Vjeko uključi se i ti.
asdfgh123: ” topalov5: ” Slažem se za uplate po 50 kn, bit će puno zanimljivije, a nije visoki trošak. ” Ovo mora dejavu staviti u pravila. Vjeko, da li je ovo problem? ” Pa ne bi trebao biti problem, no radije bih da to ide na neki novootvoreni račun jer tko zna gdje ću ja biti krajem sljedeće godine ili kad bude već dodjela nagrada. Sad, godišnja pretplata? To ste zamislili iz prikupljenih novčanih sredstava ili?
da, iz prikupljenih sredstava pa nećemo te dovoditi u situaciju da žicaš.
Dejavue: ” super24: ” jos jedno pitanje.. sta ako bude dokapitalizacije? ” A sto ako bude stock split 🙂 ” Da dobro pitanje… ako će vrijedni voditelj evidencije preračunavati i ovakve situacije i realno prikazivati rast , pogotovo u slučaju dokapitalizacija po nominali, onda bi to promjenilo mojih top 10 koje su u pripremi [proud]
Nema mi dobra dusa objasni sto bi napravila?
Smanjila startnu cijenu na pocetku godine? Ili sto?
Jesu li je smanjili onima koji su kupili ULPL po 4000 kuna, pa im vratili 1000 kuna jer su platili dionicu toliko?
Iskreno, ne razumijem…
asdfgh123: ” topalov5: ” Slažem se za uplate po 50 kn, bit će puno zanimljivije, a nije visoki trošak. ” Ovo mora dejavu staviti u pravila. Vjeko, da li je ovo problem? ” Pa ne bi trebao biti problem, no radije bih da to ide na neki novootvoreni račun jer tko zna gdje ću ja biti krajem sljedeće godine ili kad bude već dodjela nagrada.
Ti si jedina čvrsta točka.
Ma ok, možda bi se i dalo nešto dogovoriti no kako ćemo s uplatama? Jasno vam je da ako ponovno mi krenete uplaćivati da će biti rasulo? Usto, ti novci trebaju biti godinu dana na računu. Radije bih da se otvori neki neovisni račun pod skrbništvom, recimo mene i još nekoliko eminentnih forumaša pa da više nas ima pregleda računa i mogućnost podizanja novaca.
vjeko: ” asdfgh123: ” topalov5: ” Slažem se za uplate po 50 kn, bit će puno zanimljivije, a nije visoki trošak. ” Ovo mora dejavu staviti u pravila. Vjeko, da li je ovo problem? ” Pa ne bi trebao biti problem, no radije bih da to ide na neki novootvoreni račun jer tko zna gdje ću ja biti krajem sljedeće godine ili kad bude već dodjela nagrada. ” Ti si jedina čvrsta točka.
Da, ali da li ću ja biti u PD-u za godinu dana? MOramo i to uzeti u obzir, mogućnost da više nema čvrste točke
asdfgh123: ” vjeko: ” asdfgh123: ” topalov5: ” Slažem se za uplate po 50 kn, bit će puno zanimljivije, a nije visoki trošak. ” Ovo mora dejavu staviti u pravila. Vjeko, da li je ovo problem? ” Pa ne bi trebao biti problem, no radije bih da to ide na neki novootvoreni račun jer tko zna gdje ću ja biti krajem sljedeće godine ili kad bude već dodjela nagrada. ” Ti si jedina čvrsta točka. ” Da, ali da li ću ja biti u PD-u za godinu dana? MOramo i to uzeti u obzir, mogućnost da više nema čvrste točke
Ma,Vjeko…pa nećemo tako daleko misliti…nek se otvori poseban račun za tu svrhu…,a mi te nećemo previše nervirati…[smiley]
dajte meni novac na račun. tko zna gdje ću ja biti za godinu dana. Predlažem uplate po 10.000 kuna.[bye]
A tko ce otvoriti racun za to 🙂
MOzda da uplatite na moj ziro racun, kad vec radim ove pi..arije tu [cool]
evogaopet:
”
Dejavue: ” super24: ” jos jedno pitanje.. sta ako bude dokapitalizacije? ” A sto ako bude stock split 🙂 ” Da dobro pitanje… ako će vrijedni voditelj evidencije preračunavati i ovakve situacije i realno prikazivati rast , pogotovo u slučaju dokapitalizacija po nominali, onda bi to promjenilo mojih top 10 koje su u pripremi [proud]
”
Jesu li je smanjili onima koji su kupili ULPL po 4000 kuna, pa im vratili 1000 kuna jer su platili dionicu toliko?
Iskreno, ne razumijem…
izracunao bi koliko vrijedi sve skupa i povecao udjel.. u tom slucaju dionica ne bi vise cinila 10% portfelja nego 10%+dokapitalizacija-nominala
Dejavue: ” evogaopet: ” Dejavue: ” super24: ” jos jedno pitanje.. sta ako bude dokapitalizacije? ” A sto ako bude stock split 🙂 ” Da dobro pitanje… ako će vrijedni voditelj evidencije preračunavati i ovakve situacije i realno prikazivati rast , pogotovo u slučaju dokapitalizacija po nominali, onda bi to promjenilo mojih top 10 koje su u pripremi [proud] ” Nema mi dobra dusa objasni sto bi napravila? Smanjila startnu cijenu na pocetku godine? Ili sto? Jesu li je smanjili onima koji su kupili ULPL po 4000 kuna, pa im vratili 1000 kuna jer su platili dionicu toliko? Iskreno, ne razumijem… ” izracunao bi koliko vrijedi sve skupa i povecao udjel.. u tom slucaju dionica ne bi vise cinila 10% portfelja nego 10%+dokapitalizacija-nominala
Nisi mi odgovorio na pitanje iz moga posta…
A ovo sto ti navodis cini poprilicne probleme…dokap na kojoj cijeni itd…zadnjega dana dokapa, prvog dana dokapa…cega li?
evogaopet:
”
”
Iskreno, ne razumijem…
Evo imaginarni primjer :
dionica košta 01.01.2008. – 5 000 kn . Ide dokap po nominali koja je 1 000 kn.
Cijena nakon dokapa padne recimo na 4 000 kn. Uz pretpostavku da se sudjeluje u dokapu , hoćeš li onda računati da je ta dionica ostvarila pad od 20% ili rast od 33% , s obzirom na to da bi prosjek ulaza bio 3000 kn po dionici ( 5000 + 1000 = 6000 / 2 = 3000 kn) ?
nadam se da sam sada bio jasniji… [rolleyes]