drugaciji ali ne bitno..
Evogaopet bi crko da ne komplicira,na to tvoje isto moze bit primjedbi,al ko da je bitno.Nije evo trka za Nobela[cool]
Evo od bluemana
1. INGRA
2. VART
3. JDPL
4. ATPL
5. DKVS
6. ADPL
7. IGH
8. PTKM
9. DLKV
10. ATGR
Sve sami bluechip.
Ja ću pričekati 31.12. sa stavljanjem svojih favorita. Do tada se može puno toga promjeniti.
Inače puna podrška za akciju i pozdrav Dejavue-u [thumbsup]
27 portfelja do sada…[thumbsup]
Hvala kolega Conan O’B
Sad znam sto cu raditi u novogodisnjoj noci[proud][bye]
I ja ću isto sačekati. mada osobno ne učekujem velike promjene u bluechipova, moguće su promjene na manje likvidnim. A jedno dvije takve bi ubacio.
ja cu pola takvih[cool].. evo mladina je na dobrim razinama..